Meğer Bulaşık Makinası Deterjanına Hiç Gerek Yokmuş!

Dediğiniz belki bardaklar ve az kirli bulaşıklar için geçerli olabilir ama diğerlerinde asla içime sinmez :sinifsinif:
Ben genelde jel deterjan kullanıyorum yada toz çünkü tabletler çok fazla çiziyor ve kalıntı bırakıyor
Bu durumda deterjan miktarı azaltılabilir ama hiç deterjansızda olmaz yaw -tatlicadiarzu-
yinede paylaşım için teşekkürler opuyorumnanaktan

çizik meselesi parlatıcı ayarınızdan kaynaklanıyordur benmki de çiziyordu ayarını düşürdüm şimdi hiç çizmiyorrrr

Dün akşam denedim...makinamı deterjansız çalıştırdım...
Ama benim pek içime sinmedi :sinifsinif:
Bardakları ışığa tuttuğumda mat mattı ve içine parmak sürünce iz falan çıktı..
şöyle bi gıcır gıcır gıcırdamadı..pek hoşlaşmadım..
parlamıyoduda yağlı gibi geldi elime...Tiksindim o bardaktan su içmeye ...
akşam tekrar çalıştırıcam deterjan koyup... :hulya:

sadece suyla duş alalım bizde olurmu hiç canım kaydirigubbakcemile3
deterjansız yağlı yağlı kalır bulanık olur bardaklar :bbo:

sadece suyla duş alalım bizde olurmu hiç canım kaydirigubbakcemile3
deterjansız yağlı yağlı kalır bulanık olur bardaklar :bbo:

Duş jeli temizliyor mu sanki sizi yerimseniben

Her makinanın su alış, fışkırtış sistemi farklı, yarım doz kullanın hiç değilse. AmA diyorsanız ki ben Türk'üm bana bişey olmaz, yıllarca deterjan yutsam da kanser olmam diyorsanız, buyrun devam edin. Alternatifini aramak yerine sistemin dayattığı gibi, "mis gibi" olun bakalım.:sinifsinif:

Duş jeli temizliyor mu sanki sizi yerimseniben

Her makinanın su alış, fışkırtış sistemi farklı, yarım doz kullanın hiç değilse. AmA diyorsanız ki ben Türk'üm bana bişey olmaz, yıllarca deterjan yutsam da kanser olmam diyorsanız, buyrun devam edin. Alternatifini aramak yerine sistemin dayattığı gibi, "mis gibi" olun bakalım.:sinifsinif:
Arkadaşım öyle diyorsunda kanseri tek bu sebepten mi oluyo insanlar buna kadar dikkat edilecek çok şey var hepsine dikkat edebiliyormusun hele ki bilerek veya bilmeden yediğimiz bir çok gıda buna davetiye çıkarıyo fazlasıyla zaten
bundan korunmak bu devirde çok zor artık :umursamaz:
Herşeyin fazlası tabikide zararlı ben ne fazla kullanmaktan yanayım ne de hiç kullanmamaktan
bak zaten bazı arkaşlarda denemiş tiksinmiş çok da normal yani bende olsam tekrar yıkardım zemuszemus
Boşunamı yapılmış bu deterjanlar ozaman bunca zaman millet boşuna kullanmış demekki
ozaman su herşeyi temizliyorsa tuvaletten çıkıncada sadece suyla idare edelim kaydirigubbakcemile3

Arkadaşım öyle diyorsunda kanseri tek bu sebepten mi oluyo insanlar buna kadar dikkat edilecek çok şey var hepsine dikkat edebiliyormusun hele ki bilerek veya bilmeden yediğimiz bir çok gıda buna davetiye çıkarıyo fazlasıyla zaten
Herşeyin fazlası tabikide zararlı ben ne fazla kullanmaktan yanayım ne de hiç kullanmamaktan
bak zaten bazı arkaşlarda denemiş tiksinmiş çok da normal yani bende olsam tekrar yıkardım zemuszemus
Boşunamı yapılmış bu deterjanlar ozaman bunca zaman millet boşuna kullanmış demekki
ozaman su herşeyi temizliyorsa tuvaletten çıkıncada sadece suyla idare edelim kaydirigubbakcemile3

Canım benim, vücut temizliğiyle katı madde temizliğini aynı kefeye koyman baştan yanlış. Sıcak su dolu bir leğene aynı kirdeki iki bardak tabak vs'yi bi duru suya batır, biraz beklet çıkar, bi de deterjan koy beklet çıkar bakalım ne fark olacak. Deterjanlar boşuna mı yapıldı satılıyor soruna cevabı 2 dakika düşündüğünde kendin de bulursun zaten ama yardımcı olayım : TİCARET ! Kola da boşuna yapılmamış, ucuz bi rezistansı korumak masalıyla yıllarca onca paraya aldığımız calgona da aynı gözle bak o zaman.

hazır yeri gelmişken bilen varsa yazsın lütfen ..
benim bulaşık makineminde parlatıcısı 1 yıkamalık olmaya başladı ,doldurıyorum parlatıcı kısmına ve 1 yıkama sonun da yok !eyvahedigeldismile
neden olabilir?

Canım benim, vücut temizliğiyle katı madde temizliğini aynı kefeye koyman baştan yanlış. Sıcak su dolu bir leğene aynı kirdeki iki bardak tabak vs'yi bi duru suya batır, biraz beklet çıkar, bi de deterjan koy beklet çıkar bakalım ne fark olacak. Deterjanlar boşuna mı yapıldı satılıyor soruna cevabı 2 dakika düşündüğünde kendin de bulursun zaten ama yardımcı olayım : TİCARET ! Kola da boşuna yapılmamış, ucuz bi rezistansı korumak masalıyla yıllarca onca paraya aldığımız calgona da aynı gözle bak o zaman.
Sağol ya senden öğreneceğim ne çok şey varmış olumunekankayizsmile
ben muhasebe mezunuyum ticaretin ne demek olduğunu iyi bilirim merak etme a.s
sen devam et deterjansız içine siniyor nasılsa şahsen seninle aynı fikirde değilim
sıcak suda yağ çözünüp çıkar tabi ama ne kadar hijyenik olur orasını hiç bilmem:umursamaz:
düşünüyorumda misafirliğe gelmiş birinin bardağını sadece sıcak suyla yıkayıp bişeyler içtiğimi kafamçokkarıştı
Ayrıca calgonla deterjan aynı şey değil yanlış kıyaslama yapmışsın :hulya:

Son düzenleme:

BENCEDEvereliniortak

annem cok atınca leke kalıyodu sımdı kucucuk plastık bır olcegı var onla atıyo yetıyor deterjanda uzun sure yetıyor

ama hıc deterjansız ıcım rahat etmez yaglı seyler oluyor malum sadece cay meyva suyu bardagı olsa tamam da

arkadaş tavsiyede bulunmuş isteyen uyar istemeyen uymaz ne gerek var böyle şeylere...

vallaha bende de oldu 1 2 kere bır baktım detarjan duruyo:umursamaz:
ama tertemız yaglı tavalarda vardı içinde hemde kı ben cok takıkım bardaklara falan hep pırıl pırıl olcak camaşır suyu sıkarım çalıştırmadan fıs fıs sişemle tertemız cıkar vallaha mis gıbıydı denemeli bi bayanssulusmile

Back