Meğer ben doğa düşmanıymışım :(

asiyek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2012
100
3
46
Ankara
Daha önce de paylaşmıştım kızlar, takip ettiğim bir blog var ve orada bugün yayınlanan yazıyı görünce utandım resmen. Ben işi biten kızartma yağlarını hep lavaboya döküyordum, meğer halt ediyormuşum. Okudukça bana söylüyormuş gibi utandım valla. Nolur benim gibi yapıyorsanız linkteki yazıyı okuyun ve siz de vazgeçin.
Hele o tavuk yemi olayını duyunca iyice kötü oldum.
                   Yaşamdan, Her Telden: Atık yağlar çevresel felaket !!!

evet bunu bir yerden öğrenmiştim bende ozamandan beri lavaboya dökmüyorum yağları
burda paylaşman çok iyi olmuş
umarım okuyup uygularlar
çünkü böyle giderse çocuklarımıza ve onların çocuklarına çoook kötü bir tabiat bırakıcaz malesef :(

evet bunu bir yerden öğrenmiştim bende ozamandan beri lavaboya dökmüyorum yağları
burda paylaşman çok iyi olmuş
umarım okuyup uygularlar
çünkü böyle giderse çocuklarımıza ve onların çocuklarına çoook kötü bir tabiat bırakıcaz malesef :(

Haklısın canım, aslında dökerken bir yandan rahatsız oluyordum ama bu kadar zararlı olduğunu bilmiyordum,şok oldum.Bir daha dökmek mi, tövbe.

ben kızartma yağını ufak pet şışelerıne döküp atıyorum çöpe demek beledıyeler topluyormuş
bılmıyordum bunu ıyı oldu öğrendığım :26:

Kesinlikle hepimizin duyarlı olması gereken bir konu..Kocaeli belediyesi evlerden getirenlerden yada işyerlerinden getiren bu atık yağları toplayıp dönüştürerek yakıt olarak kullanıyor.Hem dönüşüm sağlanıyor hemde çevreye zarar verilmiyor.Ayrıca yeni yapılan binalara atık yağ toplama tankları konulma zorunluluğu getirildi...Umarım tüm Türkiyede yaygınlaşır.

Back