• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi mecburum,kolikli bebeğimi ayağımda sallıyorum:((bişey olur mu???

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

cicek11

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2008
188
1
96
İçel Mersin
arkadaşlar bebeğim 2,5 aylık ve kolik:((zorla gece 12 de uyur 3 te uyanır.şanslıysak yekrar uyur sabah 5 te kalkar ve bir daha da ne uyur ne de ağlamadan durur.
Gündüz uyutmanın tek yolu var o da hiç indirmeden ayakta sallamak.Emzirip memede sızınca ayağıma alıyorum salla babam salla...tabiii yavaş.ama hiç indiremiyorum.çünkü 10dk da bir gaz sancısıyla sıçrayıp uyanıyor.devam etmezsem de uykuya devam etmiyor.sadece sızınca sallamayı kesebiliyorum ,indirdiğim an uyanıp ağlamaya başlıyor.ne yapacağımı şaşırdım.Tüm gün katıla katıla ağlamasını seyretmek ve bişey yapamamak da çok zor.bana bi akıl verin Allahaşkına:(((

12 de uyuyup 3 te uyanıyomuş ya benim kızım 6 aylık aralıksız 3 saat uyumuyo bile :roflol: bende ayağımda sallalıyorum ama uzun süre değil bence ara ara salla ne de olsa herşeyin fazlası zararlı..
kızımda çok gazlıydı neler çektim anlatamam uyku asla yok tabi...şuan bile uykusu hala düzensiz.. dikkatini çekmeye çalış evde gez bişeyler al eline anlat konuş ama bence böyle bütn gün sallama..

mrb çicek,az kalmış bak oğluşun 2,5 aylık olmuş,benim de kızım çok gazlıydı,şimdi 3,5 aylık ve kalmadı gazımız çok şükür. o da elde sallanmak isterdi öyle uyurdu,başka hiçbi şekilde uyutamazdık.o gün okudum,sancılı bebekler sallanınca gazı azalıomuş,sen de bi hamak alsan onda sallasan,hem rahat edersin hem de çocuk uyur onda.ben çok araştırdım hamağı ama bulamamıştım.gece 3e kadar eşimle elimizde sallıyorduk.şimdi ihtiyaç kalmadı ama ben hamak buldum:roflol:

bişey olmaz canım merak etme bu sallamasendromu denilen sey bebegi savurta savurta sallamadan kaynaklanır ama ritmik olarak yavasca yapılan sallamanın zararı yoktur.sana önerim sac kurutma makinası oglum 3ay onun sesiyle uyudu aglamaya basladıgında fise tkıp duyabilecegi bi yere koyduk sakinlesip uykuya dalıyodu bir müddet sonra eger cok bunaltırsa incebir battaniyenin arasında salladık bi dene derim pişman olmazsın.Bebegin aglamasının zararı yok ona ama insan dayanamıyo o acı çıglıklarına Allah sabır versin.

hepinize çok tşk ederim arkadaşlar.şimdi memlekette anneemin yanındayım eve dönünve ilk işim o salıncaktan kurdurmak olacak ....

hangimiz sallanmadan büyüdük ki:)) hafif salladığınız sürece birşey olmaz merak etmeyin. çok geçmiş olsun, gazsız geceler size :1hug:

ahhhh ah ben neler cektim bu kolikten
gunde 2 saat uykuyla yasiyordum
salla bacim hic birseycik olmaz, biz salladik ama ufak ufak oda rahatlasin
sen ona hareket kazandiriyorsun o hareket edemedigi icin buna ihtiyaci var
karnina kum ceker masaji yap nette var arastirisin ,
birde nurse harverys , metsil cok tavsiye ediyorum canim
Allah sabir versin zor ilk 3 ay cok zor
benimkini arada sallaiyorum suandada ama bazen besige yatiyorum orda kendi uyuyor
alismaz birsey olmaz korkun oysa eger aglamasini izlemekten iyidir
yazik aglatma

cidden gazlı bebek büyütmek zor iş bazı arkadşların hiç böyle problemi yok ,bırakıyolar çocuğu koltuğa ses sedası çıkmıyo bebeğinn oo diyorum böyle bebek büyütmeye ne var
benim kızımda hep ayakta sallanndıı başka türlü uyumazdı en fazla 1 saat uyurdu o kadar bide devamlı eeee ee diye uyuttum kızımı
bazen gündüz hala sallıyorum bazen sallamadan uyumak istiyor onun keyfine göre
yapacak bişey yok

nolucak canım hiçbişey olmaz sana eziyet olur sadece bencede eve saslıncak kurdur

Canım valla seni en iyi ben anlarım, derler kucağa alma sallama ama kolik bebek olunca gelde kucağa alma sallama çok ağlıyorlar onların karşısında bizde ben ayağımda sallamadım ama evde yada sokakta kucağımda gezdirdim ayakta duracak halim bile yokken çok şiddetli sallamadığın sürece ne olucakki hafif hafif sallarsın o zaman bebek kendini anne karnındaki zamanı gibi hisseder ve rahatlarmış.

Allah sabır versin bbişinede bol uyku,
titreşimli ana kucakları var onlardan dene istersen

arkadaşlar bebeğim 2,5 aylık ve kolik:((zorla gece 12 de uyur 3 te uyanır.şanslıysak yekrar uyur sabah 5 te kalkar ve bir daha da ne uyur ne de ağlamadan durur.
Gündüz uyutmanın tek yolu var o da hiç indirmeden ayakta sallamak.Emzirip memede sızınca ayağıma alıyorum salla babam salla...tabiii yavaş.ama hiç indiremiyorum.çünkü 10dk da bir gaz sancısıyla sıçrayıp uyanıyor.devam etmezsem de uykuya devam etmiyor.sadece sızınca sallamayı kesebiliyorum ,indirdiğim an uyanıp ağlamaya başlıyor.ne yapacağımı şaşırdım.Tüm gün katıla katıla ağlamasını seyretmek ve bişey yapamamak da çok zor.bana bi akıl verin Allahaşkına:(((

arkadaşm seni çok iyi anlıyorum valla benim ki 4,5 aylık oldu hala aynı şiddette devam ediyor gaz problemimiz ne yaptıysam olmadı hamakta kurdum biraz uyuyordu çok değil umarım senin bu kadar uzun sürmez ben en çok faydayı acı elma yağında gördüm karnına ve ayaklarına masaj yapıyordum kimi bebekler onu yapınca çok uyurlarmış bana da uyursa korkma dediler ama bizim ki normal uydu bide muskat cevizi diye bişey var onu veriyordum akdarlarda satılıyor.ama hiç biri bende kesin çözüm yapmadı şu aralar sab-simplex diye bi damla var rada onu veriyorum kısmen iyi geliyor allah yardımcın olsun .

benim kizimin da cok gazi olurdu ama sallamazdim kendi kendine uyurdu ama dis cikarmaya baslayinca hic susmazdi mecburen salladim simdi de alisti hep sallanmak istiyor simdi de sallanmayi biraktiramiyorum...dr uma sordum bir skaincasi var mi diye basini sabit tutup hizli sallamadigin surece birsey olmaz dedi.ben de cok ugrasiyorum ama kendi kendine uyuymuyor elimmecbur benim yani:)ama sen elinden geldigince sallamay aalistirma derim ben cunku bir alistimi birakmiyorlar snein icin zor olur.gazini cikarip rahat bir masaj yapitiktan sonra uyur zaten.

valla ben de sallıyorum 2 aylık kızımı hemde 15 gunluktten berımafoldumben bısey olmuyo napalım:))bır de SAB dıye bır ılac var eczanelerde pek kolay bulumuyor sıparışle almanyadan gelıyor ama ben acayıp faydasını gordum kesınlıkle tavsıye ederımopuyorumnanaktan

Benimde bebeğim 1,5 aylıkken fena halde gaz problemi başlamıştı.kafasını sabit tutarak ayağımda sallıyordum. Aynen senin bebğin gibi gaz problemi gelince veryansın figan.hemen elektrik süpürgesini yanında açıyordum herhalde sesi hoşuna gidiyorduki susuyordu.bu halimi annem görünce hemen iplerden evin müsait bir yerinde bebiş için hamak kurdu ağlamaya başlayınca doğru hamağa meğersem sallanmak gaz problemine iyi geliyormuş.annem biz böyle gaz maz bilmezdik çünkü biz sizi hep böyle salıncakta büyütük dedi.hamağı kuralı beri çok rahat ettim 3.ayın sonuna doğru gaz problemi geçti.şimdi oğlum 7 aylık maşallahı var.birde böyle dene tamammı canım evin uyguyn bir yerine kendin çamaşır ipi çarşaftan hazırlayacağın bir hamak kur.problemin büyük bir bölümnü halletmiş olursun.

bak cnm emzirirken ellerini tut yada sallarken kendine güveni geliyorrr dene memnun kalırsınn birde bebeğinin ellerini birbirine değdirrrr dene banada sonucunu yazarsın cnm hadi kolay gelsinn bilirimm o ağlamalarııııı off offffff
çaresizlikk çokk kötüüüvereliniortak

Back