MEB’e 180 bin öneri: Evrim teorisi tekrar okutulsun, din dersi zorunlu olmasın

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
Milli Eğitim Bakanlığı’na 52 dersin taslak öğretim programına 180 bini aşkın öneri gelirken en fazla şikayet Atatürk kazanımlarının azalması ile evrim teorisinin çıkartıldığı dersler için yapıldı.

Capture.JPG

Hürriyet’ten Gamze Koyuncu’nun haberine göre MEB’e konuyla ilgili görüş bildirenler en çok lise 4’üncü sınıf müfredatında bulunan evrim teorisinin yeniden kitapta yer alması ile Mustafa Kemal Atatürk’e daha fazla yer verilmesi konusunu gündeme taşıdı.

Taslak programlara, din kültürü ve ahlak bilgisi dersinin zorunlu olmaktan çıkarılması ve Nutuk’un ders kitabı olarak öğrencilere okutulması önerileri de geldi.

İlkokuldaki 11 ders için toplam 33 bin 648 görüş iletildi. 7 bin 882 görüşle insan hakları, yurttaşlık ve demokrasi dersi ilk sırada yer aldı. Ortaokul kademesinde 47 bin 536 görüş iletildi. İnkılap tarihi ve Atatürkçülük dersi 12 bin 799 görüş ve öneriyle ilk sıraya yerleşti.

Lisedeki 25 ders için 94 bin 158 görüş iletildi. En çok öneri ve şikayet 41 bin 10 iletiyle tarih dersine yapıldı. 2’inci Dünya Savaşı incelenirken İnönü’nün çıkarıldığı çağdaş Türkiye ve dünya tarihi dersiyle ilgili de 1674 görüş geldi. Tarihi, 15 bin 743 öneriyle fizik, 9 bin 958 öneriyle evrim teorisinin çıkarıldığı biyoloji ve 4 bin 467 öneriyle felsefe dersi takip etti.

http://www.diken.com.tr/mebe-180-bin-oneri-evrim-teorisi-tekrar-okutulsun-din-dersi-zorunlu-olmasin/

Bir yanda santranç bile haram diyen bir zihniyet öte yandan evrim okutulması din dersi kalkmalı diyen bir zihniyet
Bu zihniyetleyin karşılaşması atom bombası etkisi yaratır
Ben bu işin sonunu iyi görmüyorum

Bir yanda santranç bile haram diyen bir zihniyet öte yandan evrim okutulması din dersi kalkmalı diyen bir zihniyet
Bu zihniyetleyin karşılaşması atom bombası etkisi yaratır
Ben bu işin sonunu iyi görmüyorum

aslında din dersi kalksın demiyorlar seçmeli olsun diyorlar, zorunlu olmasın diyorlar, çünkü çocuk not sistemi yüzünden inancına aykırı şeyleri ezberlemek zorunda kalıyor, haliyle aileler de çocuklarına karşı bu zorunluluğu beyin yıkamak olarak görüyorlar haklı olarak onlarda bu yüzden endişeli
seçmeli olsa, isteyen alır istemeyen almaz, zaten din dersinde dinler değil sadece hanifilik ezberletiliyor, dinler mezhepler tarihi gibi genel kültüre yönelik bi ders olsa kimse rahatsız olmazdı sanırım
zaten bu insanlarda çok azınlık olduğundan öyle bi etkileri olmaz yani atom bombası tarzında, kimse de sallamıyor zaten yıllardır
evrim konusu da genel kültür olarak verilebilir hani genel kültür olarak verilen bişeye illa inanmak gerekmiyor sonuçta

aslında din dersi kalksın demiyorlar seçmeli olsun diyorlar, zorunlu olmasın diyorlar, çünkü çocuk not sistemi yüzünden inancına aykırı şeyleri ezberlemek zorunda kalıyor, haliyle aileler de çocuklarına karşı bu zorunluluğu beyin yıkamak olarak görüyorlar haklı olarak onlarda bu yüzden endişeli
seçmeli olsa, isteyen alır istemeyen almaz, zaten din dersinde dinler değil sadece hanifilik ezberletiliyor, dinler mezhepler tarihi gibi genel kültüre yönelik bi ders olsa kimse rahatsız olmazdı sanırım
zaten bu insanlarda çok azınlık olduğundan öyle bi etkileri olmaz yani atom bombası tarzında, kimse de sallamıyor zaten yıllardır
evrim konusu da genel kültür olarak verilebilir hani genel kültür olarak verilen bişeye illa inanmak gerekmiyor sonuçta
Her halükarda seçmeli din dersi ve evrim teorisinin okutulması gerektiğini düşünenlerdenin
Burada vurgulamak istediğim benim düşüncenin ne kadar kabul görüldüğü bana sunulanın ne kadarını kabul edebileceğim
Yada koyu dindar biri evrimi genel kültür bile olsa çocuğuna okutup okutmamak isteyip istemeyeceği
Evet ben çocuğunu ilimden modern bilimden uzak tutan aileye sisteme kızıyorum çocuklara acıyorum öte yandan karşı tarafta dinden uzak bırakılan çocuklara acıyan ailelere kızan bir kitle var
Bu iki tarafın radikalleşme ihtimali beni korkutuyor

Her halükarda seçmeli din dersi ve evrim teorisinin okutulması gerektiğini düşünenlerdenin
Burada vurgulamak istediğim benim düşüncenin ne kadar kabul görüldüğü bana sunulanın ne kadarını kabul edebileceğim
Yada koyu dindar biri evrimi genel kültür bile olsa çocuğuna okutup okutmamak isteyip istemeyeceği
Evet ben çocuğunu ilimden modern bilimden uzak tutan aileye sisteme kızıyorum çocuklara acıyorum öte yandan karşı tarafta dinden uzak bırakılan çocuklara acıyan ailelere kızan bir kitle var
Bu iki tarafın radikalleşme ihtimali beni korkutuyor
haklısın dediğin şeyler oluyor malesef, insanlar objektif görüşünü kaybediyor artık

Zorunlu din dersi olmaz okulda, binlerce kadroya boylelikle para aktariyor hukumet, kendi cevresine is imkani sagliyor. Binlerce insan bunun yuzunden haketmedigi halde maas aliyor. Ote yandan evrim inanc degil, evrime inanip inanmak gibi bir sey soz konusu bile degil, din ile ayni kategoride olan bir sey hele hic degil. Din dayatmas farkli inanclarin yok sayilmasi bir ulkeyi ileri falan goturmez, atom bombai etkisi cidden yapar. Osmanli ve selcuklu tarihini bilen biri, dini catismalarin nelere malolacagini bilir, hadi olmadi gozumuzun onunde ortadogu var guzel bir ornek olarak.
http://www.birgun.net/haber-detay/diyanet-in-dini-imani-para-105498.html
http://www.hurriyet.com.tr/mit-butc...yanetin-payi-basbakanlikin-dort-kati-40267791

Diyanetin butcesi hu haliyle bile fazla iken, Meb memuru olarak gozuken din kulturu ogretmenlerini isin icine katarsak ne kadar buyuk bir butceden sadece bir kesimin yararlandigini acik secik gorebiliriz.

Ote yandan hep sikayet ettikleri o laiklik ciddi olarak uygulansa ne diyanet olur ne okullarda din dersi. Her dini grup kendi inancini finanse eder, yani cami mi yaptin bir yere, o caminin imamin parasini onu cemaati cebinden oder. Durum boyle olursa eminim Turkiye'li dindarlar da sevinirler, sonucda dinsizin, aferdesiniz alevinin, ateist zerdust ahlaksizin vergisi ile kendi dinlerinin finanse edilmesini istemezler diye dusunuyorum.

X