MEB'de büyük skandal! ‘Torpil listesi’nde WhatsApp azizliği

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
Mülakatlar yapılmadan hangi müdüre kaç puan verileceğini gösteren bir “torpil listesi” hazırlandı. Ancak liste WhatsApp üzerinden “ilgili kişi” yerine yanlışlıkla okul müdürleri grubuna gönderilince skandal ortaya çıktı
Sitene Ekle
-torpil-listesi-nde-whatsapp-azizligi-7057350.Jpeg

Ayşegül Kahvecioğlu

Muğla Seydikemer İlçe Milli eğitim Müdürlüğü, 23 Mayıs’ta yapılacak okul müdürlüğü mülakatları öncesinde, hangi müdüre kaç puan verileceğini gösteren bir “torpil listesi” hazırladı. İlçe milli eğitimde şube müdürü olarak görev yapan Esma Çelik’in söz konusu listeyi, WhatsAppüzerinden “ilgili kişi” yerine yanlışlıkla okul müdürleri grubuna göndermesi, skandalı ortaya çıkardı.

Seydikemer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 23 Mayıs’ta başlayıp 30 Mayıs’a kadar sürecek okul müdürlüğü mülakatları öncesinde bir skandala imza attı. İlçede görevli hangi öğretmenlerin, müdürlük mülakatında kaç puan alacağını günler öncesinden belirleyen ilçe milli eğitim, öğretmenlerin isimleri, branşları ve görev yerlerinin yazılı olduğu bir “torpil listesi” hazırladı.
Sınava girmeden puan
Ancak Seydişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görevli Şube Müdürü Esma Çelik, oluşturulan listeyi WhatsApp mesaj uygulaması üzerinden “ilgili kişi” yerine okul müdürleri grubuna gönderince, skandal ortaya çıktı. Listedeki müdürler isimlerini ve karşılarında daha girmedikleri sınavın puanını görünce şaşkına döndü.
‘Açıkça kollanıyor’
Türk Eğitim-Sen Başkanı İsmail Koncuk, konu ile ilgili şube müdürü Çelik hakkında “görevi kötüye kullandığı” geekçesiyle suç duyurusunda bulunacaklarını, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan da (MEB) idari soruşturma açılmasını isteyeceklerini belirterek, Milliyet’e şunları söyledi:
“İnsanlar günlerce, haftalarca bu sınavlara hazırlanıyorlar. Günahtır, ayıptır. Bu mülakatlar maalesef Türkiye’nin her yerinde bu şekilde yapılıyor. Sınavdan önce puanları belirleniyor ve sonuçlar ona göre açıklanıyor. Ve burada baktığımız zaman bir sendikanın üyeleri açıkça korunuyor, kollanıyor. Diğer sendikaların üyesi olan öğretmenlere ise şans tanınmıyor. Bu çeteler vasıtasıyla binlerce müdür geçtiğimiz dönemde görevden alındı. MEB de ne yazık ki bütün olan biteni seyrediyor. Biz hukuken bu olayların üzerine gitmeye devam edeceğiz. Bu ahlaksızlıkları yapanlara fırsat vermeyeceğiz.”

http://www.milliyet.com.tr/-torpil-listesi-nde-whatsapp-gundem-2247909/

artik bu tarz haberleri gereksiz buluyorum. malesefki ne olursa olsun takim tutar gibi parti tutan, iktidardaki parti ne yaparsa yapsin kabul edip hoş ve haklı goren bir kitle oluştu. o yuzden bu tarz haberleri hazirlayarak yorulmasın kimse.

Bunu bilmeyen mi var zaten ?
O kadar adilesip yuzsuzlestiler ki ayan beyan acik acik heryerde soyluyorlar da artik ne de olsa bunu hak goren,caliyor ama calisiyor da deyip hirsizliga goz yuman kerizler bunu da olagan karsiladigi icin...
Bu ahlak yoksunlari cuma namazlarini kacirmazlar ve ilce teskilat baskanlarinin,ilce meb mudurlerinin gittigi camiye giderler :) Dillerinden de Allah kitap eksik olmaz bunlarin.Face te uhrevi paylasimlar yaparlar,adalet,hak'tan dem vururlar.
Daha nelerini sayarim da midesi kaldirmayanlar olabilir...

Sunu da ekleyeyim...O zamana artik emekli mi olurum bilemem de umarim eskisi gibi tekrardan milli egitim de ulkucusunden sagcisina, solcusundan liberalina heterojen dagilimli yoneticilerin oldugunu gunleri goruruz..Bu yonetimle zor olsa da..

Son düzenleme:
Allahım sen daha fazla şaşırt ya Rabbim :dondurma:

Ziraat bankası sınavını kazanıp mülakatta elenmiş biri olarak hakkımı zerre kadar helal etmiyorum ki bana söylediği anda unuttuğum terimler sorup en yakın arkadaşıma tarih sorup işe aldı bu zatlar, sağlık bölümüne yerleşip okuduğum süre zarfında kodumu sağlıktan alıp tarım yapmış kim varsa hakkımı onlara da helal etmiyorum. Gebersin hepsi:ruh:

Skandal mı ? torpil ne zamandır skandal olarak kabul ediliyor tc'de? normal bi olay bu da.

Sanki torpil önceden yoktu yani sizde ne kadan abartiyorsunuz:KK12:

o yüzden burnumuz b...dan hiç kurtulmayacak.. okuyan, çalışan değil arkası olanlar bir yerlere gelmeye ve okuyanları ezmeye devam edecek.. yine şansı olanlar bu ülkeden kaçıp kendini kurtaracak, ama şansı olmayanlar ezilmeye devam edecek.. avamların altında çalışan eğitimliler olarak devam edip gidecekler..

Bari adamlar mülakata girseydi hani belki içlerinde çok iyi biri vardır, Allah'ın yüzü suyu hürmetine hakkını gasp etmeyelim bu adamcağızın bize faydası olur derdiniz. Hani bari bi şans verseydiniz garibanlara... İşte bakın böyle ayağınıza dolanır.

Her torpili yapan, göz yuman, torpille işe yerleştirilmeyi kabul edip güle oynaya iş başı yapan cemil cümlenizi Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın, böyle ayağınıza dolansın yaptığınız insafsızlıklar...

Ülke için bir şeyler yapalım,ilerletelim diyoruz yaptırmıyorlar ki ,tee Allam yaaa.
Ne kadar bilgili ,gerçekten çok iyi işler yapabilecek kişiler var ama yetersizdir .Dayın varsa tamamdır
Vay anasını sayın seyirciler

Ülke için bir şeyler yapalım,ilerletelim diyoruz yaptırmıyorlar ki ,tee Allam yaaa.
Ne kadar bilgili ,gerçekten çok iyi işler yapabilecek kişiler var ama yetersizdir .Dayın varsa tamamdır
Vay anasını sayın seyirciler
dayın varsa hayvanat bahçesi müdürüyken tubitak a da atanırsın.dayın varsa güreşçiyken şehir tiyatrolarının başına da getirilirsin:KK14:

dayın varsa hayvanat bahçesi müdürüyken tubitak a da atanırsın.dayın varsa güreşçiyken şehir tiyatrolarının başına da getirilirsin:KK14:

Sonra da bir selam da bizden adli projelerle dunyaya kafa tutariz :KK53:

Allah belalarini versin. Pislikler. Ablam uzmanlik sinavinda birinci olmasina ragmen, mulakatta: "ne yaparsin, kac kardessiniz" gibi salakca sorular sorulduktan sonra mulakati "gecemeyip" sinavda 21.olan sahis mulakati gecip uzman oldu. !!!
Demekki kardes sayisini falan begenmediler herhalde!
Allah su torpilcilerin hepsinin belasini versin...

Bari adamlar mülakata girseydi hani belki içlerinde çok iyi biri vardır, Allah'ın yüzü suyu hürmetine hakkını gasp etmeyelim bu adamcağızın bize faydası olur derdiniz. Hani bari bi şans verseydiniz garibanlara... İşte bakın böyle ayağınıza dolanır.

Her torpili yapan, göz yuman, torpille işe yerleştirilmeyi kabul edip güle oynaya iş başı yapan cemil cümlenizi Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın, böyle ayağınıza dolansın yaptığınız insafsızlıklar...
Gözlerine perde inmiş iyileri göremiyorlar ki:KK53:

Tubitakta reddedilen dünyada birinci olan ödüllerimiz bile var bu da güzel bir kanıt:olamaz:

X