MEB hemşire alımı

Sena616

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2017
2.687
6.735
158
27
MEB hemşire alımı açmış 500 kişilik. Taşra olarak geçiyor. Lisans hemşirelik 2020 mezunuyum. Puanım 72. Bilgisi olan var mı? Önerir misiniz? En fazla kontenjan İstanbul 26, Diyarbakır 20, Van 15, Muş 14, Konya 13 olarak gidiyor. Çoğunluk deprem bölgesine ve Doğu bölgesine açılmış.

MEB’de tam olarak nerede görev yapıyor hemşireler?

Eğer okullarda çalışacaksınız iş olarak sağlık bakanlığından çok çok çok daha iyi. Sadece kontenjan az olduğu için daha sonra istediğiniz şehirde çalışmakta belki zorlanirsiniz. Ama hastanede kaosta çalışmaktan çok daha iyidir.

MEB’de tam olarak nerede görev yapıyor hemşireler?
MEB'de tablet şeklinde ilacı olan çocukların ilaç saati varmış. Aşı takibi, boy kilo ölçümü yazıyor. Ben de bilmiyorum detaylı ama. Sağlık bakanlığından rahattır diye tahmin ediyorum.

Taşra yazmışlar. Okul ismi yazmıyor. Yani evrak teslim ederken söyleyecekler herhalde atananlara. Kararsız kaldım tercih versem mi diye. O nedenle buraya sorayım dedim

Taşra yazmışlar. Okul ismi yazmıyor. Yani evrak teslim ederken söyleyecekler herhalde atananlara. Kararsız kaldım tercih versem mi diye. O nedenle buraya sorayım dedim
hastanede çalıştınız mi hiç?
bence kararsız kalacak bir şey olmamalı ya hastaneler korkunç yorucu yıpratıcı.
her yere alışırsıniz şehir vs olarak

Okul değilse bakanlıkta kağıt işiyse bile çok çok daha iyi. Hastane hemsireligindeki çalışma koşulları gerçekten çok kötü.

hastanede çalıştınız mi hiç?
bence kararsız kalacak bir şey olmamalı ya hastaneler korkunç yorucu yıpratıcı.
her yere alışırsıniz şehir vs olarak
Yok hiç çalışmadım. 2020 hemşirelikten mezun oldum. Bakanlığa atanamadım tekrar hazırlanıp 72 aldım. Ama illa ki gün aşırı 24 nöbeti oluyordur bakanlıkta. Sadece parası düşük 14000 diye duydum. Emin değilim ama. Bu parayla kira faturalar falan öderken zorlanır mıyım onu düşünüyorum. Annemle de her ne kadar anlaşamasak da yanında gelirim diyor. Onun da maaşı var. MEB in de gelip gelmeyeceği belli değil. Ösym üzerinden tercih açmışlar. Deprem bölgelerini çıkardım 10 il varya OHAL ilan edilen (yanlış anlamayın lütfen kiralanacak ev yok diyorlar o yüzden çıkardım) geri kalanları yazacağım Muş Van falan var listemde.

Okul değilse bakanlıkta kağıt işiyse bile çok çok daha iyi. Hastane hemsireligindeki çalışma koşulları gerçekten çok kötü.
Kağıt kürek işi de varmış hocam. Yıl başında plan program hazırlığı falan oluyormuş. Siz hemşire misiniz? Doğrudur ben de rahatlığını düşünüyorum. Bir de geçinir miyim onu düşünüyorum. Sağlık bakanlığı kılavuzu da ösymde bu arada. MEBe atanmak istiyorsanız yazın yoksa kadro yakarsınız diyorlar.

Hatay ve Adıyaman dışında ev sorunu fazla yok.
nerden bilgi aldınız ev sorunu vs ?
Antep'te mesela ohal bolgesi merkezinde hiç sorun yok, Diyarbakır ha keza öyle, Elazığ da öyle Urfa da öyle ?
etkilenen binalar var ama direkt bir ev sorunu var denemez.
sari siteye de mi girip bakmadiniz?
14 binin neresi az anlamadım siz maaslardan da haberdar değilsiniz sanırım.
mebde kim 24 saatlik nöbet tutuyor ki ?yatılı okullara filan vermeleri gerekiyor?
ya cezaevi hekimi bile haftada 2 gün gidip nöbet tutmuyor kaldı ki okullar?

ayrıca biz neyi yanlış anlayalım yav zaten Diyarbakır Antep yazsanizda gelmez muhtemelen.

Benim tanıdığım bir hemşire abla var o okullarda görev yaptı ve o şekilde de emekli oldu. Sizin için rahat olur. Hakkınızda hayırlı olan gönlünüze göre olur inşallah.

Hatay ve Adıyamandaki ev sorununu telegramda yazmışlar. Belki de rakip eliyorlar bilemedim. Diyarbakır Antep yazmayayım buralar çok tercih ediliyor, gelmez. Muş, Van, Ağrı yazdım. Mebde değil sağlık bakanlığındaki nöbeti kastettim. Mebde genellikle 8-5 nöbetsiz çalışıyorlarmış. Hafta sonu tatilmiş. 3 ay tatilde de amirin inisiyatifine kalmış dediler. Benim de net bilgim yok gerçekten. Maaşı şöyle düşündüm kiralar en az 7 - 8 binmiş o nedenle. Ama bir yerden başlamak gerek tabi.

ya meb yeni atanan öğretmenine 12bin veriyor
hemşireye 14 veriyor ise çok iyi bence.
yeni mezun, ilk işiniz olan bir yer için istekleriniz biraz fazla gibi bence
tavsiyem gidip bulunduğunuz şehirde bir gün acilde nöbet tutmaniz.
sonrasında tekrar düşünürsünüz her şeyi.

MEB'de tablet şeklinde ilacı olan çocukların ilaç saati varmış. Aşı takibi, boy kilo ölçümü yazıyor. Ben de bilmiyorum detaylı ama. Sağlık bakanlığından rahattır diye tahmin ediyorum.
İlkokullarda var herhalde, daha önce hiç rastlamadım. Kesinlikle çok daha rahat olur sizin için.

Hemşire değilim ama yakın çevremde çok fazla hemşire ve sağlıkçı var. Oradan biliyorum hastane durumlarını.

Elazığ için eski evler var sarı sitede. Büyük depremler gören bu eski evlerin sağlamlığı tartışılır. Elazığ depreminden sonra yapılan yeni evler sarı sitede yok mesela. Etrafta boş çok ama kiraya verilmek istenmiyor. Hatay, Maraş, Malatya falan buralarda ev kalmadı zaten. Deprem bölgesi dışında da ev sorunu var. Önceden vardı zaten bir de deprem sonrası göç eklendi. Diyarbakır, Urfa vs. buralar hakkında çok bilgim yok ama yine evlerin sağlamlığı tartışılır. Akrabam Antep 'te evini kiralığa çıkarttı depremden sonra ama E-devlet' te az hasarlı görünüyor, hasarsız sağlam kaç ev kaldı bilmiyorum.

MEB başvurusu için ben de kararsızım. On dört binden haberim yok ama hastane hemşiresine göre daha az kazanacağı söyleniyor. Bir de net bir açıklama yapılmadı. Milli eğitimde mi çalışacak okullarda mı, ne iş yapacak açıklama yok. Herkes tahmini bir şey söylüyor. Tercihler için zaman az kaldı ama düşünme aşamasından çıkamadım.

Benim tanıdığım bir hemşire abla var o okullarda görev yaptı ve o şekilde de emekli oldu. Sizin için rahat olur. Hakkınızda hayırlı olan gönlünüze göre olur inşallah.
Nasıl olduğuna dair bilgi verme şansınız var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…