- 1 Haziran 2012
- 6.593
- 21.754
-
- Konu Sahibi vargasabreu
cihat nedir? ne degildir? bugünki cihat anlayisiyla uzaktan yakindan alakasi yok aslinda.
kendilerine cihatci diyenler cihadin adini lekeliyor.
isid mesela cihat mi ediyor? kesinlikle hayir.
insanlarin algilariyla oynuyorlar resmen.
iyi secilmis bir kaynaktan cihadi bir okusaniz bu kadar negatif düsünmezsiniz bence hakkinda.
cihad korkulacak birsey degil.
mücahit ismini kimlere verirler mesela?
benim bildiğim erbakana mücahit diyorlardı:)Kime göre iyi seçilmiş bir kaynak ?
Size göre onlar cihatçı değil,onlara göre siz...
Bu uzar gider.O yüzden ''aslında öyle değil''leri ısrarla çoğaltmanın bir anlamı yok bence.
cihat nedir? ne degildir? bugünki cihat anlayisiyla uzaktan yakindan alakasi yok aslinda.
kendilerine cihatci diyenler cihadin adini lekeliyor.
isid mesela cihat mi ediyor? kesinlikle hayir.
insanlarin algilariyla oynuyorlar resmen.
iyi secilmis bir kaynaktan cihadi bir okusaniz bu kadar negatif düsünmezsiniz bence hakkinda.
cihad korkulacak birsey degil.
mücahit ismini kimlere verirler mesela?
ailenden güzel şeyler öğrenmişsin,ben bunu 34 yaşımda kendim öğrendim..Cihatın islamda ne anlama geldiğini biliyorum. Kişinin nefsiyle verdiği savaştır aslında cihat benim ailemden öğrendiğime göre. İslam için kafa kesmek değil. Ama bu kitaplar çok tehlikeli göZüküyor.
kayınvalidenlemi oturuyordunahmet kaya nın hayatını anlatan kitap okuyoruam diye lisedeyken garip sözlere maruz kalıyordum...evlendim aynı kitap için kv yakalım onu dedi neymiş beyin yıkıyorlarmış...yeniydim birşey demedim aldılar yaktılar hem de hediyeydi çok üzülmüştüm.... sonuç 2 çocukla evdeyim militan falan da olmadım ne alaka yani....
insanların tercihleri kendilerine aittir....bunun yasağı olmaz... kimsenin kafasına istenmeyen bilgi sokulmaz.....
ben 17 yaşında kaçarak evlendimkayınvalidenlemi oturuyordun
sen 10 senede hayatın doktorasını yapmışsındır:)iyi ayırabilmişsin evini,rabbim bu günlerimizi aratmasın..ben 17 yaşında kaçarak evlendim
2 yıl mecburen oturdum....(ama oturdum mu süründüm mü emin değilim)sonra evi ayırdım eşim askere gitti annemlerde kaldım şuan 28 yaşındayım şükür kurulu bir düzenim, 9.5 yaşında kızım 1.5 yaşında oğlum, mutlu bir hayatım var... bu günüme şükür....
sadece 2.5 yıl falan onlarla yaşadım ama dediğin gibi allahın her türlü sınavından geçtim diyebilirm.....sen 10 senede hayatın doktorasını yapmışsındır:)iyi ayırabilmişsin evini,rabbim bu günlerimizi aratmasın..
çok geçmiş olsun canım,maalesef hayat sıkıntısız olmuyor hepimizin sınavı farklısadece 2.5 yıl falan onlarla yaşadım ama dediğin gibi allahın her türlü sınavından geçtim diyebilirm.....
malum 17 yaşındasın eşim de 17 allahtan çalışkan yapısı vardır çabaladı elinden geldiği kadar ama yoklukta gördüm hasret te çektim...tam maddi manevi düzeldik derken kızım 6.5 yaşındayken soğuk algınlığı için götürdüğüm dr da beyin tümörü olduğunu öğrendik....şükür ameliyatla geçti iyi huyluydu....şuan tam randıman alıyoruz hayattan....keyifle yaşıyoruz anı yaşıyoruz....şükür iyi bir eşim sağlıklı 2 çocuğum var gerisi boş....
tsk ederim.... çok şükür sağlık var mı gerisi boş....çok geçmiş olsun canım,maalesef hayat sıkıntısız olmuyor hepimizin sınavı farklı
evet canım sağlık olduktan sonra allah bu günümüzü aratmasın..tsk ederim.... çok şükür sağlık var mı gerisi boş....
aminnnnevet canım sağlık olduktan sonra allah bu günümüzü aratmasın..
bizlerin yetiştiği zamana göre şu zaman çok kötü,internet büyük bir nimetken zararda olabilir çocuklar için,saçımı kestirmeye gittim kuaföre ordaki hanım ilk okula giden bir erkek bir kız 2 çocuğu var,interneten kelimelere göre yasaklama yapabiliyormuşuz,yani o kelimelerle arama yaptığında o kelime içerikli hiç bir şey çıkmayacak..sex yazdığında örneğin hiç bir şey bulamayacak nette,yada tehlike yaratan oyunlar şiddet içerikli hepsini yasaklamış banada tavsiye etti..çocuk bu evden gittiğimizde meraktan bakabilir değilmiahmet kaya nın hayatını anlatan kitap okuyoruam diye lisedeyken garip sözlere maruz kalıyordum...evlendim aynı kitap için kv yakalım onu dedi neymiş beyin yıkıyorlarmış...yeniydim birşey demedim aldılar yaktılar hem de hediyeydi çok üzülmüştüm.... sonuç 2 çocukla evdeyim militan falan da olmadım ne alaka yani....
insanların tercihleri kendilerine aittir....bunun yasağı olmaz... kimsenin kafasına istenmeyen bilgi sokulmaz.....
evet duymuştum internet alalı 2 hafata oldu bunu yapmak lazım bencede...internetin ucu bucağı yok ve hiç ummadık yerde çok iğrenç şeylerle biz bile karşılaşabiliyoruz....bizlerin yetiştiği zamana göre şu zaman çok kötü,internet büyük bir nimetken zararda olabilir çocuklar için,saçımı kestirmeye gittim kuaföre ordaki hanım ilk okula giden bir erkek bir kız 2 çocuğu var,interneten kelimelere göre yasaklama yapabiliyormuşuz,yani o kelimelerle arama yaptığında o kelime içerikli hiç bir şey çıkmayacak..sex yazdığında örneğin hiç bir şey bulamayacak nette,yada tehlike yaratan oyunlar şiddet içerikli hepsini yasaklamış banada tavsiye etti..çocuk bu evden gittiğimizde meraktan bakabilir değilmi
çocukların gençlerin internete bakmaktan kitap okuduğu var sanki,bak benim erkek kardeşim yüksek lisans yapıyor bir iki roman okumuştur anca:)evet duymuştum internet alalı 2 hafata oldu bunu yapmak lazım bencede...internetin ucu bucağı yok ve hiç ummadık yerde çok iğrenç şeylerle biz bile karşılaşabiliyoruz....
valla öyle kitabı bile internetten okur hale geldik.....çocukların gençlerin internete bakmaktan kitap okuduğu var sanki,bak benim erkek kardeşim yüksek lisans yapıyor bir iki roman okumuştur anca:)
yeğenim 8 yaşında geçen sene bize geldi odada bilgisayar başında hiç sesi çıkmıyor,bir bakayım dedim,cezası idam olan oyunu oynıyormuş,sırıtıyor birde
bu sorunun cevabi cok basit aslinda, sormana sasirdim dogrusu.Kime göre iyi seçilmiş bir kaynak ?
Size göre onlar cihatçı değil,onlara göre siz...
Bu uzar gider.O yüzden ''aslında öyle değil''leri ısrarla çoğaltmanın bir anlamı yok bence.
sadece nefsinle degil, malinla, ailenle, bilginle, ve caninlada cihad edebilirsin...Cihatın islamda ne anlama geldiğini biliyorum. Kişinin nefsiyle verdiği savaştır aslında cihat benim ailemden öğrendiğime göre. İslam için kafa kesmek değil. Ama bu kitaplar çok tehlikeli göZüküyor.