- 29 Ocak 2017
- 4.317
- 8.187
- Konu Sahibi inciitanesi
Niyet ettim düzenli olarak meal okuyarak 4 ay içinde tüm Kuran-ı Kerim mealini bitirmeye
Son düzenleme:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Fâtiha’nın 5. âyeti, dua etmeden önce fedakârlığın zorunlu olduğunu gösterir. Tıpkı Fâtır 35:10’da belirtildiği gibi, “güzel sözler Allah’a yükselir; (ancak) onları Allah’a yükselten şey ise sâlih ameldir.” İşte Fâtiha 1:5’teki ilk cümle “sâlih ameli”, ikincisi ise “dua ve isteği” karşılamaktadır. Bu âyet, “ben adına, tek kişi için veya ferde yönelik” değil, “biz adına, hepimiz için, toplum menfaatine yönelik” isteklerde bulunmayı öğretmekte, Müslümanlara sadece kendileri için değil, başkalarıyla beraber ve onların da hayrına yaşamayı öğretmeyi amaçlamaktadır.(Rabbimiz)! Yalnız sana kulluk ederiz ve yalnız senden yardım dileriz.
FATİHA,5
Bende bir cüz okuyup okudugun cüzün meailini okuyordum.Niyet ettim düzenli olarak meal okuyarak 3 ay içinde tüm Kuran-ı Kerim mealini bitirmek
Meal bitirmek hatimolur mu ? Bende okuyorum yarıladımNiyet ettim düzenli olarak meal okuyarak 3 ay içinde tüm Kuran-ı Kerim mealini bitirmek
Olur tabii ki, Ayrıca önemli olan kaç tane hatim yaptğın değildir, Kuranı ne kadar doğru anladığın ve anladığını ne kadar uyguladığındır, bu da meal ve tefsir okumadan kulaktan duyma bilgilerle imkansızdır.Meal bitirmek hatimolur mu ? Bende okuyorum yarıladım
Daha ilk olucak zaten Allah nasip ederse . Ama bkac kez okumak şart gbi özümsemek icin . Allah kabul etsin ❤☻Olur tabii ki, Ayrıca önemli olan kaç tane hatim yaptğın değildir, Kuranı ne kadar doğru anladığın ve anladığını ne kadar uyguladığındır, bu da meal ve tefsir okumadan kulaktan duyma bilgilerle imkansızdır.