• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

mdaaat.kk beyaz bcekleeeer...

• Konu Sahibi Konu Sahibi asenat
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
A

asenat

Ziyaretçi
merhabalar a.s. bu foruma yeni üye oldum.derdim var derman arıyorum.evimde küçücük beyaz böcekler var ve her yerdeler.onları önce toz sanmıştım.yakından bakınca yürüdüklerini gördüm.akar ilaçları(çeşit çeşit),çamaşır suları,sirkeli sular,her şeyi yıkamak(çerçeve içleri,kutular bile).her ne yaptımsa bir süre sonra yine oluştular.nedir bu canlılar,niçin,nerden oluştular öğrenemedim.çaresizim artık aklımdan evide eşyalarıda yakmak geçiyor zaman zaman.böyle bir şey mümkün değil tabi.allahtan yardım ve sabır isteyip yaşıyorum şimdilik.yardımlarınızı bekliyorum.tüm üyelere selamlar.

canım tarım ilaçları satılan yerlerden ilaç alıp evin heryerini ilaçla ve evden çık.bunu bi kaç kez yap.evde bitki besliyomusun peki

evde bende çiçek besliyorum menekşe var büyük olanlarından saksısı büüyük yani ay bende tırstım şimdi bendede olurmu

yalnız bende 1 haftadır filan uğur böcekleri var camı bir açıyorum resmen evin içine 10 tane birden dökülüyo atabi toplamak eşime düşüyor acaba neden oluyor

hoşgeldin canım sana kolay gelsin bilsem bir cevap verirdim ama inanki bilmiyorum

Cnm bı ılaÇlama Şırketıyle gÖrÜŞ ıstersen akar olabılır ama nedır bılemıyorum
zemın kattamı oturuyosunuz daha Çok nerelerde gÖrÜyosun onları

evet kötü bi durum gerçektenn. çünküü şu böcekgillerden acayip tiskiniyorum burda okurken bile kaşınmaya başladımm.. vallahi canım diğer arkadaşında dediği gibi ya eczanelerde oluyo o tip ilaçlar yadaa ziraatdan alıyosunnn... evi bi güzel ilaçla evden çıkk 2 saat beklee ama o ilacıı cam kenarlarına kapıların pervaz altları oluyo ya oralarada sık çünkü oralara yuvalanıyo nalet şeylerr....camların dış taraflarınada sık koltukların altınaa.aklına gelenn küçükk yuva yapabilecekleri yeryeree sıkk...

bizdede çıktı dediğin böceklerden.bit desen değil ayakları var küçük örümcek gibi bişeydi.yaklaşık boyut olarak düğme deliğinde küçüktür.sanki kan emici böcek gibiydi yatağımın içindende gördüm.döşeği filan havlandırdım marketten raidin spreyini aldık yatak odasına sıktık şimdi çok şükür yok.

merhabalar a.s. bu foruma yeni üye oldum.derdim var derman arıyorum.evimde küçücük beyaz böcekler var ve her yerdeler.onları önce toz sanmıştım.yakından bakınca yürüdüklerini gördüm.akar ilaçları(çeşit çeşit),çamaşır suları,sirkeli sular,her şeyi yıkamak(çerçeve içleri,kutular bile).her ne yaptımsa bir süre sonra yine oluştular.nedir bu canlılar,niçin,nerden oluştular öğrenemedim.çaresizim artık aklımdan evide eşyalarıda yakmak geçiyor zaman zaman.böyle bir şey mümkün değil tabi.allahtan yardım ve sabır isteyip yaşıyorum şimdilik.yardımlarınızı bekliyorum.tüm üyelere selamlar.

arkadaşım hoş geldin diyeyim önce
aynı sorunu bende yaşadım tam biryıl önce kendi evime taşındım
kışın odanın duvarlarında küf oldu yeni evlerde genelde olurmuş duyduğuma göre ve bu böceklerin üremesini arttırıyomuş
seninde duvarlarında rutubet yada küf varmı
bide yeni mobilyan varmı ben taşındıktan sonra aldığımız oturma grubundan olduğunu düşünüyorum çünkü

sırf bu konu için üye oldum.. benim evimdede aynı böcekten var fakat tam olarak böcek değil karınca bu.. küçücük, şeffaf çok ama çok hızlı yürüyen bir karınca türü.. evimde çok ahşap döşeme olduğu için nerden çıkacaklar nerden girecekler takip edemiyorum.. mutfağı ele almış durumdaydılar fakat çok dikkatli bakınca görüldükleri için tedirgin olmaya başladım bardak, tabak, çanak ne varsa inceleyerek kullanıyordum sonra pire tozu kullanmaya başladım. dolabın arkalarına üstüne kapı kenarlarına akla gelebilecek en ince ayrıntılara kadar heryere döküyorum.. oldukça zehirli birşey olduğu için ağzımı burnumu kapatıp döküyorum ve onun olduğu yere uzaktan yakından gelemiyorlar.. o tozu 2-3 ayda bir yeniden döküyorum. ve bütün ölüleri tezgaha dökülüyor resmen kurutuyor.. ama bu hayvanla ilgili hiçbir bilgi yok çok araştırdım, türünü bile bilmiyoruz.. sadece şekerli besinle besleniyor ve sıcak havalarda çıkıyorlar.. ve sanırım burda herkesin anlattığı böcek farklı...

aynı dertten muzdaribim derttaşım...senin kıyafetlerde de geziyorlar mıydı??bi çaresini bulan yok mu evi yakıcam artık yaa

arkadaşlar merhaba,
artık pek uğrayan yok buraya ama uğrayacak olan olursa diye yazıyorum.şu beyaz böcekleri evindee yaşayan arkadaşlarda kanatlı karınca da var mı??eğer evet var diyorsanız,ve eviniz nemli ise,su kaçağı falan var ise ozaman sizin evinizdekiler de ev termitleri olabilir.şimdilik ben bu bilgiye ulaştım ama araştırmaya devam edeceğim inş.

Benimde evimde ilk olarak bulgurun uzerinde yogun sekilde gordum.coook kucuk yurudukleri bile belli degil o kadar kucuk beyaz yuvarlaklar sanki un tanesi gibi.Benm 8 aylik oglum var aptamilin kapagi mavi onun kapaginda gordum.ayirt etmekte mumkun degil mamayla ayni renk ve ayni boyutta 2 kutu mamayi attim simdi yenisini mutfaktan baska yerde sakliyorum.Azaldi sanki gormuyorum pek ama yinede varlar konu hakkinda Saglm bir bilgiye ulasan yokmu yaa nasil kurtulcaz bu illetten.:5:

Back