Mazi'de olanları unutamıyorum/olmuyor..

Önceki konularinizi okumadim, burdaki konunuzda görümcenizle ilgli birsey yazmadiginiz icin sadece kv ve kp ile ilgli sorunlariniz oldugunu düsündüm.
Öyle bir esiniz var siz bunu bile bile onunla yasayabiliyorsaniz yapacak bir sey yok. Benimki de sans degil ask. Öyle olmasa zaten esimle evlenmezdim baska türlü yapamam ben.
Esiniz illaki istiyorsa görüssün yapabiliyorsaniz siz koyun mesafe soguk davranin olabildigince görüsmeyin ne diyim. Allah sabir versin.

Bizde aşk evliliği yaptık, 8 sene dile kolay birlikteliğimiz oldu. Ama evlendikten sonra ailesine daha da düşkün oldu. Babası "hanım köylü oldu oğlum.." Gibi laflarıyla doldurabildiği kadar doldurdu. Amaan. Aynen çok sağol âmin

Burada altınlar falan dediğiniz ve beddualı, ahlı konunuzu okuyunca eski konularınıza da baktım. Söyleyebileceğim tek şey bu kadar nefret bu kadar bela okuma bu kadar ah döner sizi bulur. Bulmasa bile kendi kendinizi mutsuz etmekten evlilikten de hayattan da zevk alamazsınız.
Benim kardeşim gibi sevdiğim kuzenimin düğününde de kayınvalidesi kayınpederi olay çıkardı altınları altı yetmedi, kavgalar dayaklara döndü. Şimdi çocuğu olunca dedesi babaannesi diye barıştı ve bu kadar kindar değil. Affetmek için çabalıyor. Çocuğu için ailesi için ve en önemlisi kendi psikolojisi için.
En mutlu gününde arkadaşlarına rezil olduğu halde, altınlarının hepsi alındığı halde ve kardeşi hala kırgın olduğu halde arayı düzeltmek için çalışıyor. Çünkü o babaannesi diğeri dayısı ve çocuğunun sağlıklı ve huzurlu büyümesi için yapıyor bunu.
Görümceniz nişanı atsa, tekrar intihar etse ve ölse içiniz mi soğuyacak? Mutlu olabilecek misiniz evlat acısı tatmış bir kadının gözyaşlarını görünce, gencecik ölmüş bir kızı görünce?
Bana kimler ne kötülük etti hepsini Allaha havale ettim ve hiç birinin de başına kötü bir şey gelmesini istemem kendi vicdanım rahat olsun isterim. Birine beddua etsem başına bir şey gelse ben vicdan azabı çekerim çünkü.
Kötülüklerin cezası kötülükle verilmez. Biri size kötülük ettiyse siz de kötülük isterseniz ne farkınız kalır?
Ayrıca o tepsi olayı için ah etmenize de şaşırdım ben. Yahu görümce tutsa ne kardeş tutsa ne. Evet kardeş tutsa daha güzel olurdu belki ama o da abisinin nişanlısının tepsisini tutmaya heveslenmiş. Bu kadar kahırlar okuyacak o tepsiyi de onun görümcesi tutsun diye sevinecek bir durum değil. Çok ufak bir sorun bu. Söylemişsiniz de işte içinizde de kalmamış. Tepsiyi yine kardeşiniz tutmuş. Bu kadar senelerdir kendinizi yoracak kalbinizi karartacak bir şey değil bu.
Size yazık. Kalbinizi karartmayın. Bırakın peşini mutlu olmaya çalışın, vicdanınız rahat olsun.

Ikide bir kafaya takarsanız kendinizi yer bitirirsiniz onlara bir şey olmaz. Ben bu dünyada adaleti ya da eden bulur felsefesinin somut örneğine hiç şahit olmadım, ya da yaşım küçük belki ondandır

Kin duyun nefret edin ama asla ikide bir aklınıza getirip saplantı yapmayın. Öbür dünyası da var.. Boşverin

Bu kadar kin tehlikeli.
Geçmişte yaşanmaz insanlar kan davasını unutup affediyo

Tam olarak ne icin yüz göz oldunuz anlayamadim. Takilan altinlar geri mi istenildi? Malesef bir cogumuz böyle sorunlarla karsi karsiya kaliyoruz. Ama evlenmissiniz artik. Olanda oldu bitti. Gecmise degil önünüze bakin yoksa huzur bulamazsiniz.

Mesafenizide koruyun. Kimse icin beddua da etmeyin. Herseyi gören bilen Allah, size yapilan haksizliklarib hesabini elbet soracaktir. Siz seytana uymayin yine herkes icin hayirlisini dileyin.

Kızlar,
Sabahın 4'de eşim işe gitti, o gitti beni bi ağlama tuttu. Aileme asıl siz hırsızsınız demesi, o altınlar buraya gelecek, gelmeden gitmem bu evden demesi. Ailesinin öyle susup dinlemesi, arkasındalarmış gibi.. Dayanamıyorum. Size saçma gelebilir. Ama bana yaşattıkları kabus gibi. Bana yaptıkları değil, en çok aileme dedikleri hala içimde bir yara. Hemde iyileşmeyecek bir yara, kanata kanata tazelenecek bir yara.
Bunların üstne eşimi aradım belki sesini duyarsam geçer diye ses tonumdan ağladığımı anladı, anlattım "ya olur ya kardeşinde annesine vermek ister altınlarını, bu yanlışmıdır?" Olaylar yaşanmalı mıydı.. Eşim de olan bitenlere pişmanım "dese de her kavgada sende yapmasaydın sende vermseydin'e dönüyor bu hak vermeler.." Bir yanım boşan başka çaresi yok kendini de onu da yıpratma artık diyor, bir yanım 8 senelik geçmişiniz var, bir şansa değer diyor.

Ne yapacağımı bilmiyorum. Ama az çok anlamışsınızdır içim deki kinin, öfkenin ve nefretin sebebini.

Ayrıca hepinize tekrar tek tek teşekkür ediyorum yorumlarınız ve güç verdiğiniz için. Sağolun kk hatunları !

Bence 8 sene dile kolay emek vermissin cok sabretmissin ayrilmayi dusunme bunun yerine esine seni kaybetcegini cok kirildigini hissettir mesafe koy yani adam kendi kendine bilsin ki seni kaybetcrk bilsinli bu isin sonu kotuye gidiyo ona gore ayagini denk alir obur kv pisliginide mumkun mertebe uzak tut ailenden evinden
En onemli tavsiyem ise gecmiste yasananlari elbet unutamiyosun eyvallah ama sen sen ol esine surekli ayni seylerden dert yanma surekli eski mevzulari gundeme getirme erkek kadin gibi deil cabuk bunalir sonra sen dirdirci cok konusan olursun hakliyken haksiz konuma dusmemek icin cok dillendirme mevzulari

merhaba
bence yaşadıkların sende travma yapmış
yani bu kinin yine olağanüstü bir durum olmadıkça dinmez gibi
ama o da çok sağlıklı bir olağanüstü durum değil yani..
doktora kendin için gitmelisin ki kafan rahat etsin
ayrıca geçmişte travmatik bir durum yaşamış atlatmış birisi olarak diyorum ki sen ne zaman atlatıyor sağlığına kavuşuyorsun ilahi adalet karşının kapısını çalıyor
kafanı bir rahata erdir önce onları unut... sonra her şey değişecek
bir an evvel uzmana git olur mu..

Eski konunuzu okudumda hakikaten bu ne dedim. Yani diyecek bise bulamadim. Zor durumlar. Insan en mutlu gunlerini burnundan gtren olaylari unutamiyor. Ben yinede unutmanizi temenni ederim. Bir omur ofkeyle gecmeyecek. Ama karsilikli unutun tabi. Tek tarafli ben affettim demek yetmez. Iki tarafta birbirini affedip (her iki tarafta neye kizdiysa) olanlari unutacak. Ancak o sekilde huzur bulursunuz. Cunku yarin Allah nasip ederse cocuklariniz olacak. O ofkeylemi buyumez o cocuklar.

Canım evliliğinin bitmesini istemiyorsan acilen psikologa git çünkü sen bu olayları kendi kendine aşamayacaksın .. Tamam onların senden çok psikologa ihtiyacı olabilir ama onların hayatı mahvolmuyor sonuçta hayatlarına devam ediyorlar, sen ise her gün her saat kafanda kurup kurup dahada hastalıklı bir hale geliyorsun bak bunun sonu ciddi anlamda ruh hastalıklarımdan birine yakalanmakla biter şizofreni , depresyon , panik atak , bipolar bozukluk gibi bir çok hastalığın pençesine düşebilirsin ve olan sana olur . Lütfen hemen acilen bir psikologa git yoksa eden bulsada sen göremeyeceksin yada görsende algılayabilecek bir beynin kalmayacak

Kotu seyler yasamis olabilirsiniz. Haklilik payiniz da vardir elbet. Ama kininiz,israrli beddualariniz burdan okuyunca bile insani korkutuyor.
Ben eski esime bile bu kadar beddua etmedim.

Kv ya da kp nefret kin duymanı anlarım da çocuğundan çıkmasını beklemek hiç iyi niyetlilik değil.
Bende bir sürü şey yaşadım ama asla çocuklarına birşey diyemem, herkes Allahından bulsun- Allah en doğrusunu görür ve bilir.
Yüreğini karatma, karartıkça bu kötümserlikten çıkamazsın bir bakarsın sen mutsuzsun onlar değil.
O yüzden bana düşmez ama nacizane yorumum dua et, Allah içindekileri alsın, bu düşüncelerden kurtarsın, hakkında hayırlısı olsun.

İçimde ki bu duygular nedir neyin nesidir bilyorum. Normal de takmam, iki gurur yapar sonra barışırdım. Ama bu başka birşey, adını koyamıyorum. Hayatım da ilk defa böyleyim..
Düşünebiliyormusun? Küçük görümcem bizde kalmıştı kv görümcem kp hepsi türkiyeye gitmişlerdi. Küçük görümcem ablasıyla tangodan görüşürken, abimi versene dedi. Bana nispet yapmak istediğinden adım gibi eminim. Kendisi ben evlenmeden önce bile abisiyle arası pek iyi değil. Gerekeni konuşurlar o kadar. Eşim "efendim?" Dedi oda kucağında kuzeninin çocuğu "abi baksana ne tatlııı" dedi eşimde "hıı evet" diyip iki çakmadan güldü geri yolladı küçük kardeşini odadan. O günden bugüne arkamdan gizli gizli konuşuyorlarda eşim bana mı söylemiyor diye kendimi yiyip bitiriyorum. Hayır söylese tamam iki bağrır çağrırım ama sonra susarım. Gizlemesinden korkuyorum, çekiniyorum. Görümcem acaba "bak ben abimle konuşuyorum sana yaptıklarımdan sonra, yinede konuşur benimle" mesajı mı vermek istedi.
Eşime de sorasım yok. Bunalttım yeterince, sonuçta bir erkek huzur bulduğu kadının yanında mutlu olur. Sıkmak istemiyorum. İçim içimi yese de dışım hiç birşey yokmuş gibi olmayı düşünüyorum. Dediğin gibi bana bi terapist şart. Hem tek başına hemde eşimle birlikte gitmem lazım.. Çok sağol canım yorumun için

Çok haklısın. Ciddi anlamda kendime ediyorum. Hayattan zevk almamaya başladım, düşünsene bir durum oluyor kahkaha atıyorum anında o günler aklıma geliyor salya sümük oluyorum. Hiç böyle olmazdım, umursamazdım. Dediğim gibi çok haklısın hemde çok. En kısa zamanda gitmem lazım..

Görümcenizin ne mesajı vermek istediğini kendi bilir ama ne yaparsanız yapın özellikle böyle devam ederseniz aralarındaki kardeşlik bağına zarar veremezsiniz anca daha da kuvvetlendirirsiniz, sizin 8 seneniz hiç bir şey. Bu kadar basit ve gerçek, sadece siz değil herkes için de geçerli (ben de dahil). Çok istisnai aile yapılarını ve karakterleri hesaba katmıyorum, kardeşler arasında yıllardır kanlı bıçaklı bir şey varsa doğal olarak gelinin aradaki soğukluğa katkısı olmaz.

Dediğiniz gibi bir an önce terapi mi, psikolog mu kendi dermanınızı arayın, mutluluk ve huzur arkanızdan koştursa bile dönüp bakmayacak hale gideceksiniz bu gidişle, aslında gelmiş sayılırsınız. Sizin olayın intikamı falan yok bu arada, görümce çok iyi birini bulur çok da iyi bir evliliği olursa kimse dönüp sizin evde yalnız başınıza ağlamanıza katlanmaz. Önce kendinizi iyi hissedip kendi kapınızın önünü bir süpürün, bırakın diğerleri de ne yaparlarsa yapsınlar. Dediğiniz gibi huzur veren kadın olmak için sağlam kafa, ruh hali şart.

Unutamazsın gibi geliyor bana. Annem hiç kinci değildir, çok iyi biridir, babaannem de öyle ama onun söylediği ufacık bir sözü halen unutmuyor. Aradan 27 sene geçmiş düşünün. Aman sanki çocuğu var da çocuğu düşecek demiş babaannem anneme. Annem o sözü hiç unutmuyor. Babaannem gibi birine kin güdüyor. Sürekli babaannemi kötülüyor babama karşı. Babam da çok aksi biri olmasına rağmen hiç ses etmiyor. İnşallah sen de böyle senelerce takılmaz, unutursun. Benim kız kardeşimin de seninkine benzer olayları oldu. Kaynanasına her lafı sayıyor sayıyor sonra da hiç bişey olmamış gibi geri konuşuyorlar Sen de öyle yapmayı dene. Lafını esirgeme, belki öyle yapınca için soğur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…