Mazi'de olanları unutamıyorum/olmuyor..

Neden unutmayı, affetmeyi seçmek yerine, temcit pilavı gibi sürekli ısıtıp ısıtıp kininizi güçlendiriyorsunuz anlamadım.
Kendinize zarar bu başka birşey değil.
Önceki konulardan hatırlıyorum sizi ama fazla uzatıyorsunuz, gereksiz yani.
Boşverin, unutun, hafiflersiniz, bu kinle yaşanmaz.

Çok haklısın, yaşanmıyor zaten. Biraz mutlu olsam o an hemen eski günlerim canlanıyor ve içim kin nefret ve öfkeyle doluyor. Yaşanmamalıydı diyorum.. Hele ki eden bulmayacak düşüncesi beni daha da sinirlendiriyor. Bir an önce benim yaşadıklarımı yaşasınlar

Canım ben 5 senelik evliyim ve gerçekten ben de bana yapılanları unutmuş değilim. Ben Allaha havale ettim sadece. Hiçbir şekilde karşılık vermedim ne yapılanlara ne soylenenlere. Ama şimdi şimdi görüyorum ki bana ne yasattiysa kendi arabasına eşinde dostunda aynısını görüyor. Bi de bana dert yanıyor. Ben ne mi yapıyorum ah ah vah vah ediyorum ama ne yalan söyliyim içim de yanmiyor gerçekten. Kapımi kapatınca dert etmiyorum yani. Belki üstüne bana laf sokmaya calismasa aileme saygısızlık yapmasa bu güne kadar yaşananları bi şekilde unuturdum. Ama bu yaptıklarından sonra her şey sil baştan aklıma tekrar geliyor. Iyi gunler ilerde. Bekle sabret ve gör.

Canım benim ya.. Ne mutlu ki o günleri görmüşsün. İnan ki çok sevindim adına. Bende görürüm inşAllah. İnşAllah banada dert yanar gelir de bende "olsun bende yaşadım aynılarını ama ölmedim" demek isterim. Senin gibi görüp o görmenin rahatlığını yaşarım. İnşAllah Allahım yalvarıyorum sana, duy sesimi.

Ama şansımdan çocuk iyi birine benziyor, aile de öyle. ne şans var yaa ! Çocuk namazında abdestinde.. Düşün

Dışardan herkes iyidir. Aynı sofrada kaşık tikirdatmadan bilemezsin. Bu işler maalesef abdest Namazla doğru orantılı değil. Allah kalbine merhamet versin önemli olan o.

Dışardan herkes iyidir. Aynı sofrada kaşık tikirdatmadan bilemezsin. Bu işler maalesef abdest Namazla doğru orantılı değil. Allah kalbine merhamet versin önemli olan o.

Ben bana yaşattıklarını yaşasınlar dahasınıda istemem. Çok haklısın, bende eşimi bana kıyamaz bir dediğimi iki etmez ailesi bir yana ben bir yana diyordum. 8 senelik bir tanışmamız var, ona rağmen tanıyamamışım. Görememişim. Çok iyi oynanmış, yada ben çok safmışım.
Canım ne zaman istersen özeldende görüşebiliriz :) çok çoook çoookkk teşekkür ederim içim ümitlerle doldu.

Ben değil ama ablam
kv ve görümceleriyle acayip fazla sorun yaşadı duyan nasıl dayandı diyor fakat sabır sabır sabır dayandı ve görümceleri tek tek evlendi ve ablama yaptıklarının aynilarini yaşadılar ve tek tek özür dilediler allaha havale et muhatap olma.
v

Cidden mi??? Ablan nasıl sabretmiş ya. Ben hala eskide takılı kaldım. Madem cidden eden bulur diyorsun o zaman sabredip Allaha havale edicem. Rabbim n'olursun ya, banada gelip o günler yüzünden özür dilesinler. Yalvarıyorum

Canım özel olmayacaksa, ne yaptılar ki ablana. Görümce değilmi! Görmiyimm ömrümceee

Canım eniştemin koynuna başka kız sokmaya çalıştılar ayırmaya çalıştılar eniştemlerin durumu iyi değilken bir lokma ekmek vermediler olmadık şeylerle rezillik çıkardılar 3 kardeş ablama saldırdilar iftira attılar daha saymama gerek yok sanırım dahasıda var tabi ama Allaha havale etti ablam kızı var diye sabretti Rabbim de sabrına selamet verdi çok şükür hepsi tek tek yaşadı hatta daha fazlasıyla inşallah mutlu olursun sende.

Rabbimin büyüklüğüne bak.. Ablan ne rahatlamıştır, yaşattıklarını yaşadıklarına.
Âmin canım benim âmiiinn! Ablanda ciddi anlamda sabır taşıymış, sabrını takdir ettim.

Yazar giderim yaşadığınız sorunlarda sizin de ciddi payınız var bence. Eski konuları referans gösterdiğiniz için açtım baktım. Kınada görümceniz tepsi tutmak îstemiş, ama sonuçta sizin istediğiniz gibi kardeşiniz tutmuş tepsiyi, ama nasıl kinlendiyseniz görümcenizin kınasında tepsiyi onun görümcesi tutmalı diye kocanıza kaynananıza ültimatom vermeyi hayal ediyorsunuz. Hayır bir de kız zaten intihara meyilli sorunlu bir kızmış. Inatla onu ciddiye alıp hasım seçmek neden? Intihar ettiğinde felç kalma ihtimali olduğunda hastaneye gidip trip atmayı planlıyorsunuz mesela?

Halamın kıskançlığı konusu ayrı bir hoş. Evinize hiç gelmeyen, görmeyen kuzeninizin size inat olsun diye yeni gelin evini sizin mobilyalarınızın aynısından döşediğini düşünüyorsunuz.

Halanızın kızına borç takmışsanız -bilmeyerek bile olsa- kadın buna sinirlenip tepki verince kıskanç olduğunu iddia ediyorsunuz.

Bunlar sağlıklı insanların düşünceleri değil. Kendi iyiliğiniz için psikolojik destek almanız iyi olur bence.

Öyle valla hem kocasina dayandı hem çevresine sırf kizlari için sonunda rahatladı çok şükür ve bunları yapanlar öz kuzenlerimiz eniştemde kuzenim oluyor )

Ben kendimi sütten çıkmış ak kaşık olarak görmüyorum. Elbet altta kalmadım, susmadım. Ama bu demek değildir ki haksızım ben haksızsam yüzde 80'ni onlar haksız! Ben sorunluysam çevremdekiler de mi sorunlu? Bu anlattığım tüm olaylarda gerek yaşayanlar gerek duyanlar hepsi hak veriyor. Ki psikoloğa gitmeyi bende düşünüyorum ama bana bunları yaşatanların daha çok ihtiyaçları var diye düşünüyorum.

BENDE AYNI DUYGULARI YASADIM
Dugunumde madiyati bahane ederek tek bir kucuk altin bil takmadan el gibi geldi kv ve kp .. kaynim kayinbabam kaynanam bir olup bir cegrek takamadilar utanmadan el gibi geldiler dugune..dugunude benim babam yapti ve daha evlendigim gece tum altinlari herseyi kupeme kadar yuzsuz arsizliklariyla aldilar o zamanlar yas 18 ses edemedim cahillik mi sevgi mi korkumu bilemiyorum heralde salaklik...derken hic helal etmedim hamileligimde hep kendi kizi yuzunden beni ezdi kiziyla birlikte burnumdan getirdiler cookk cook ah ettim nefret ettim SONUC:
kimsenin ahi kimsede kalmiyor kizi 3 ayda bosandi kendisi 30 yil sonra bosandi ha su degismedi hala yuzsuz hala onursuz hala yapiskan

Benim kv nin bana yaptıklarını bir bilsen... eşimi şu an eltim olan kişiyle evlendirmek istemesi var mesela :) bana şimdiye kadar bir tek 10 tl lik bir elbise hediye etti durumu iyidir bu arada :) sen altın vs diyosun ben değil altını eşimi ben askere gönderirken 1 tane çorap alıp al oğlum askere gidiyosun dediğini göremedim. 12 ay askerdeyken 1 defa beni aramışlığı olmadı ama eşimi alttan alttan doldurmaya çalışır. Ama ben yine de düşman değilim. Kızları var dilerim onlar benim yaşadığım zorlukları yaşamazlar.

Kizlarina yazik ya onun ne sucu var annesi babasi manyaksa, hic hos degil ondan cikmasini istemeniz.
Bende benimkinin ailesinden hic hoslanmiyorum, ne yapiyorum görüsmüyorum, hos benim esim cok iyi, ben istemezsem bir gün bile gitmez, onun ailesi benim, benim ailemde o. Yani görüsmeyin bu kadar basit beddua etmenin alemi yok, hayatta altin mevzularindan cok daha ciddi cok daha aci seyler var kahrolunacak.

Ay canım benim ya. Allahından bulsunlar! Özel gün ya, bir kızın hayal ettiği gün, en özel en anlamlı gün! Bi sorun yaşatma, herşeyi gerektiği gibi yapın susun oturun dimi? Yok illa burnumuzdan getirmeliler. Ama unuttukları birşey var, biz mutsuz olursak oğullarıda mutsuz olur. tek kişilik değil tartışmalar. Ama sonuç itibariyle yaşamışlar ya yerinde olsam artık gam yemem, çekirdeğimi alır uzaktan izlerdim. Kinci değilimdir ama özel günümde yaşatanlar yaşattıklarını yaşasınlar. Bu konuda az da olsa tolerans gösteremicem. Bide yüzsüz gibi altınları mı aldılar YUH ya!

Bak bu son dua'yı görümcelerin sana karşı birşey yapmadıklarını gösterir. Ne mutlu ki görümcesiyle iyi olan gelinlere. Senin de yaşadıkların az buz değilmiş. Allah sabır versin

İyi hoş demişsinde.
Bana bunları yaşatan yani en büyük payı olan görümcem! Annesini babasını dolduruşa getirir acıtasyon yapar üzerime salan kendisi. Neden beddua etmiyim ki. Ayrıca şanslısın çook hemde. Eşin arkanda görüşme desen görüşmez. Yemin ediyorum ben görüşme desem sen kimsin? Der bana eşim. O derece ailecil. Aile fanatiği

Iyi Sizinkiler el gibi gelmiş bişey takmamıs. Bizimkiler eşimin kredi çekip yaptığı 2 bilezigi düğünde kendileri yapmış gibi taktılar. Doğum yaptım paralari var mı şu an bi ihtiyaçları var mı diye sormak yerine ucak biletlerini bize aldirdilar. Gelip gitmeleri tam 1000 tl tuttu. Benim Ailem 1 bilezik taktı ama kendileri yaptı. Babam borç para bulup annemi doğuma gönderdi. Bebeğim 5 aylık oldu babam parası yok diye daha torununu görmeye gelemedi. Ama ağzını açıp tek kelime etmez. Islerim var falan diye gecistiriyor. Kv ile tartışmalar oldu ve stresten sutum kesildi. Hala bende bi de hala laf sokuyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…