- 22 Eylül 2008
- 214
- 4
- 38
Ben degisik salatalar yapmayi cok seven bi insan oldugum icin sizlerlede bi siteden buldugum salatayi paylasmak istedim. Ben denedim yaptim ve cok lezzetli hafif bi salata turu umarim sizlerde begenirsiniz.
1- tavuk gogsunu haslanir.
1- 1 adet aslanmis tavuk gogsu
2- 2 adet havuc
3- 1 adet salatalik
4- 2-3 dal taze sogan
5- 2 adet sivri biber
6- 2 dis sarimsak
7- 1-2 kasik yogurt
8- 1 kase mayonez
9- yarim demet dereoyu
10- tuz-karabiber-pulbiber
1- Haslanmis tavuk gogsunu derisinden ayirarak iyice didikleyin tuz ve baharatlarla karistirin.
2- diger tarafta butun sebzeleri yikayip ayiklayarak mercimek buyuklugunde dilimleyin.
3- salatanin sadece kabugunu kalinca soyarak kullanin.(Dograrken zorlanirsaniz kisa sureli robottan gecirebilirsiniz ama fazla ezmeyin)
4- hepsini karistirip 1 cay bardagi kadar ayirin. kalani tavukla karistirin. Mayonezle yogurdu cirpin. karisimi tavuk ve sebzelerle birlestirip iyice hallolmalarini saglayin. Bunu bir tabaga yayin.
5. Uzerini ayirdigimiz karisimla susleyin.
1- tavuk gogsunu haslanir.
1- 1 adet aslanmis tavuk gogsu
2- 2 adet havuc
3- 1 adet salatalik
4- 2-3 dal taze sogan
5- 2 adet sivri biber
6- 2 dis sarimsak
7- 1-2 kasik yogurt
8- 1 kase mayonez
9- yarim demet dereoyu
10- tuz-karabiber-pulbiber
1- Haslanmis tavuk gogsunu derisinden ayirarak iyice didikleyin tuz ve baharatlarla karistirin.
2- diger tarafta butun sebzeleri yikayip ayiklayarak mercimek buyuklugunde dilimleyin.
3- salatanin sadece kabugunu kalinca soyarak kullanin.(Dograrken zorlanirsaniz kisa sureli robottan gecirebilirsiniz ama fazla ezmeyin)
4- hepsini karistirip 1 cay bardagi kadar ayirin. kalani tavukla karistirin. Mayonezle yogurdu cirpin. karisimi tavuk ve sebzelerle birlestirip iyice hallolmalarini saglayin. Bunu bir tabaga yayin.
5. Uzerini ayirdigimiz karisimla susleyin.