- 29 Mayıs 2013
- 2.862
- 5.020
- 358
- Konu Sahibi knickerbockerbande
Selam kizlar,
Konuyu istikrarli bir takip yapabilmek amaci ile aciyorum. Kisaca kendimden bahsedeyim 35 yasindayim, 7.5 yasinda bir kizim var, tek korunmasiz iliskimizde hamile kaldim. Dogduktan sonra 5 yasina kadar korunduk. Saniyordum ki kizimdaki gibi korunmayi birakir birakmaz hamile kalirim ama öyle olmadi. Yaklasik 3 yildir korunmadigimiz halde hamile kalamiyorum. Cogu kadinda olan pcos beni de buldu. 2 yil önce1 defa kolomen kullandim olmadi, gecen yil 1 defa asilama denedik olmadi bunun üzerine tüp bebek yaptik. 8 adet 4. gün emriyosu donduruldu 2 adet transfer oldum ama o da olumsuz oldu. Sonrasinda almanya`ya tasindigim icin gidip transfer yaptiramadim en erken yaz tatilinde gidebilirim. O zamana kadar kendim denemeye karar verdim.
Bu ay kendim femara kullanarak ovulasyon testi ile de yumurta takibi yapacagim, ovitrelle de aldim. Biliyorum kafama göre kullanmak cok tehlikeli ama maalesef kac tane kadin dogum uzmanini aradiysam listelerinin dolu oldugunu söyleyerek beni almadilar. Arada eger beni tek defalik kabul eden bir doktor olursa kist olusma durumunu kontrol ettirecegim.
Bu sürecte su sekilde ilerlemeye karar verdim.
Söyle aldigim takviyeleri de ekleyim;

Konuyu istikrarli bir takip yapabilmek amaci ile aciyorum. Kisaca kendimden bahsedeyim 35 yasindayim, 7.5 yasinda bir kizim var, tek korunmasiz iliskimizde hamile kaldim. Dogduktan sonra 5 yasina kadar korunduk. Saniyordum ki kizimdaki gibi korunmayi birakir birakmaz hamile kalirim ama öyle olmadi. Yaklasik 3 yildir korunmadigimiz halde hamile kalamiyorum. Cogu kadinda olan pcos beni de buldu. 2 yil önce1 defa kolomen kullandim olmadi, gecen yil 1 defa asilama denedik olmadi bunun üzerine tüp bebek yaptik. 8 adet 4. gün emriyosu donduruldu 2 adet transfer oldum ama o da olumsuz oldu. Sonrasinda almanya`ya tasindigim icin gidip transfer yaptiramadim en erken yaz tatilinde gidebilirim. O zamana kadar kendim denemeye karar verdim.
Bu ay kendim femara kullanarak ovulasyon testi ile de yumurta takibi yapacagim, ovitrelle de aldim. Biliyorum kafama göre kullanmak cok tehlikeli ama maalesef kac tane kadin dogum uzmanini aradiysam listelerinin dolu oldugunu söyleyerek beni almadilar. Arada eger beni tek defalik kabul eden bir doktor olursa kist olusma durumunu kontrol ettirecegim.
Bu sürecte su sekilde ilerlemeye karar verdim.
- Sabah ve aksam yemeklerden sonra glifor icecegim (bunu zaten endokrin ve tüp bebek doktorum vermisti kullanmam icin)
- Inositol iceren bir takviye aldim (Gynopol) sabah ve aksam bir sase icecegim.
- Omega3, D vitamini, probiyotik hap ve Elevit multi vitamin günlük kullanacagim.
- Sabah ve aksam nane cayi icecegim.
- Dogal zeytinyagi ve incir aldim esim ile yeztinyagli incir kürünü de yapacagiz sabahlari.
- Esim ile günlük cig kabak cekirdegi de yiyecegiz.
- Diyet yapiyorum zaten ve günlük 1 saate yakin bisiklet sürüyorum hareket olarak yeterli diye düsündüm.
- Femara ya 3. gün baslayip sabah aksam bir adet 5 gün icecegim.
- 8. günden sonra ovulasyon testine baslayacagim.
- 12. günden sonra günde iki defa ovulasyon testi yapacagim.
- Incir kürünü ben yumurtlama görmeye yakin birakacagim ve havuc yemeye baslayacagim, esim ise devam edecek.
- Esim de vitamin vs kullaniyor.
Söyle aldigim takviyeleri de ekleyim;