Mavi Sözler...

Milyonlarca yıldır süren ve milyarlarla süründüren insanlığı, bu babaerkil düzen gidip anababakıl düzen gelmeli.

Hayallerinizi küçümseyen kişilerden mümkün mertebe uzak durun! Ruhu küçük insanlar başkalarını da daraltmak, azaltmak ister çünkü...

Yalnızlık dediğin büyük bir zindan, dünyanın en kalabalık zindanı. Dinden imandan çıkarır ama öyle bir adam eder ki insanı.

Ölürcesine isteyen beklemez sadece umut edermiş bir gün affedilmeyi Beni affetmeni ölürcesine istediğimde anladım.

Bazen her şeyi unutup sadece sımsıkı sarılmak istersin; ama bir şey hep engel olur. Nedir o biliyor musun ? Gurur.

Küçükken annem, yerde ekmek görünce: yükseğe koy kuşlar yer derdi. Sevdiklerimizi hep yüksekte tuttuk, acaba kuşlar mı yedi ?

Uslu ayaklarla başlamış yolculuk Yürünmez öyle, bazen durulur,Ve iner erenler katına yorgunluk; Kapanır sükun üzre kitaplar.

Tekliyor işte çağın çarkına okuyan çark Ve durdu muydu birgün bu kör, avara kasnak Bir zincir yitirenler bir dünya kazanacak Sen de o dünyadansın sınıfın bil safa gel Hava döndü işçiden, işçiden esiyor yel...

Hayatına girmek isteyene, tam zamanında açmalısın kapını ! Ve tam zamanında çıkarmalısın, sevginden şımarmaya başlayanları.

Sana ihtiyacım var, gel ! diyebilmekmiş güçlü olmak, Sana ''git'' dediğimde anladım. Biri sana git dediğinde "kalmak istiyorum" diyebilmekmiş sevmek, "Git" dediklerinde gittiğimde anladım.

Seninle olmanın en kötü yanı ne biliyor musun? Seni seviyorum'' sözcüğü dilimin ucunu ısırırken her konuşmamızda boş yere saatlerce havadan sudan söz etmek.

Benim halim memleketin hali. Güle Sormuşlar: Neden Dikenlisin ? - Beni Yalandan Değil Gerçekten Seven Tutabilsin Diye !

Biri sana git dediğinde, kalmak istiyorum'' diyebilmekmiş sevmek Git dediklerinde gittiğimde anladım.

Bugün bu kuburda kokuşsam da yarın, Çiçek Dağlarında seyirtecek seyrim, değil mi ki burnumda tüten toprak kokusudur Devrim!

Anne karnına sığarken dünyaya neden sığamadığını ve sonunda bir metrekarelik yere sığmak zorunda kalacağını farketmeli insan.

Boş boş seviyorum demekle olmaz; Göstereceksin sevdiğini, hissettireceksin.. yapamıyor musun ! O zaman yoldan çekileceksin.

Aşkta kimsenin kimseden farkı yok.. "Sadece biri daha iyi yalan söyler, Biri daha iyi oynar oyununu. Hepsi bu !

Sevgili dediğin koluna değil, yüreğine yakışmalı.. Ve öyle gelip geçici bir heves değil, Sonsuza dek nefesin olmalı !

Back