• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Çocuk Odası Dekorasyonu mavi halıda duvarı ne renk boyasam?

papillonne

minikkuşum benim
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2010
44
1
36
Diğer
çocuk odası mobilyalarının rengi Akçaaağaç, yerlere mavi halı döşeteyim diyorum, halıda çok açık renk olursa oda renksiz ve ruh gibi olur diyorum...?
ama gel gelelim duvarı ne renk boyayalım ?? bi fikri olan varmı? birde bej rengi halı döşeten varmı çocuk odasına, leke filan gösterir herhalde, ondan mavi dedim..

Son düzenleme:
fazla açık renk olmasın derseniz mavi ve kremle (bana göre)çok yakışan kese kağıdı rengi olabilir.ya da çizgili veya yaprak desenli bir duvar kağıdı.ama ben özellikle çocuk odasında duvar,halı ve mobilyanın açık renk olmasını seviyorum.o zaman duvara minik çerçeveli renkli resimler,desenli perdeler,canlı renkli nevresimler ,oyuncaklar odayı renklendiriyor ve rahatsız edici bir görüntü oluşmuyor.ama tam tersi durumda da yani duvar,halı ve mobilyanın renkli olması durumunda renk cümbüşü olmaması için bu bahsettiğim aksesuarları tek renk kullanmak gerekiyor.

bugün düşündüm..mavi renk halı çok baskın bir renk olacağını düşündüğüm için (döşeme olacak çünkü) yerlere krem rengi döşetip üzerine çok renkli bir köprü atma imkanım olacağını düşünüyorum.Yerler krem oluncada duvara turkuvaz gibi canlı bir renk kullanabilirim.. çocuk odaları canlı renkler kullanmaya en müsait odalar olduğunu düşünüyorum.. ne dersiniz.. Sizinki ne renk?

benim oğlum 9 yaşında. odasını limon sarısı yaptık .yerlar ahşap parke yeşil turunculu halısı sarı perdesi akçaağaç sarı karışımı mobilyası var .ben evimde en çok oğlumun odasını seviyorum.

bu arada odayı krem rengi halı yaparsan kalem boya silgi pisliğiyle uğraşmayıda göze al canım bence kir göstermiycek bir renk düşün

duvar rengini belirledik.. Marshall 4403 Okyanus rengi.. halı için doğru söylüyorsun, ama hem duvar hem yerler mavi.. tonlar tutmayabilir.. Bakalım bakalım..

bugün düşündüm..mavi renk halı çok baskın bir renk olacağını düşündüğüm için (döşeme olacak çünkü) yerlere krem rengi döşetip üzerine çok renkli bir köprü atma imkanım olacağını düşünüyorum.Yerler krem oluncada duvara turkuvaz gibi canlı bir renk kullanabilirim.. çocuk odaları canlı renkler kullanmaya en müsait odalar olduğunu düşünüyorum.. ne dersiniz.. Sizinki ne renk?

maalesef benim çocuğum ve dolayısıyla da odası yok.ama çocuğum olunca ben de kesinlikle sizin gibi açık renkler tercih edeceğim.halı konusunda shaggy halıların ince tüylülerinden alırsanız fazla leke sorunu yaşamazsınız gibi geliyor.kalın tüylüleri çok toz tutuyormuş diyorlar.ben salonumda ince tüylü beyaz kullanıyorum ve çay da dahil pek çok lekeye bana mısın demedi,çok rahat.tüm halılarımı yılda iki kez yıkatıyorum.ama bu halıyı çocuk odasında kullansaydım çok sık yıkatırdım.tabii anne olarak siz bu konuları çok araştırmış ve kullanışlı olup olmayacağı konusunda bir bilgiye sahip olmuşsunuzdur.odası tamamlanınca fotoğraflarını koyarsanız seviniriz.bizlere de ilerisi için ilham verir.:23:

Back
X