• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

mavi banyomu?kahverengimi?

moonna

Nirvana
Pro Üye
29 Nisan 2010
3.711
3.290
698
kızlar ev tadilatındayız.banyomun fayansları yapılacak ve benim hemen renge karar vermem lazım.bir kaç gün önce faanslara baktık ve iki renk arasınd akaldık.birisi zemin kahverengi -duvar beyaz-ayna arkası kahverengi şeklinde.
diğeri yerler mavi-duvarlar beyaz-ayna arkası mavi desenli bordür.resim koymaya çalışacağım..ne renk olsun kahverengimi mavimi?
kahverengi fayans ve bordürü şöyle:

Eklentiler

• $597637395347694001.webp
    $597637395347694001.webp
    688 bayt · Görüntüleme: 83
  • $262707009995534387.webp
    $262707009995534387.webp
    454 bayt · Görüntüleme: 95
tabiki mor iç huzur verir

mavi rahatlatır kahve ise bunaltır

mavi olan yer fayansı rengi ve bordürü şöyle:

Eklentiler

• $878109169995532477.webp
    $878109169995532477.webp
    876 bayt · Görüntüleme: 82
  • $136745718347694828.webp
    $136745718347694828.webp
    1,9 KB · Görüntüleme: 82
tabiki mor iç huzur verir

mavi rahatlatır kahve ise bunaltır

haklısın.bende kahverenginin sıkıcı olmasından korkuyorum ama baktıgımız yapılmış banyo modeli çok güzeld.mor-lila tonlarını bende seviyorum ama yatakodamda kullanıcam.banyo farklı renk olsun istiyorum.mavi hoş aslında ama kararsızım..

Renklerin insan psikolojisi üzerindeki etkisi biliniyor. Hangi rengin ruh halimizi nasıl etkilediğini öğrenmek ister misiniz ? Sarı hangi derdin çaresi, kırmızı ne işe yarar..?
Sinirsel bozuklukları olanların sarı, uykusuzluk sorunu çekenlerin mor, sakinleşmek isteyelerin mavi, neşelenmek isteyenlerin turuncu, canlanmak isteyenlerin turkuaz rengini tercih etmeleri öneriliyor.

Uzmanlara göre, renkler sadece insan psikolojisini değil fizyolojisini de etkiliyor. Renkler üzerine araştırmaları "Hayatınızı Renklendirin" isimli kitapta toplayan Howard ve Dorothy Sun a göre, insan zihnini etkileyebilen renklerin insan fizyolojisi üzerinde de çeşitli etkileri bulunuyor. Renkler, psikolojik ve fizyolojik etkileri şöyle sıralanıyor:

Kırmızı:

Psikolojik olarak uyanık ve tetikte olmayı teşvik eder. Fizyolojik olarak kan basıncını artırır ve adrenalin salgılar.

Turuncu:

Psikolojik olarak neşeyi teşvik eder. Fizyolojik olarak sindirim sistemi ve metabolizmaya destek olur.

Sarı:

Psikolojik olarak olumluluk ve canlılık özellikleri vardır. Fizyolojik olarak sinirsel bozukluklara iyi gelir.

Yeşil:

Uyumlu ve dengeleyici psikolojik özelliklere sahiptir. Fizyolojik olarak kalp ve göğüs sorunlarını hafifletir.

Turkuaz:

Canlandırıcı ve serinletici psikolojik özellikleri bulunmaktadır. Fizyolojik olarak ağrı kesici özelliği vardır.

Mavi:

İnsan psikolojisi üzerinde barışçıl ve sakinleştici etki gösterir. Fiziksel olarak kan basıncını düşürür, boğaz sorunlarını çözer.

Mor:

İç bilinci teşvik eder. Fizyolojik olarak uykusuzluğa iyi gelir.

Magenta:

Sevgi ve şefkat dolu bir renktir. Fiziksel olarak migren ve baş ağrılarını hafifletici etkisi bulunmaktadır.

benimk banyom mavinin aynısı,çok ferah gözüküyor,daha evime geçmedim,yoksa resimleri gönderirdim

banyom mavi oldu :16:zemin ve yer mavi,aralarda uzunlamasına beyaz bordürler var.henüz taşınmadım evime.1-2 haftaya taşınıcam inşallah..teşekkürler yanıtlarınız için:)

Son düzenleme:
mavi olan yer fayansı rengi ve bordürü şöyle:

kızlar benim fayansımsa bu mavinin aynısı ancak benimki lilia şimdi sizlere sorum ben klozet takımını önceden almıştım o da açık mavi ve beyaz dekoratif ürünleride mavi aldım sizce olur mu birde böyle banyoya ne renk banyo dolabı gider fikirlerinizi bekliyorum hepinize teşekkürler

Back
X