matofin glifor vb ilaç kullannlar bi bakarmısınız

seylagazi

Guru
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2010
229
32
318
Denizli
benim hikayem hamilelikte başlamıştı şekerim yüksekti ve erken doğum (29haftalık )yapmıştm.gel zaman git zaman kızım küvezden çıkıp toparladığında sağlık ocağındaki doktorum şekerini ihmal etme endokrine git demiştibende gittim 2yıl önce bana diyet ve matofin vermişti benilacı kullanmaya başladığımda inanılmaz birşekilde ishal olmuştum ve o zaman ilacı kesmiştim kendimce zayıflamıştım sonra ama tabi çok değil şimdilerde ise yine sürekli acıkma hissi doymama başlamıştı bir tartıldımki kilo almışım 2 yıl önce endokrin doktoruna gittimde bile kilom bu kadar değildi şekerimi yine ölçtürdüm açlık 114 çıktı doktordeğerlerin çok yüksek değil ama sınırın biraz üzerinde diyet yap dedi şeker yüklemesi yaparak vücudu yormaya gerek yok dedi matofin kullanablirsin dedi açlık hissini dengeler dedi birhaftadır kullanıyorum tuhaf ama budefa ishal olmadım hatta kabız oldum diyebilirim bir haftanın sonunda doyma hissiyle tanıştım ilkdefa tabağımı bitirmeden doyduğumu farkettim ama şeker yüklemesi yapılmadan bu ilacı kullanmak beni endişendiriyor benim gibi olanlar varmı aranızda?

Öncelikle geçmiş olsun cnm. Bendede polikistik over var şekerim150 çıktı doktorum banada matofin vermişti. Bendede sadece kabızlık yaptı. Sürekli bi kabızlık durumu oluyo bende. Göbek sorunum var dahada çıkıyo kabız olunca. İlacım bittikten sonra başka bi doktora gittim. Oda glifor verdi asıl ilaç bu dedi glifor 1000mg.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

teşekkürler canım cevabın için doktoruma sorayım en kısa zamanda

teşekkürler canım cevabın için doktoruma sorayım en kısa zamanda

Rica ederim ne demek. Bide matofine ilk başladığım zamanlarda menepoza girmiş gibi ateş basıyordu. Onun haricinde yan etkisi olmadı. Bide dediğim gibi kabızlık

Selam canim. Bende PCO hastasiyim. Gliforu nasil kullanmani önerdi Dr? Ne zaman baslsniyor ilaca? Kilo verdim mi?? ilac kullanimi hakkinda bilgi verebilir misin?

Selam canim. Bende PCO hastasiyim. Gliforu nasil kullanmani önerdi Dr? Ne zaman baslsniyor ilaca? Kilo verdim mi?? ilac kullanimi hakkinda bilgi verebilir misin?

Sabah bir akşam bir kullanmamı önerdi cnm. Bnm bünyemden mi yoksa pco lu olduğumdan mı onu tam anlayamadım ayda bir iki kilo verebiliyorum.

Sabah bir akşam bir kullanmamı önerdi cnm. Bnm bünyemden mi yoksa pco lu olduğumdan mı onu tam anlayamadım ayda bir iki kilo verebiliyorum.

Cevabin icin tesekkurler. Canim bende pcoluyum ve klomen tedavisi gördüğüm için kilo aliyorum. Dr vermeden kullansam bisey olur mu?? Hrrgun 2 tanemi iciyorsun?? Regli döneminde de kullanılabiliyor mu?

Cevabin icin tesekkurler. Canim bende pcoluyum ve klomen tedavisi gördüğüm için kilo aliyorum. Dr vermeden kullansam bisey olur mu?? Hrrgun 2 tanemi iciyorsun?? Regli döneminde de kullanılabiliyor mu?

Rica ederim cnm. Evet günde iki tane kullanıyorum. Regl dönemindede kullanıyorum sorun olmuyor. Aslında kadın doğum doktoruda o ilacı yazıyor. Yumurtalıklara da faydası var diye. Doktorunla bi konuş derim. Ama sen bilirsin yinede.

sağol canım. teşekkür ederim

ben de glicofen kullanıyorum ondan önce başka bir ilaç kullandım inanılmaz kabızlık yaptı
buna geçince rahatladım. şimdi kabız da ishal de olmuyorum.

glfor da aynı tarz.

arkadaslar bana yardımcı olabılır mısınız bende 15ay ıcınde 27 kılo aldım ve sebebı belırsız hormon bozuklugum var ınsulın dırencı hakkında bılgı sahıbı oldum ve belırtılerım ınsulın dırencıne benzıyor uzun zamandır doktorada gıtmıyorum kafama gore glifor kullanmaya basladım ılk kullandıgımda sıddetlı bobrek agrım oldu bıraktım ve her denememde aynı seyle karsılastım gecen ay yıne baslayım dedım ve sıddetlı bobrek agrısı ıle acıllık oldum ıdrarımda yuksek aranda kan goruldu sımdı glıfor kullanmaya cesaretım yok bobrek agrım devam edıyor doktora gıttım ama bır sonuc alamadım sanırım vucudum ıgne ılactan ıflas edıyor artık cok yoruldum ben ne yapmalıyım bunun dogal bır yolu yokmu yada glifora alternatıf ılaclar

Merhaba,

forumda çok aradım ancak Glifor ve türevlerini kullananların arasında enerjisinin arttığını söyleyene rastlamadım. Ben bu ilaca başladığımda hiç böyle bir beklentim yoktu. Okuduklarımdan ve duyduklarımdan yola çıkarak mide bulantısı, bağırsak bozulması ve zayıflamaya hazırlamıştım kendimi. Zayıflama için henüz erken ama diğer belirtilerin hiçbiri nüksetmedi. Bu enerjinin düzelmesi sadece bende mi oldu? Bu ilaçtan sonra kendini sağlıklı hisseden başka arkadaş var mı? Paylaşabilirsek çok sevinirim.

Merhaba,
Çocuk sahibi olmak dışında hikayemiz çok benziyor. Bana şeker yüklemesi de yapıldı. PKO da var. Ama ne yalan söyleyeyim doktorlara güvenmiyorum. Matofin'i kullanmadan kendim mi halletsem diye düşünüyorum. Normalde çok iradeli biriyimdir ama stresli bir iş yaşantım olduğundan mıdır nedir 2 yıldır şekerli yiyeceklere bağımlıyım... Sigara tiryakiliğinden farkı yok resmen...

arkadaşlar.....
ben 4 aydır matofin antidiabetik ilaç kullanıyorum........doktorum ilaç bitince gelirsin demişti ama ilacım bitmek üzere ve doktorumdan yeni yıla kadar randevu alamıyorum.....ve kendisine de ulaşamadım......ben şimdi ilaca devammı etmeliyim(aile hekimine yazdırarak)yoksa ilaç bitince doktora gitmeyi mi beklemeliyim.....kullanmamın yada kullanmamamın bir zararı olurmu.......lütfen bilgisi olan paylaşırsa teşekkür ederim......

Canim aradan uzun bi zaman gecmis umarim mesajimi gorursun... dogumdan sonra tekrar kullanmaya basladim demissin ama dogumdan ne kadar zaman sonra basladin ilaca birde o sure icinde emziriyormuydun simdi durumun nasil hala devam ediyormusun?...

Glifor, matofin ve diaformin kullandım. Küçüklüğüm hep zayıflık ve hastalık ile geçti. 8-9 yaşına kadar cılız bi çocuktum. Bir anda aşırı kilo aldım ve el ayak içlerim yanmaya başladı. Yaz kış sıcaktan şikayet ediyodum. Sürekli abur cubur yemeye başladım tatlı yemediğim zamanlar çıldıracak gibi oluyodum. Ailem sürekli baskı yaptı çok yiyosun yeme artık vb. Ama ben kendime engel olamıyordum. 19 yaşında ve 95 kiloyum şu an. Hastaneye gitmek yeni aklıma geldi. Hem polikistik over var hem de insulin direncim yüksek. İkisi bir arada tamamen kilo vermemi engelliyor ve kilo alımını arttırıyor. Bir süre daha böyle gidersem şeker hastası olacakmışım. Polikistik için 9 ay yasmin kullandım kistler eridi ve hormon bozukluğu biraz olsun düzeldi. Bu sırada tavsiye üzerine glifor kullanmaya başladım kolayı kestim ve birkaç ay içinde fark edilir bi biçimde zayıfladım. İlaç gerçekten tatlı ve yemek yeme isteğini azalttı ama çok mide bulantısı yaptığı için bıraktım. Sonra diaformin kullandım mide bulantısı yapmıyor dediler ama bende etkili olmadı. Verdiğim kiloları geri aldım. Dediğim gibi doktora gittim endokrin bölümüne. Bir sürü test yaptı güzelce araştırdı. Diyet yazdı diyabet hastalarının yaptığı diyet ve bana çok zor geliyor. Tek sorunumun kilo olduğunu kilo verirsem insulin direncimin kirilacagini söyledi. Ayrıca matofin yazdı. 21.09.2015 95 kilo ile bugün başlıyorum bakalım umarım iyi sonuçlar alırım. Eğer cevrenizde benim gibi insanlar varsa ya da çocuğunuz kilolu ise lütfen duyarsız kalmayin uyarın. Her hastalığın başı kilo.

Bu arada diyet spor yaparken oruç tutarken zorlanan, vitamin eksikliği olan varsa supradin olday öneririm. Diğer vitaminler aciktiriyor ama bu öyle değil ve gün içinde dinçlik veriyor.

Mrb bende klomene yeni başladım gerçekten kilo aldırıyormu matofin de kullanıyorum adetliyken kullanılabilir mi acaba??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…