Lise Yorum ve Soruları Matematik sevdası başa bela :)

Terramycin

Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2013
12
0
6
34
İstanbul
Merhabalar ablalarım, arkadaşlarım
Şöyle ki lise 2.sınıf eşit ağırlık öğrencisiyim.
Bu alanı seçerken tam olarak ne demek olduğunu anlamasam da kat sayı kalktı istediğin bölümü seçebilirsin vs tarzı şeyler söylendi. Üniversiteye daha çook olduğu için pek takmadım ve eşit ağırlık seçtim. Şuan düşünüyorum da çok iyi bir karar vermişim, bir insanın kafası fene bu kadar mı basmaz?
Ben üniversitede matematik okumak istiyorum. Okuyabilir miyim? bilgisi olan biri şu ygs idi lys idi bildiklerini anlatırsa mutlu olurum.
Hepinize iyi akşamlar.

canım fene kafam basmıyor derken tam olarak nasıl? yani fizik kimya biyoloji çok farklılar hepsinde mi sorun yaşıyorsun? eşim mühendis matematik fizik kimya konularına çok hakimmiş lisede.. ama biyoloji sıfır.. ezber isteyen bir ders olduğundan.. matematik okumak isteme sebebin ne? sonrasında iş imkanını düşündün mü? hangi mesleği istiyorsun bunun için hangi bölümü kazanmalısın bunun için hangi derslere daha fazla çalışmalısın bunu belirle canım.. ben lisede eşit ağırlıktım dersanede fen mat üni.de sözel okudum y.lisans sonrası yabancı dil branşında çalıştım :)))) ama eski sisteme göre..şimdi alanın hangi bölümlere müsade ediyor bilmiyorum.. sevgiler, başarılar..

Gerek kimya gerek biyoloji gerek fizik bu konularda başarılı olamıyorum. 9.sınıf notlarımı göz önüne aldığımda tm seçmekle doğru kararı vermişim. Şuanda en çok severek yaptığım ders matematik. Ve aslına bakılırsa en başarılı olduğum :/ meslek olarak hiç düşünmedim. Ama matematik okumak istiyorum. Belki öğretmen olurum. Ya da o alandan mezun olunca yapılabilecek meslekler nelerse onlar.

Matematik okursan bankalarda çalışabilirsin öğretmenlik yapabilirsin kendini yazılım alanında geliştirebilirsin. Matematil-bilgisayar gibi bölümler var onlara bakabilirsin :)

Cook tesekkur ederım. Peki esit agırlık bolumunden matematık okumak ıcın gırmem gereken sınavlar neler? Fızık bıyo kımya derslerınde net yapmazsam da okuyabılır mıyım sızce?

sadece matematiği sevip öğretmen olma ama.. öğretmek öğretmenlik bambaşka bir iş.. benim de en sevdiğim başarılı olduğum ders matematikti ama branş olarak hiç tercih etmedim.. (öğretmenim bu arada:) öğretmen olmayı düşünürsen fen edebiyat matematik değil eğitim fakültesi matematik öğretmenliği okumalısın.. matematik mezunları genelde bankacı oluyorlar.. eniştem matematik mezunu farklı bir bölümde master yaptı şimdi yazılım uzmanı olarak çalışıyor farklı seçeneklerin de olabilir.. içinde bolmatematik olan bölümleri de tercih edebilirsin iktisat gibi.. mutlaka rehber öğretmeninle görüş.. seni sınav içeriği hakkında bilgilendirir daha emin adımlar atarsın.. sevgiler..

Matematiği seviyorsan öğretmen olmak zorunda değilsin. Bankada da çalışabilirsin. Benim matematik öğretmenim daha kısa süre önce bankada çalışmaya başladı.

Matematik mühendisi ol bence YGS 1 ve 2 sayısal değerlendirme 3-4 sözel 5-6 eşit ağırlık yani senin alanın. Zaten sen matematik öğretmeni olamazsın matematik öğretmenliği MF1 ile alır. Bu da demek oluyor ki sayısal dersler görmelisin. Aynı şekilde matematik bilgisayar MF1, matematik mühendisliği de MF4 puan türü ile alıyor. Ama sen LYS'de TM1 TM2 ve TM3 üzerinden değerlendirileceksin. İlla matematikli bir şey diyorsan LYS'ye fenden de gir. Bir şey kaybetmezsin. Ben de lise ikideyim ama sayısalım ben. İşletme hukuk bankacılık psikoloji falan var TM'de. Aslında biz sınava girene kadar zaten sistem değişecek. Boşver takma şu anki sistemi kafana

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…