matematik-geometri özel dersi,öğrenci koçluğu ankarada

TesterTester

Nirvana
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2006
228
30
44
Ankara’da 5 yıldır özel ders vermekteyim. Dershane deneyimim var. Öğrencilerim gerek öss, gerek sbs sınavlarındaki başarılarıyla ve dersi temelden kavramanın ayrıcalığının getirdiği notlarla referanslarımdır.

Dersi evimdeki sınıf haline getirdiğim odada ya da öğrencinin evinde verebilmekteyim. Ders anlatımlarını önceden hazırladığım ders notları üzerinden yaparak zamandan tasarruf yapmaya çalışıyorum.Bu derslerin hızlı işlenmesini ve daha fazla bilginin öğrenilmesini sağlıyor. Konuyla ilgili can alıcı soru tiplerinin çözümlerine öncelik veriyorum.Daha sonra da farklı farklı kaynaklardan soruları analiz ederek öğrencinin konulara her yönden hazır olmasını ve değişik tipteki sorular karşısında bocalamamasını sağlamaya çalışıyorum.

Gözlemlerime göre öğrenciler “NASIL OLSA BAŞARISIZ OLACAĞIM” diye düşünerek hiç çalışmamaya, okulda öğretmeni dinlememeye ve not tutmamaya yöneliyor. Bundan dolayı dersleri basitten karmaşığa ilkesiyle anlatıyorum, ilk olarak öğrencinin seviyesinden anlatmaya başlayıp giderek zorlaştırıyorum ki bu öğrencinin dersi anlamakta güçlük çektiği için matematik ve geometriden soğumasını engelliyor. Buna “BASAMAK BASAMAK ANLAT ve BAŞARI HAZZINI TATTIR” diyorum. Öğrenci her bir öğrenim basamağını çıktığında matematik ve geometride başarılı olabileceğine inancı artıyor ve başarı hazzını tadıyor. Kendine güveni geri geldiği için matematik korkusu yok oluyor ve daha fazla başarı istiyor. Bu sayede bir üst öğrenim basamağına çıkmaya hazır oluyor.

Çok klasik olsa da “HERŞEYİN SEVGİYLE BAŞLAR” fikrini benimsedim ve sevgi zinciri kurmayı çalışıyorum. Öğrencileri , matematiği ve matematiği öğretmeyi seviyorum. Bu dersler esnasında keyif almamı sağlıyor ve öğrenci de zamanla aynı keyfi tatmaya başlıyor. Sevmediğimiz birşeyle uğraşmak istemeyiz. Olabildiğince matematiği sevdirmeye çalışarak öğrencinin derse olan önyargılarını yıkmaya ilgisini artırmaya çalışıyorum. Öğretici öğrenciyi severse öğrenci de öğreticiyi sever, öğretici matematiği severse öğrenciye de sevdirir ve kaçınılmaz son olan başarı bunu takip eder. Bunu hepimiz kendi eğitim hayatımızdan anımsarız. Derslerin olabildiğince eğlenceli geçmesini sağlamaya çalışıyorum; dersi engellemeyecek şekilde aralara ilginç sorular veya fıkralar anlatarak öğrencinin dikkatinin sürekli uyanık olmasını sağlamaya çalışıyorum.

Yapılan araştırmalara göre ne kadar çok duyu organımız aktif olursa öğrenme o kadar etkin oluyor. Bu nedenle mümkün oldukça düz anlatım yerine öğrencinin tüm duyularını aktif halde kullanmasını sağlamaya çalışıyorum. Web sayfam üzerinden sınavlar koyarak öğrencinin seviyesini, konularını ne derece öğrendiğini ve nerelerde eksiklerimiz olduğunu görüp bunları tamamlamaya çalışıyorum. Eğer isterseniz ders esnasında görüntüleri kameraya alarak öğrencinin konuları tekrar tekrar izleyebilmesini sağlıyorum. Bu da öğrenilenlerin unutulup gitmesini engelliyor.

Ders sonrasında öğrencilere farklı kaynaklardan ödevler vererek tekrar etmesini, konuyu pekiştirmesini sağlıyorum.

Öğrenci anne babasıyla iş birliği içerisinde olmayı önemsiyorum. Örneğin eğer ödev verildiyse bunun evde yapılmasını evdeki büyükler kontrol etmeli , yapılmamışsa ceza birlikte verilmeli , aynı şekilde öğrencinin başarısı birlikte takdir edilmeli. Derslere başlamadan önce öğrenci-veli ve ben birlikte prensiplerimizi belirlenmesi ve bu prensiplerin çiğnenmemesi gerekiyor. Bu prensiplerden kastım sert kurallar değil aksine esnek ama dersin düzenliliğini sağlayacak kurallar olacaktır.

Bir iki derstte mucizeler vaat etmiyorum ya da hiç matematik temeli olmayan bir öğrenciyle çalıştıktan hemen sonra grafikte ani bir değişim olacağını söylemiyorum. Ancak düzenli ve disiplinli çalışmaların sonunda öğrencinin başarısının ve matematiğe olan tutumun değiştiğini söyleyebilirim. Daha önce birlikte başarıya ulaştığımız öğrenciler ile isteğiniz üzerine görüşmenizi ve bilgi almanızı sağlayabilirim.
Ders saatleri konusunda esnek davranıyorum. eğer gerekli görürsem ve vaktim olursa dersleri artı ücret almadan uzatabiliyorum. *ilk dersi anlattığımda memnun kalmadığınız takdirde ücret almadan dersi bırakabiliyorsunuz . YANi TANITIM DERSi memnun kalmamanız halinde ÜCRETSİZDİR.