• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlköğretim Yorum ve Soruları Matematik dersini sevmeyen bir çocuğun mu var?

cas

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2008
5
0
86
48
İstanbul
Bu derste başarı önce sevmekle başlar.Sevdikçe ve başarının tadına vardıkça kişinin kendine olan güveni artar.Başarının elde edilmesinde ve devamının sağlanmasında bir önceki sene ile ilgili eksik konuların tespit edilmesi ve bunları bir üst sınıfa geçmeden mutlaka telafi etmek yatar.Bu dersi çocuğun sevebilmesi için önce dersi anlatan öğretmenini sevimli bulması gerektiği de tecrübe ile sabittir.Evet çocuklara göre matematik zor bir ders, ama hayatta zaten kolay olan ne var ki? Başarmanın yarısı önce onu istemekle başlar.Benim mesleğimi uygularken en çok önem verdiğim ve prensip edindiğim şey matematiği çocuklara sevdirmek ve bu sevgiyi bulaşıcı bir virüs gibi yaymak...Saygılarımla...

Ne güzel. Bana matematik dersi sevdirilmedi ve hep zor geldi vakti zamanında, ilköğretimden beri şöyle matematiği şeker şerbet öğretecek bir öğretmenim olmadı, o dersten kaçmak için lisede alanımı yabancı dil seçmiştim. Şimdi kendi çocuğum olduğunda ona bu konuda pek yardımcı olabileceğimi sanmıyorum sevmediğim şeyi nasıl sevdireyim ki? Ama belki o öğretmen yönünden şanslı olur bana da bir iş düşmez. :31:

ilköğretim okuluna matematik öğretmeniyim ve aynen katılıyorum, özellikle öğretmeni sevmeleri gerekiyor çocukların öncelikle ;)
çocuğum olunca da sever inşallah, sevdirebilirim herhalde :)

Sizlere yürekten katılıyorum.Hayat bazen hiçte adil değil.Ben geleceğin tüm çocukları için herşeyin hayırlısını diliyorum.Öğretmen seçmek bile bazen işlerin daha da karmaşık hale gelmesine neden oluyor.Çocuklarınızı büyütürken Allah kolaylık versin.Çünkü sen sana göre çocuğunu olabildiğince mükemmel yetiştiriyorsun,biri çıkıp tüm dengeleri alt üst ediyor.Bazen bu hayatta usta manevralar yapabilmek lazım.Ben bu gün işimi severek yapıyorsam sebebi gerçekten de matematik öğretmenimdir.

Back