• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Matematik bilenler bakabilir mi?

Karfirtinasi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Mart 2021
21
4
1
26
Iyi geceler. Ben eşit ağırlıktan bir bolum istiyorum ama kabusum matematik peşimi bırakmıyor. Çözümlü sorular,videolarla falan bir yere kadar gelebildim sonrası yok. Tıkanıp kaldım resmen. Cok yüksek net yapmam lazım. Benim gibi olup sonradan matematik yapabilen ya da varsa matematik öğretmeni olanlar bana bir çözüm söyleyin lütfen. Özel ders mi alsam,dershaneye mi gitsem,kendim daha çok mu çalışsam? Soruya nasil başlanacağını anlamıyorum bir turlu göremiyorum. Tek derdim matematik diğer derslerinde sıkıntı yok😔bu arada ortaokuldan beridir matematik görmüyorum ogretmenlerim anlatmadılar. Bende dershaneye falan gidemedim

Doğan ulu var onun cdleri varmış önceden sayfasında çözümleri vardi yine simdi baya geliştirmiş oNada bakabilirsiniz.

YouTube da birçok hocanın anlatımı var. Hangisinden anlıyorsan sırayla o videoları izle bence. Bu arada ortaokuldan beri matematik görmüyorum öğretmenlerim anlatmadı derken ne demek istedin anlamadım. 3 sene ortaokul 4 sene lise matematik anlatılmadı mı. Öyleyse ortaokul konularından başla izlemeye. Matematik soru bankalarının tamamen çözümlü olanları var onlardan alırsan daha iyi olur.

2015te Udemyde Behzat Rasuli'nin videoları vardı Lys konularım kötü oldugu için satın almıştım.. O dönem youtubeda ders videoları bu kadar yaygın değildi, emsallerine göre videoları ve pdfleri çok kaliteliydi.. ben memnun kalmıştım bir bakın isterseniz..

Temeli olmayan birinin cok yuksek net cikarmasi cok zor. Sinirlari zorlayana kadar calismaniz gerekiyor.

Matematik temelin yoksa dershane tavsiye etmem sınıfın gerisinde kalıp iyice kopabilirsin. Matematiği çok kötü olan biri için özel ders çok daha verimli olur.

Temel’in yok ondan olmuyor
Önce mantıcının kavraman gerek
Matematiğe em baştan başla
Çok kolay alıştırma kitapları al
Zamanla hocalara geldik , Benim hocam gibi kavallardan çalışmaya başla ama onlar için önce temel yapman gerek.
İmkan varsa Özel ders al tabi

Iyi geceler. Ben eşit ağırlıktan bir bolum istiyorum ama kabusum matematik peşimi bırakmıyor. Çözümlü sorular,videolarla falan bir yere kadar gelebildim sonrası yok. Tıkanıp kaldım resmen. Cok yüksek net yapmam lazım. Benim gibi olup sonradan matematik yapabilen ya da varsa matematik öğretmeni olanlar bana bir çözüm söyleyin lütfen. Özel ders mi alsam,dershaneye mi gitsem,kendim daha çok mu çalışsam? Soruya nasil başlanacağını anlamıyorum bir turlu göremiyorum. Tek derdim matematik diğer derslerinde sıkıntı yok😔bu arada ortaokuldan beridir matematik görmüyorum ogretmenlerim anlatmadılar. Bende dershaneye falan gidemedim
Kabusum matematik dediğin sürece asla yapamazsın. Önce yapabilirim demen lazım. Önyargılı öğrenciye asla özel ders kabul etmem çünkü karşılığını netlerde göremezsem yediğim para haramdır. Özel ders almadan önce önyargılarını temizle gerisi çorap söküğü gibi gelecek.

Antremanlarla matematik diye bi kitap vardı. Ondan alıp çözmeye başlayabilirsiniz. Sıfırdan matematikten başlıyor. Ben ilköğretim matematik öğretmeniyim. Matematik diğer dersler gibi 1anda başarılan bi ders değildir. Bol bol soru çözüp çözemediklerini öğrenerek üstüne eklersin.

Anteremanlarla matematik karekök hatırladığım kadarıyla temeli hiç olmayanlar içindi. Nette sayısız hocalar var hepsi de harika anlatıyor. Benim hocam mat temel ve orta için Tonguç akademi mat orta üst düzeyde ve aklıma gelmeyen çok iyi kanallar var. Bence bunlardan faydalanabilirsin. Ekstra hiç anlamadığın konular için özel ders alırsın. Yapamadığın sorular için app sorun kalmasın vs gibi uygulamaları indirilip ücretsiz çözdürebilirsin.

İyi bir öğretmenden özel ders alırsan büyük ölçüde halledersin. Ama sorunun sadece matematik ise dersaneye gitmek işe yaramaz

2015te Udemyde Behzat Rasuli'nin videoları vardı Lys konularım kötü oldugu için satın almıştım.. O dönem youtubeda ders videoları bu kadar yaygın değildi, emsallerine göre videoları ve pdfleri çok kaliteliydi.. ben memnun kalmıştım bir bakın isterseniz..
ayy siz yazinca aklima geldi ben behzat hocadan ozel ders almistim her hafta ankaraya gelirdi benim icin, kafama vura vura anlatmisti da sayisalda 9 bin yapmistim :D o olmasa benim de kotuydu durumum.

ama sinava bu kadar az kalmisken behzat hoca veya bir baskasiyla yuksek net yapmaniz zor acik soyleyeyim K Karfirtinasi matematiginiz bu kadar kotuyse ve idealiniz varsa bir yil mezuna birakin, simdiden behzat hocayla calismaya baslayin. sanirim su an kendi sitesi ve kendi kitaplari var. cok cok cok tatli biri yani matematigi nasil anladiginiza siz bile inanamazsiniz. kolay sorular da cozmez.

Eğer maddi imkanlarınız el verirse kesinlikle özel ders alın. Benim de sıkıntım matematikle ilgiliydi. Bana rahat 20-25 soruluk bir katkısı oldu diyebilirim. Ama öğretmen tercihiniz de oldukça önemli tabi. Ben ilk ders aldığım öğretmenle çok ilerleme kaydedememiştim. Daha sonra başka bir öğretmen bulduk ve çok memnun kalmıştım.

ayy siz yazinca aklima geldi ben behzat hocadan ozel ders almistim her hafta ankaraya gelirdi benim icin, kafama vura vura anlatmisti da sayisalda 9 bin yapmistim :KK70: o olmasa benim de kotuydu durumum.

ama sinava bu kadar az kalmisken behzat hoca veya bir baskasiyla yuksek net yapmaniz zor acik soyleyeyim K Karfirtinasi matematiginiz bu kadar kotuyse ve idealiniz varsa bir yil mezuna birakin, simdiden behzat hocayla calismaya baslayin. sanirim su an kendi sitesi ve kendi kitaplari var. cok cok cok tatli biri yani matematigi nasil anladiginiza siz bile inanamazsiniz. kolay sorular da cozmez.
Behzat Rasuli'nin videoları üst seviye öğrencilere hitap ediyor konu sahibi için uygun olmaz herhalde. Bir de bu adam piyasadaki öğretmenlere göre daha prestijli o yüzden özel ders bile ayarlamak zordur kaldı ki öğrenci için şehir değiştirmesine şaşırdım 😂

Konu sahibi, tyt matematik sistemin değişmesiyle artık bulmacadan ibaret oldu. Yeterince hızlı olursanız çoğunlukla bilgi bile gerektirmeden yapıyorsunuz soruları. 345 tyt matematik soru bankasını taradıktan sonra yine 345 tyt matematik denemeleriyle ilerleyebilirsiniz. Ayt Matematik için bir şey diyemem çünkü ben de yapamadım sınavda.

Ben varım. Son seneme kadar matematikten hep kalırdım, anca performanslarla geçerdim. Sınav senemde hallettim. Hoş 181018101 kere mezuna kaldım ama başka sebeplerden..........

Benim dayım matematik öğretmeniydi, özel ders hiç almadım ama eski konu anlatım kitaplarını aldım. Bütün yaz oturdum çalıştım valla. Çözümlü örnekleri anlayana kadar okudum, her soruyu denedim. İnternetten konu anlatım + soru çözüm videoları izledim, ki aşırı faydası olduğunu düşünüyorum, önce orta seviyeli sonra da zor seviyeli kaynaklardan pratik yaptım. Bir yerden sonra zaten fark ediyorsun ki lise matematiğinde konular belli soru tipleri belli. Motifler hep aynı, dönüp dolaşıp aynı şeyler soruluyor ama anlatım dili farklı. Emek verirsen, zamanın da varsa gerçekten hallolur gözünde fazla büyümesin. Ben 2^3=8 bile diyemiyordum başlamadan önce

Behzat Rasuli'nin videoları üst seviye öğrencilere hitap ediyor konu sahibi için uygun olmaz herhalde. Bir de bu adam piyasadaki öğretmenlere göre daha prestijli o yüzden özel ders bile ayarlamak zordur kaldı ki öğrenci için şehir değiştirmesine şaşırdım 😂

Konu sahibi, tyt matematik sistemin değişmesiyle artık bulmacadan ibaret oldu. Yeterince hızlı olursanız çoğunlukla bilgi bile gerektirmeden yapıyorsunuz soruları. 345 tyt matematik soru bankasını taradıktan sonra yine 345 tyt matematik denemeleriyle ilerleyebilirsiniz. Ayt Matematik için bir şey diyemem çünkü ben de yapamadım sınavda.
yanlis anlasildi sanirim ben zaten konu sahibine behzat hocadan ozel ders alin demedim. su an ozel ders verip vermedigini bile bilmiyorum kendisini en son gecen sene gordum. vaktinde de zaten herkese ders vermezdi, su an benim tavsiye etme amacim artik cok kolay ulasilabilir olmasi ve iyi ogretmesi. yani eskisi gibi olsa zaten tavsiye etmezdim, ayarlamasi zor olurdu. online donemde olabilecek en iyisinin behzat hoca oldugunu dusundugum icin tavsiye ettim, tabi yeni cikan platformlar da vardir.

diger soylediklerinizi bilmiyorum, ben 2014te girdim sinava. yani yeni sorular nasildir, sinav sistemi nasildir bilmiyorum.

Back
X