Mat 2:(

cayvekahve

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2008
951
5
96
İzmir
kzlar özellkle össye önceden grmş ve mat2 den yuksek yapmş arkadaşlara soruorm nsl yapıosunz allah aşkına?brz zeki olmakta lazm dimi.ben hep d.sanedeki knuları tkıp ediorm guzel guzel anlıorm iş soru çözumune gelnce en fzla 1 test ondan sonra fosss.deli oluorm yuksek net yapan arklarmz bı taktgını söleseler ya ne gzl olurdu yardmlarnzı beklıorm :1hug:

merhaba..benim de matematiğim çok kötüydü.ilk girdiğimde 6 betim varken 2.girdiğimde geo hariç 19 netim vardı.ilk önce şunu söyleyeyim parabolden ve dizilerden hiç anlamam zaten onlara pek de çalışmadım..
nasıl yaptığıma gelince dersanenin ve benim kendi aldığım kitaplar vardı zaten ama internetten bulduğum her kitabı indirdim.ilk önce iyice kendi anlayacağım şekilde konuları yazdım indirdiğim-bende olan kitaplardan yararlandım.mesela kısmii integral.konuyu yazdım formüllerini yazdım,1.2.3. formül diye.sonra mesela 1. formülle ilgili elimde ve pcde olan bütün kitaplardaki alabileceğim her soruyu aldım zor oldu zamanımıda aldı ama diğer derslerim iyiydi sadece mat2im kötü olduğu için etkilemedi.sorularıda karışmasın diye 1.a 1.b diye yazdım..tabi aynı tip soruların hepsini yazmadım.daha sonrada testleri çözdüm.
diğer kitaplardan konuların nasıl anlatıldığına bakmak çok yararlı oluoyor.
umarım yararım olur

zaten örneklerin benzerleri hep testlerde oluyor.bana en kolay bireyin kitapları gelmişti.zor sorarsan finalin kırmıızı bi kitabı var o gerçekten zordu.

Son düzenleyen: Moderatör:
bnde gecen sene 10 net yaptım bu sene tekrar gircem öss ye we denemelerimde mat2 de geo hariç ful yapıorum aslında mat1den daha kolay belirli soru tiplerini bildikten sonra hersey gelio zaten.bol bol çözümlü sorular çözüorum yeni soru tipleri öğrenmeye çalışıorum bnce sende böle yap ...

arkadaslar belıkı yardımcı olur sızlerer bılmıorum ama bana yardımcı olmustu integral turev ve dıger konular hakkında sadece o konuyu anlatan kıtapcıklar almıstım kıtapcılarda bulabılrısnız sanırım onlarda sadece o konu anlatıldıgı ıcın tum formul ve ornek cozumlerı war bı arkads yazmıs ınternetten falan ındırmıs yazmıs cok guzel yapmıs netlerını bu sayede yukseltmıs herkese kolay gelsın ınsallah ıyı sonuclar elde edersınız.

d.haneye gittğm dönemde derslerden sonra bikaç saat kalıp oturup test çözüodum yapamadklrmı hocayla çözüodum.mat2 benide çok zorluodu ama her gün sırf mat2den en az 100 soru çözmeye çalışıodm,zeki olmakla çok alakası yok bnde çok fzla soru çözmekte bitio iş. üni.de gördüğüm matematiğin yanında össye hazırlanırken gördüğüm we zorlandığım mat2 konuları inanılmaz kolay gelio artık =)

ben su an bırey dersanesndeym wlla denemelernde acayıp kazık soruolar mat 2 en fzla 3-4 net anca cıkarıosn soru bankasındada kazık sorular war ama sana kolay gelmş hehehe saol cnm bu arada :1hug:

kızlar bu arada böle cok memnun kaldgnz al bak kesnlkle mati yaparsn dedgnz yayınlar kıtaplar warmı kıtap almayı duşunuormda.guvender cok meşhur bide karekök diolar ama sizede soriyim dedim muck

canim ben de zamaninda fizikten cok basariszdim bnun yolu cidden calismaktan geciyor oturup saatlerini vermen lazm emek goster anlayamadigin takildigin yerde mutlaka bilen birisinden yardim iste inan bana hizlanirsin. kolaygelsin

kesinlikle yeni başlayan için karekök yayınlarıı. fem ve birey de tavsiye edilir moarl depolamak istiosanz birey in A sı ama siz de biliosnz ki moral depolamyla hiçbirşey olmuyor bn bireyin B sini çözüyorum çok da basit bnce alın başlayın

ya ben cok korkuorm bu össden off azda kaldı
calışıorm ama denemelerm yuksek gelmıo bıde edebıyat henuz görmedgm içn edeb netlermde duşuk gelıo ama mat2 bıran önce halledilmeli ya bıde öss sorularına bakan arkadaşlarmz wrsa dkkt ettlermi blmıorm d.sane snvlarnda en kolay sorunn içnde bile trignometri war btn konular harmanlanıp sorulmuş ama öss sorularnda,(2006-2007 ye bktm ben) böle bi cok konunun harmanlanmş kazık sorularını göremedm tabıkı secici sorular olacaktr ama d.sanelern denemelernde hepsi seçiçi sorulardan bana katılan warmı?

cnm bn 2006 girişliyim össyi ilk girişimde kazandm,sen hng alansın sayısal mı ea mı blmiorum ama ikisinde de mat belirleyici oluo çnkü mt1i herkes yapıo. başarmanın tek yolu çalışmak,zekayla alakası yok. kimisi 1 defada anlar,kimisi 10 defada b anlamadıım konuyu tabiri caizse gerizekalıymışım gibi kabul ettm we anlamak için kendimi paraladm. mat2 de en ii kitap birey b yani bnm zmnmda adı oydu değişt mi bilmiorum ama bnm okuduğum lisede herkesn elndenn düşmeyen tekk ktaptı. we sayısal derslerde önmli olan konuyu dnledm anladımdan ziyade bol bol soru çözmek,bıksn da tksnsen de bu ne yazık kki böle .stres yapcak bişi yok işin sırrı rahat olmak kolay gelsnnn

ben öss ye hazırlanırken tümay almıştım onlar sıfırdan başlatıyo matematiği hiç sevmeyen ben matematik manyağı olmuştum şutarafagitti

arkadaşlar mat2 de çok ezber yapmayın soru çözüyorsanız mantığını anlayın. mesela 2 yle 2 yi çarptık neden çarptık diye sorun kendi kendinize. zaten konular belli çok zor konular değil ama formülleri ezberlemeye kalkarsanız çok zorlanırsınız onun için formül yerine mantığını kavrayın. matematik biraz soyut düşünce ister yani ezber yerine düşünün..
geometri soruları için de bol bol soru çözün, çözemediğiniz soruyu hemen hocalarınıza sormak yerine bir kağıda büyütülmüş biçimde çizip tekrar yapmaya çalışın.

ve sınav günü çok stres yapmayın, çözemediğiniz soruyu geçin dünyanın sonu değil nasıl olsa :) girecek tüm arkadaşlara başarılar diliyorum..

kızlar suna dikkat ettim öss de çıkan soru modelleri çok farklı mesela en basitinden bi karmaşık sayı sorusunu bile bambaşka hale getiriyolar bi çok test çözdüm bugüne kadar ama hep klasik sorular böyle düşündürücü farklı soru daha hiç görmedim test kitaplarında. öss de yorumla bilgi bi arada oluyolmaz:

Zaten ÖSSnin amacı üniversitede zorlanmamamız sanırım. Ben mat2 de çoğu zaman formül ezberledim neyin nerden geldiğini çok anlamaya çalışmadım ama yaptığımın hata olduğunu bu sene Calculus görünce anladım :S tavsiyem özellikle türev integral vb şeylerde neyin nerden geldiğini iyice anlamanız. Mat2den 25 netim vardı ÖSSde ama ünide mat ortalamam 60ı geçmedi ilk dönem :S çünkü yine ezberlemeye çalıştım :) ama direk ters köşeye yatırıyorlar sorularda...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…