Mastit oldum ateşim düşmüyor 38,5 39

derend

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2024
42
9
25
Arkadaşlar merhaba 1 aylık anneyim bugün birden bire ateşim çıktı sağım yaptım sütün 40 cc gelirdi 80 cc geldi çok şaşırdım. Bebeğimde çıplak mememi biraz emdi sonra areşim 39’a kadar çıktı ve ağrı başladı göğüsümde uçları sızlıyor. Uzun zamandır sağıyordum sütümü artsın diye bebeğim güzel emmiyor beni. Acile gittim doktor mastit dedi bir ilaç vermedi bol bol emzir dedi ama emmiyor. Her sağımdan sonra ateşim çıkıyor. Düşüremiyorum yalvarıyorum yardım edin kaç saatte bir sağayım memeyi iyileşmem gerekiyor vücudumun her yeri ağrıyor belim başım bacaklarım 😢😢😢

Bebek emmek mi istemiyor emmeyi mi beceremiyor. 30 dk da bire dusurun ,ılık dusalin ve meme üstüne sıcak havlu vs koyun çok geçmiş olsun.

Bı an once hallolur inşallah sonra daha kötü oluyor, göğüs ucunda yara kabugu gibi birşey var mı kabuk varsa çıkmadıkça daha çok tıkanıyor onu yumsatip ılık nemli havluyla sonra o kabuğu al, biraz ağrır falan ama mastit olan yerden masaj yaparak uca doğru sağ biraz dışını sikarsan tikaniklik hafifler bebekte emdikçe rahatlar çok olurdum da böyle hallediyordum, arkadaşımin yeni bebeği oldu halledememis şişti ateşlendi morardı komple kesik atıp boşalttılar iyice enfeksiyona dönmüş sagamadikca, o yüzden sık dişini biraz, inşallah iyi gelir

Bebek emmek mi istemiyor emmeyi mi beceremiyor. 30 dk da bire dusurun ,ılık dusalin ve meme üstüne sıcak havlu vs koyun çok geçmiş olsun.
Maalesef ikiside zar zor tutuyor, bazen hiç almak istemiyor. Aldığında da biraz emiyor sonra pasif emiyor uyandıramıyorum hala yenidoğan haftalarındaki gibi uykulu. Sıcak su çok iyi geliyor geceyi ateşli geçirdim ama düzeldi ağrılar azaldı. Teşekkür ederim yorum için

Bı an once hallolur inşallah sonra daha kötü oluyor, göğüs ucunda yara kabugu gibi birşey var mı kabuk varsa çıkmadıkça daha çok tıkanıyor onu yumsatip ılık nemli havluyla sonra o kabuğu al, biraz ağrır falan ama mastit olan yerden masaj yaparak uca doğru sağ biraz dışını sikarsan tikaniklik hafifler bebekte emdikçe rahatlar çok olurdum da böyle hallediyordum, arkadaşımin yeni bebeği oldu halledememis şişti ateşlendi morardı komple kesik atıp boşalttılar iyice enfeksiyona dönmüş sagamadikca, o yüzden sık dişini biraz, inşallah iyi gelir
Kabuk vs yok ama pütürlü bir yapısı var sanki kurumuş gibi göğüs kremi sürüyorum bende. Sağmak işe yaradı çok ilerlememiş sanırım büyük ölçüde iyileştim hafif bir ağrı var göğüsümde. Teşekkür ederim yorumunuz için

Maalesef ikiside zar zor tutuyor, bazen hiç almak istemiyor. Aldığında da biraz emiyor sonra pasif emiyor uyandıramıyorum hala yenidoğan haftalarındaki gibi uykulu. Sıcak su çok iyi geliyor geceyi ateşli geçirdim ama düzeldi ağrılar azaldı. Teşekkür ederim yorum için
Sağlıkla büyüsun.

Offf çok iyi biliyorum o acıyı. Bide goguslerin yaniyordur şuan çok sicaktir o yuzdende emmiyordur bebek. Benimki oyle yapmıştı. Bide çok ağrı vardır asla dokundurmayan ağrı. Bol bol emzirmeye çalış. Emezse bile sağ. Boşalt memeyi. Ben soğuk kompres yapmıştım. Sicakta yapan var ama ben arastirdigimda sicak daha çok getiriyor diyordu sütü. Ben 2 kere oldum 🥺
Arkadaşlar merhaba 1 aylık anneyim bugün birden bire ateşim çıktı sağım yaptım sütün 40 cc gelirdi 80 cc geldi çok şaşırdım. Bebeğimde çıplak mememi biraz emdi sonra areşim 39’a kadar çıktı ve ağrı başladı göğüsümde uçları sızlıyor. Uzun zamandır sağıyordum sütümü artsın diye bebeğim güzel emmiyor beni. Acile gittim doktor mastit dedi bir ilaç vermedi bol bol emzir dedi ama emmiyor. Her sağımdan sonra ateşim çıkıyor. Düşüremiyorum yalvarıyorum yardım edin kaç saatte bir sağayım memeyi iyileşmem gerekiyor vücudumun her yeri ağrıyor belim başım bacaklarım 😢😢😢

Evet bide masaj yap göğsün alt kisimlari dugumludur oralara masaj yap

Geçmiş olsun. Annemin önerdiği bir yöntem vardı eskiden hep bu şekilde yaparlar , iyilesirlermis. Tikanik göğüsu akan soğuk suyun altında tut sonra biraz agricak ama göğsün ucunda tutup salla göğsünü. Eğik pozisyonda dayanabilrsen salla kanallar açılsın. Sonra sağ göğsünü ya da emzir. İyi gelir insallah

bende olmuştum doktor önlemini al yoksa yatış veririm dedi göğüslerim alev gibiydi. çok şükür süt sağma makinası yardımıma yetişti. 3. gündü doğumumun manuel süt sağma ile emzirdikten sonra kalan sütün hepsini boşalttım 2 güne normale döndü. ama emzirdikten sonra mutlaka boşaltın sütü. ben faydasını gördüm

Merhaba bende bir aydır mastitle uğraşıyorum defalarca kez çeşitli yerlerinde göğüslerimin tekrarladı ağrısından akıl sağlığımı yitirmek üzereydim hastane tüpi sağom makinasına bile bir damla akmıyacak kadar tıkanıklık oluştu iki kez antibiyotik tedavisi uygulandı ama çözüm olmadı cerrahi müdahaleye doğru gidyordum.genel cerrahın önerisiyle lesitin diye soyadan üretilen bir gıda takviyesine başladım dextrocin ve hurudoid dye iki krem kullandım azaldı tekrarlama sıklığı ama geçmedi en son doktorum aldacton diye damar tıkanıklığı ilacı verdi ve şükürler olsun rahatladım ilaçların isimlerni verdim çünkü bu acıyı çeken bilir yardımcı olabilirsem me mutlu ama mutlaka doktorunuza bunları sormadan kullanmayın.en önemlisi de emzirme öncesİ sıcak duş emzirmenin hemen ardından buz kompres uygulamanız devamlı sıcak iltihabı tetikleyip ateşi yükseltiyor.en kısa zamanda iyileşirsiniz umarım

Merhaba ne yazıkki ben de massit oldum 2. Kez yaşıyorum ilkin de sıcak kompres elle sağım çözmeye çalışmıştım ceviz büyüklüğünde kitle kalmıştı hiç umursamadım kendi kendine düzelir sandım. 2 gece bebeğim uyudu emmedi bende çok uykusuz kaldığım için sağmadım üşendim.
Sabah kalktığım da kocaman bir meme ve kıprkırmızı kitle küçüktü hala kızarlıjlık büyüktü
Doktora gitmedim öncekini kendim çözdüm bunu da hallederim diye banyoya girdim günde 2 kez sıcakta elle sağdım sağdım rahatladım çıktım banyodan sonra emzirdim ama geçti mi Hayır :)
Her gün elle sağım pompayla sağım sıcak duş
Daha da kötü yaptı göğüsümü şuan dokunamıyorum bir gece acillik oldum antibiyotik kullanıyorum 4 gündür hiç bir gelişme yok hatta kızarıklık ve ağrı çoğaldı bebeğimi kucağıma alamıyorum dün antibotikli sütü sağıp döktüm sonra gece buz koydum sabah daha iyi uyandım ama geçmedi hala aynı ağrı ve şiş ve kızarıklık belki de geçiyor bi yerleri ama ben aynaya baktığım da hep aynı görüntü 15 tane arı birden sokuyor sanki öyle sancı giriyor.
Sıcak yaptıkta süt akışı devam ediyor
Soğuk anlık olarak iyi geliyor
Sütü kesmekte bir çare ama bebeğim 2 aylık daha kıyamıyorum ama hayat kalitem 0
Genel cerrah antibiyotik bitince geçmezse iğneyle çekeriz dedi
Çekerse tekrar yerine gelmez mi??
Aynı kısır döngü olmaz mı merak ediyorum

Merhaba ne yazıkki ben de massit oldum 2. Kez yaşıyorum ilkin de sıcak kompres elle sağım çözmeye çalışmıştım ceviz büyüklüğünde kitle kalmıştı hiç umursamadım kendi kendine düzelir sandım. 2 gece bebeğim uyudu emmedi bende çok uykusuz kaldığım için sağmadım üşendim.
Sabah kalktığım da kocaman bir meme ve kıprkırmızı kitle küçüktü hala kızarlıjlık büyüktü
Doktora gitmedim öncekini kendim çözdüm bunu da hallederim diye banyoya girdim günde 2 kez sıcakta elle sağdım sağdım rahatladım çıktım banyodan sonra emzirdim ama geçti mi Hayır :)
Her gün elle sağım pompayla sağım sıcak duş
Daha da kötü yaptı göğüsümü şuan dokunamıyorum bir gece acillik oldum antibiyotik kullanıyorum 4 gündür hiç bir gelişme yok hatta kızarıklık ve ağrı çoğaldı bebeğimi kucağıma alamıyorum dün antibotikli sütü sağıp döktüm sonra gece buz koydum sabah daha iyi uyandım ama geçmedi hala aynı ağrı ve şiş ve kızarıklık belki de geçiyor bi yerleri ama ben aynaya baktığım da hep aynı görüntü 15 tane arı birden sokuyor sanki öyle sancı giriyor.
Sıcak yaptıkta süt akışı devam ediyor
Soğuk anlık olarak iyi geliyor
Sütü kesmekte bir çare ama bebeğim 2 aylık daha kıyamıyorum ama hayat kalitem 0
Genel cerrah antibiyotik bitince geçmezse iğneyle çekeriz dedi
Çekerse tekrar yerine gelmez mi??
Aynı kısır döngü olmaz mı merak ediyorum
Çok geçmiş olsun inşallah tez vakitte iyileşirsiniz ama hiçbir şey işe yaramazsa hayat kaliteniz de düşüyorsa sütten keseceksiniz mecbur böyle yapan anneler de var etrafımda sürekli hastanelerde hiç bir şey çare olmuyorsa mecbur kendinizi üzmeyin ben sütüm gelmiyor bebeğim emmiyor diye çok üzüldüm kendimi kahrettim 2 aydır ama aştım artık düşünmüyorum olumlamalar yapıyorum sürekli şimdi daha mutluyum. Mastit’e iyi gelen tek şey cihazla sağarken o düğümleri açmak gerçekten kuvvetli bir şekilde masaj yapın bir kaç gün acıyacak sonra geçiyor.

X