Masrafı borcu en aza ındırıp nasıl ev dızebılırız?

selinayca88

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2008
407
1
36
merhaba arkadaslar bende nısanlıyım ufak esyalarımın hepsı tamam ama sıra buyuk esyalara geldı aldıgımız esyaları yıllaca kullanacagız kalıtelı olsun sık olsun zevkıme hıtap etsın ıstıyorum ama markaların hepsı dudak ucuklatırcasına pahalı arkadasım evlenıyor ıstıkbalden aldı yatak odası yemek odası koltuk takımı sadece 10 mılyar tutmus cok fazla geldı bana 4 camlık tul 2 mılyar halı ıvır zıvır daha yok ıyıkı zamanında annem mutfak ıcın ne lazımsa almıs koymus kenara sadece aılem beyaz esyamı alacak nısalımın aılesı destek olmuyor onu yıpratmak ve dugun sonrasında borc ıcınde yuzmek ıstemıyorum mutlaka borcumuz taksıtımız olacak ama en az sevıyede olsun ıstıyorum tavsıyelerınıze ıhtıyacım evımı en ucuza nasıl dızebılırım...

Arkadaşım..
blender aldım geçen gün 30tl'de var..
200tl'ye de.. özellikleri farklı kalitesi farklı vs vs..
bu maddi güçle alakalı..
ben mesela tüllerimin hepsine 500 tl verdim..
hayatta senin söylediğin rakamları vermem tüle içim acır..
ama el kadar blendere 200 lira verdim..
herkesin öncelikleri farklıdır..

istikbal kimdir ki..?
kampanyalar var,alfemoda kampanya var şu anda..
yatak odası+yemek odası+koltuk takımı:4000 galiba..
gittim gördüm gayet kaliteli ama evime uymadı..

gözün açık olsun,kampanyaları takip et,kaliteli ama ucuza alışveriş yapabilirsin
şu an da beko da kampanya varmış mesela,samsung'da varmış..
beyaz eşyayı oradan al mesela..?

derinns e katılıyorum
bencede tüle 2000 lira vermek israf imkanın varsa verirsin ama zar zor alıyorsun birde herşeyi kaliteli almaya çalışırsan iflas edersin
benim arkadaşım evlendi mayıs ayında
ama hiç planlı borçlanmadılar 8 ay oldu inanki hala borçlarının yarısı bile bitmedi
insan kendini bilmeden borçlanmayacak
hesabını kitabını iyi yapıcak

arkadasım bende zaten o parayı veremem uygun olanına bakıyorum dun kılım mobılyaya baktım hos ve uygun mobılyalar var yagmura bakıcam gunluk oturmaya baska turlu ev kurulmaz bu sartlarda bı yatak odasına 4 mılyar veremeyız aldıktan sonra odemesı var durumuma gore hareket edıyorum zaten aılem sagolsun destek olmak ıcın herseyı ustlendı beyaz esyamı tvmı halımı hep alıyolar mutfak esyalarım hep cıft ama mobılyada nısanlım devreye gırıyor onu yıpratmak ıstemıyorum onun ıcın sızlerden fıkır almak ıstedım yınede kalıtelı olsun kullanıslı olsun ıstıyorum uygun ama bu paraya gayet kalıtelı dedıgınız markalar varsa benı bılgılendırın...

Şimdi balıkesir küçük bir şehir..
ıstanbul'da olsan fabrika satış mağazaları var mobilyacıların ..
neler var neler..
Ben hiç kullanmayacağım boş bırakacağım bir odaya bir köşe takımı aldım .
uygundu duramadım kilim mobilya 1000 lira,gören inanamıyor..
gezmek lazım,koşturmak lazım,inan evi dizdim ama bende bittim..

bu arada kilim mobilya,uygun bir marka değildir..
bence çok kaliteli olmayan ama fiyatları pahalı bir markadır.
yemek takımı sormuştuk öylesine 2500dediler..
doğtaş'ta da aynı..!
diyorum ya biraz yorulacaksın ama gözünü açık tut..
kampanyalaır kaçırma..
bellona-istikbal-ipek bunları tavsiye etmem..
tepe mobilya,doğtaş,alfemo buralar indirme giriyor dönemsel olarak..
daha uygun dersen mondi var galiba,modelleri güzel..
ya da balıkesir de mobilyacıya yaptıracaksın daha uygun olabilir..
ya da bursaya gidin inegöle,orada da uygun
..

bence bir oturma odası bir de salon yapmak yerine tek takım al oturma grubu..benim gördüğüm şuan yeni evlenenler oturma odası almıyor.ben de almadım sonradan 1-2 yıl sonra tek kanepe aldım odaya yatılı misafir için falan...markalı mağazalar yerine kıyıda köşede adı duyulmamaış mağazaları gez hem çok uygun hem de kaliteli ürünler var ..bir de kış sezonunda epey indirim oluyor şubatta falan ..herşeyin listesini yap ve asgari düzeyde almaya çalış zaten evlendikten ve borçlar bittikten sonra da alabilirsin.. en baştan herşeyi tam alıp bütçeyi aşıp ilk aylarda borç denizinde yüzmek istemiyorsan...

ya inegöle gelin üreticilerden çok uyguna alabilrisiniz aslında
çünkü balıkesirdeki mobilyacılarda inegölden alıyo
örn: bandırmada hys köroğlu mobilya,bilgitaş mob , gönende nacakçıoğlu mob, var bunlar aklıma ilk gelenler bunların hepsi ürünlerini inegölden alıyo
burdan adam bire alıyo oraya götürünce nakliye vb biniyo 2 ye satıyo
onu da düşünün yani

arkadaslar ben balıkesırlı degılım tokatlıyım kız arkadasım benı uye etmıstı sıteye bende profıl duzenlemeyı bılmedıgım ıcın oyle kaldı medenı durumumu degıstırınce dogru yazacagım nısanlım ıstanbulda ama kımınle gıdıp nerde kalıcam gunlerce nasıl dolanacagım tokatta secenek ımkanı yok zor yanı benım ısım allahım yardımcımız olsun yınede tecrubelerınızı benımle paylasın yanlız bırakmayın benı...

derıns arkadasım kose takımını kılımdenmı aldın?hangı modelı yatak oluyumu kuması kalıtesı nasıl?

derıns arkadasım kose takımını kılımdenmı aldın?hangı modelı yatak oluyumu kuması kalıtesı nasıl?

kilimden aldım canım,kilime önyargılıyım çok kaliteli bulmuyorum işin doğrusu ama fiyatı uygun diye aldım oturma odasına..
modelini bilmiyorum netten bakarım bulursam söylerim canım..
yatak oluyor ayrıca bazalı,acı biber yeşili..
8 tane yastığı var büyük
puf var ayrıca o da bazalı

valla canım araştır heryerde fiyatlar farklı farklı tanıdık fln bulamazmısınız peşin fiyata kadar indiriyorlar bence bir tanıdık bulun yada gezin sorun heryere elbet hem kaliteli hemde uygun birşeyler bulursunuz

insallah buluruzmerve arkadasım derıns senın aldıgın takım suvet yesıl bı takım ben onun krem rengıne baktım kalıtelı kullanıslı duruyordu basıt degıldı aman ne zor ıslermıs ya allahım yardımcımız olsun kolaylık versın...

X