Tuvalet Eğitimi maşallah deyin:))

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

beyazanne

türkmengelini
Kayıtlı Üye
13 Nisan 2013
579
15
38
Kayseri
teyzeleri 17 aylık oğlum 2 gündür çişi gelince elimden tutup tuvalete götürüyor. altını açıyorum. terliklerini giyip çömeliyor. kovadaki suyla oynayarak hem çiş hem kaka yapıyor:)

arada bezini açıp külotla gezdiriyordum. bir de çiş kelimesini sık kullandım "çiş mi geldi oğlum? çiş yapmaya gidelim mi? turan çişş yapmış" gibi. kendi de çiş diyor. kakamızı da şöyle öğrendik: bezini doldurunca koklayıp elimle burnumun önünde sallayıp "püff" deyip gülüyordum. hareketi hemen kaptı çekirge. "turan püff yapmıış" diye yaptığını anlatıyordum. şimdi kakası gelince ya da beze yapınca gelip poposunu tutarak "püfff" diyor.

ev çok soğuk olduğundan hala altını bezliyorum arada açıyorum ama bu bile bence güzel bir gelişme. sabah ben yataktaydım yanıma geldi "anne püfff" diye. baktım daha yapmamış. elimden tutup çekiyor. gittik tuvalete yaptı.

gerçi tuvalete gitmesinin asıl amacı kovadaki suyla oynamak ama olsun:))

$Görünt0276.jpg

Son düzenleme:
Maşallah Turana Maşallah :nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

büyümüşte tuvaleti geldiğini söylüyomuş boncuk gözlü yeğenimiz :16::16:

Seni veren Allaha hamd olsun bebeğimmmm maşallah sana Oglusum benim :nazar:

teşekkürler teyzeleri, inşallah böyle devam eder. kolayca atlatırız. önümüz yaz zaten.

ay sıpayı zorla bezledim demin. bezi "kıh"mış. inat etti. ama komşu bakacaktı sağolsun ben çalışayım diye mecbur bezledim.

yerim onu ben ya:nazar:Benim oglum 24 aylık ve hayır diyiyor oturuyor ama yapmıyor.Bu ay başlamak istiyorum inş. bizde bu süreci kolay atlatırız:31:

yerim onu ben ya:nazar:Benim oglum 24 aylık ve hayır diyiyor oturuyor ama yapmıyor.Bu ay başlamak istiyorum inş. bizde bu süreci kolay atlatırız:31:

canım inan kendiliğinden oldu. zamanında lazımlığa otursun diye çok uğraştım ama hep ağladı kaçtı. tuvalete hevesleniyordu zaten. önce ona göre terlik aldım. sonra baktım çişini haber veriyor. hemen altını soyup aldım yanıma. ben de onunla oturdum. tüm rutinleri yaptık beraber. şimdi maşallah yapıp su döküyor, eline su döküyorum pipisini yıkıyor, bir de tuvalet kağıdı istiyor, veriyorum kurulanıyor:))

sakın acele etme. bir de ilk zaman tuvalete girer ama mesela bir damla yapar kalan zamanda oynar. turan hala 20 dakika falan tuvalette kalıyor. işi bittikten sonra da oynuyor. baskı yapmıyorum yani "yap" ya da "çabuk" diye.
Allah yardımcın olsun.

seni trendynin zayıflama başlığından hatırlıyorum. o zaman 68 kgdım:) şimdi 58:nazar: sen de iyi vermişsin maşallah

canım inan kendiliğinden oldu. zamanında lazımlığa otursun diye çok uğraştım ama hep ağladı kaçtı. tuvalete hevesleniyordu zaten. önce ona göre terlik aldım. sonra baktım çişini haber veriyor. hemen altını soyup aldım yanıma. ben de onunla oturdum. tüm rutinleri yaptık beraber. şimdi maşallah yapıp su döküyor, eline su döküyorum pipisini yıkıyor, bir de tuvalet kağıdı istiyor, veriyorum kurulanıyor:))

sakın acele etme. bir de ilk zaman tuvalete girer ama mesela bir damla yapar kalan zamanda oynar. turan hala 20 dakika falan tuvalette kalıyor. işi bittikten sonra da oynuyor. baskı yapmıyorum yani "yap" ya da "çabuk" diye.
Allah yardımcın olsun.

seni trendynin zayıflama başlığından hatırlıyorum. o zaman 68 kgdım:) şimdi 58:nazar: sen de iyi vermişsin maşallah

Aaa beni tanıyorsun demek.Ben seni hatırlayamadım:(Maş.sende güzel kilo vermişsin!Bugün birden bezini çıkarttım başladık bakalım.Ama hep alıştırma kiloduna yaptı çişini ve tuvalette yarım saat bekledik ama kaka yapmadı:(Gece nasıl yapıyor minik paşa önerilerine ihtiyacım var Canım :)

Aaa beni tanıyorsun demek.Ben seni hatırlayamadım:(Maş.sende güzel kilo vermişsin!Bugün birden bezini çıkarttım başladık bakalım.Ama hep alıştırma kiloduna yaptı çişini ve tuvalette yarım saat bekledik ama kaka yapmadı:(Gece nasıl yapıyor minik paşa önerilerine ihtiyacım var Canım :)

canım ben öyle ilk günden hemen bezi çıkarmadım. hatta hala bezli. beze de yapıyor tuvalete de. gece de bezliyorum.

ama mesela bezden nefret ediyor. ağlayarak bezleniyor. arada çıkardığım külotla gezdiği de oluyor tabii... dönüşümlü. bu bir geçiş dönemi. altına da kaçırır, arada haber veriri arada unutur. düşün ki hayatında yepyeni bir değişiklik var ve doğduğundan beri alıştığın bir durumdan vazgeçiyorsun. insan hep aynı yere astığı havlunun yeri bile değişince yadırgıyor:)) hemen bezi çıkarıp altına yapınca da üzülmek yersiz olur. boşver.

turan da kakasını tuvalete hemen yapmadı. zaten o tuvalette epey kalmayı gerektiriyor. çiş yapıyor epey suyla oynadıktan sonra kakasını yapıyor.

3 gecedir turan uyumuyor maalesef. neden bilmiyorum ama gece 2-3 gibi kalkıp sabah 6 ya kadar uyanık. hep 3,5 ta da çişini söylüyor maşallah tuvalete gittik. ama uyuyor olsa nasıl olurdu bilmem.

kısacası acele etmiyorum canım. onu da kendimi de kasmadan...tüm gün altı açık olduğunda her dakika peşinde olabileceksen bezleme, daha rahat alışır. ıslaklıktan rahatsız olması gerekiyormuş. hatta bezi bile bu dönem kalitesiz alın diyor pedagoglar. ama ben sınava hazırlandığımdan ne yalan söyleyeyim o haber vermeden kontrol edemiyorum. inşallah temmuz 15 gibi sınav bitince sünnet düşünüyoruz. o zaman hepten bezi atarız

Back