Masaj eğiti ile ilgili bilgi lütfennn

missnewmoon

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2009
292
1
41
Kızlar Merhaba,
Ne şanslıyım ki Allah vergisi bi yetenegim var.Amatörce masaj yaptığım kişilerde dokunarak ağrıyan noktaları buluyor ve açabiliyorum.Ne şanssızım ki bu yeteneği kullanmak için profesyonel eğitim alabileceğim bi yer bulamıyorum:1no2:İstanbul da yaşıyorum internette araştırdım masaj üzerine kurslar var.Ooo çok pahalı oralar diolar şurda burda varmış diolar tam bişi kimse sölemio:eek:klava:Bi bilgisi olan varsa yardımcı olsun lütfennn:Saruboceq:

tc. meb onaylı ve yurtdışı geçerli profesyonel masaj eğitimi programları
Türkiye'de ilk defa akademik seviyede eğitim veren kuruluşumuz 1981 yılında Prof. Dr. Ahmet Hamdi Turgut tarafından açılmış olup Türkiye'de akademik seviyede eğitimli binleri aşan mezunları ile sağlık turizmi ve spor ve sağlık kuruluşlarında hizmet sunmaktadır. Turistik oteller, spor kulüpleri, saunalar, güzellik enstitüleri, sportif ve sosyal tesisler, hastaneler gibi iş yerlerinden iş teklifleri gelmektedir. Kursumuzu başarı ile bitiren öğrencilerimiz, insan kaynakları departmanımızdan yararlanabilir, ücretsiz destek alabilirler.

Eğitim kadromuzu Profosörler, Doçentler ve Doktorlar oluşturmaktadır. Genel masaj ve spor masajı kurslarımız üç ay süreli olup teorik ve pratik olarak ders okutulmaktadır. Kursiyerlerimize anatomi, fizyoloji, terminoloji, fert hijyeni, beslenme hijyeni, ilkyardım, ilk yardımda taşıma ve kurtarmalar, spor psikolojisi, masaj tarihi, deontoloji, masaj teorik, spor masajı teorik, masaj pratik, spor masajı pratik, yüz ve dekolte masajı dersleri verilmektedir.

Derslerin bitiminde öğretim üyeleri tarafından yazılı, sözlü ve pratik olarak final imtihanları yapılmaktadır. Öğrenciler final imtihanları esnasında masörlük meslek yemini yapmak mecburiyetindedirler. Beş yüz ders saatini tamamlayan öğrencilerimiz yurt dışında çalışma hakkına sahiptirler.

istersen bunu copy paste yapıp google da bir arat. umarım işine yarar. ben de bunun eğitimini almak istiyorum ama pahalıysa olmaz tabi çünkü sadece evlendiğimizde eşime yapmak için kullancamyerimseniben

Kızlar Merhaba,
Ne şanslıyım ki Allah vergisi bi yetenegim var.Amatörce masaj yaptığım kişilerde dokunarak ağrıyan noktaları buluyor ve açabiliyorum.Ne şanssızım ki bu yeteneği kullanmak için profesyonel eğitim alabileceğim bi yer bulamıyorum:1no2:İstanbul da yaşıyorum internette araştırdım masaj üzerine kurslar var.Ooo çok pahalı oralar diolar şurda burda varmış diolar tam bişi kimse sölemio:eek:klava:Bi bilgisi olan varsa yardımcı olsun lütfennn:Saruboceq:

Profesyonel eğitim alırsan eğitimcilerin ilk yapacağı şey bu özelliğini engellemek olacak..çünkü masaj eğitimindeki müfredatı sana uygulayacaklar ve hatta senin yaptığının yanlış olduğunu iddia edip seni köreltecekler bence kendi kendini eğit, sendeki farklı bir yetenek...

Son senelerde batı tıbbının yetersiz kaldığı alanlarda doğu tıbbına yani alternatif tıp denilen yöntemlere yönelmeler yoğunlaştı.Halbuki batı tıbbının iyileştirmeye yönelik tedavilerinin tersine doğu tıbbında beden ve ruh sağlığını korumanın devamlılığı esastır.
Şimdi yaşam koşullarımızı göz önüne alıp,batı ve doğu tıp tekniklerinin kombinasyonuna ihtiyaç duymaktayız.Artık tıbbi olarak çoğu doktor ve bilim adamı da doğu tıbbının mücizevi yöntemlerini kabul etmiş ve uygulamaktadır.
Yüzyıllarca denenmiş ve faydası kabul görmüş olsa da dededen toruna aktarılan bilgileri.eğitimle,bilim ve teknikle desteklenmemiş,onay görmemiş uygulamalarda bazen sakıncalı da olabiliyor.
İşte bu nedenle masaj yapan kişilerin de eğitimden geçmiş olmaları devlet tarafından zorunlu tutulmaktadır.Ülkemizde bir çok özel masaj kursu bulunmaktadır ancak Milli Eğitim Bakanlığı kimi özel kuruluşlara MEB onaylı diploma verebilme yetkisi verse de ekonomik olarak kimilerimiz için bu kurslara devam etmek mümkün değildir.Bu sebeple MEB Halk Eğitim Merkezlerinde, Masör ve masöz yetiştirmek üzere 608 saat lik mecburi mesleki eğitim dersi eklemiştir.
Lütfen masaj yaptırdığınız kişinin MEB onaylı diplomasının olup olmadığına dikkat ediniz.

bir gün masör adında bir yere gittim elleriyle sifa verdiği bahsediliyordu neyse sıramı beklerken adamın diplomasına gözüm kaydı..halk egitim güzellik merkezi kursundan diplomasını gördüm sasırmıştım..o belgeyle bile kendine yer açmıştı her müsteriden 70 tl alıyordu ve sırada okadar cok kişi vardıkı anlatamam..genelde anladıgım kadarıyla fıtıkları tedavi ediyordu.. ..neyse sıra bana geldi ve benim boynumla ilğiki sorunum vardı eliyle boyun ve omuzumu tuttu ..sana bişey yapamam dedi sen doktorluksun..moralim bozulmuştu ama mecbur cıktım ordan..demek istediğim ufak bir yer açarsın cevrenle başla sonrası gelir zatennn :KK66:

X