Martyrs

nevbahar

Herkes Olmuş Sahtekar
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2007
3.910
13
358
40

Tür : Dram / Korku
Yönetmen : Pascal Laugier
Senaryo : Pascal Laugier
Görüntü Yönetmeni : Stéphane Martin , Nathalie Moliavko-Visotzky
Müzik : Alex Cortés , Willie Cortés
Yapım : 2008, Fransa / Kanada , 97 dk.
Türkiye Gösterimi: 08 Mayıs 2009 (Türkiye)

1970'lerin başında Fransa'da, yıllarca kayıp olan kız Lucie yolun kenarında başı boş gezerken bir akşam bulunur. Başına ne geldiğini bir türlü söyleyemez. Daha sonra polis, Lucie'nin hapsedildiği ve kimsenin kullanmadığı izole edilmiş mezbahı bulur.

Bütün deliller kızın dondurucu odada hapsedildiğini gösterir. Pislik içinde, aç, susuz, tecavüze uğramamış Lucie dondurucu odadan nasıl kurtulmuş ve başına ne gelmiştir?

Lucie kaçtıktan sonra bir yetimhaneye konur ve orada Anna ile yakın bir arkadaşlık kurar. Birkaç yıl sonra Lucie; anne, baba, çocuklar olmak üzere dört kişilik bir aileye verilir. Lucie, hepsini shotgun ile öldürür ve yaratıklar tarafından saldırıya uğrar.

Az önce izledim bu filmi, konusuna bakıp aldanmayın ilk izlerken yahu bu ne neler oluyor derken 2.bölümde tam ters köşe yapıyor izleyiciyi.

Konu tamamen başka bir yere kayıyor artık devamlı merak içinde izliyorsunuz.

Yalnız belirtmeliyim ki işkenceye dayanamayanlar izlemesin zira ben bile korku filmi tutkunu olarak bu filmi izlerken kasıldığımı farkettim.

Filmin sonu biraz saçma oldu daha doğrusu izleyiciyi "Eee bize de söyleyin sonuç ne" dedirten cinsten.

Fransız ve uzak doğu yapımları bu aralar açık ara önce gidiyorkaydirigubbakcemile