İnşallah canım inşallahHadi inşallahRamazanın bereketiyle nasipleniriz inşallah tutunsun bebeklerimiz
Benım 9.gün 18 di. Kımyasal oldu. İnşallah senın katlanır canımKızlar bugün 10. Günüm transferin. Kan testi yaptırdım 14.40 çıktı ne demek bu
Yaaa ne güzel anlatmışsınızBen ilk bekarken karsilastim pco ile ve gittigim doktorlarin agzinda tek kelime erkenden evlen cocugun olmaz evlensikten sonra cocuk isteminin pesinden arastirdim ve gittigim bir doktor oyle guzel anlattiki bana pcoyu amansiz bir hastalik olarak dusunme menepoza girdigimiz zaman ortada gelisen bir yumurta vs olmayacagindan pco kistleride kalmicak cunku pco dedigimiz kistlerimiz zaten bizim kendi yumurtalarimiz adet duzensizligi sebebi ile gelisen buyuyen ve catlayan yumurtalarin adette kendini atamamasi sonucu ortaya cikan minnos yumurtalar zaten tup bebekde avanyalltajimiz burdan geliyor pco dedigimiz kistlerdede damar olan yumurtalar oldugu icin ilaclara tepki verip buyuyor boylelikle tup bebekde fazla yumurta elde ediliyor belki normal yolla sansimiz dusuk ama tup bebekdede avantajli hasta grubuyuztedavisi yok cunku tedavi edilmesi gereken ilk nokta duzensiz adet onuda ilacla saglarlar ama birakinca ayni hormon ilaclaroyla seviyeler dengelenir..pconunda asama ve duzeyleri mevcut pco tiplerde kil tuy orani cokdur ama bazi kadinlar bu oran cok fazla buda erkek hormonunun baskin kalmasi sebebiyle meydana geliyor bu tur hastalarda uzun sureli hormon tedavisi ediliyor ama tabiki sadece erkek hormonunun dusurulup kadin hormonunun artmasi icin yani yine pcoya yapilabilcek mudahele yok napalim oda bize Rabbimin verdigi bisey o bizle savasiyorsa bizde onunla savasicaz dusmanimin artmasina beni tetikleyici duruma gelmesine mudahele etmek adina onun sevdigi dort gozle bekledigi seylerden uzak durarak bir hayat yasanmali o beni mutsuz ediyorsa bende onu mutsuz ederim diyerek girdigim savasta birbirimizle ugrasiyoruz iste
Yaş faktörü var ya o yüzden ilk denemede tek embriyo transfer ediyorlar . Hayırlısı ile o bitanecik bebişin tutunur sana inşallahBenim tüp bebek denemem ilk olucak tıp fakültesinde yaptırıyorum.. bir embriyo transfer edilcek bana kalsa bende cift istiyorum ama doktorum tek transfer ediyor..
Çok az kalmış heyecan var mıBenim de 1nisan transferim2gün yatarım pazartesi kaldığım yerden devam ama kendimi yormadan çok ayakta durmadan mümkün olduğunca.
Bir de ben evlenmeden önce hiç bir doktor bana çocuğun olmaz erken evlen vs hiç bir şey söylemediler. Beni ne olduğu konusunda bilgilendirmediler bile. Devlet hastanelerine gittim hep. Kendim hep İnternetlerden araştırdım. Ve geç evlendim 29 yaşında. Şimdi 32 giricem işte. Yaş faktörü de insanı biraz tereddüte düşürüyorBen ilk bekarken karsilastim pco ile ve gittigim doktorlarin agzinda tek kelime erkenden evlen cocugun olmaz evlensikten sonra cocuk isteminin pesinden arastirdim ve gittigim bir doktor oyle guzel anlattiki bana pcoyu amansiz bir hastalik olarak dusunme menepoza girdigimiz zaman ortada gelisen bir yumurta vs olmayacagindan pco kistleride kalmicak cunku pco dedigimiz kistlerimiz zaten bizim kendi yumurtalarimiz adet duzensizligi sebebi ile gelisen buyuyen ve catlayan yumurtalarin adette kendini atamamasi sonucu ortaya cikan minnos yumurtalar zaten tup bebekde avanyalltajimiz burdan geliyor pco dedigimiz kistlerdede damar olan yumurtalar oldugu icin ilaclara tepki verip buyuyor boylelikle tup bebekde fazla yumurta elde ediliyor belki normal yolla sansimiz dusuk ama tup bebekdede avantajli hasta grubuyuztedavisi yok cunku tedavi edilmesi gereken ilk nokta duzensiz adet onuda ilacla saglarlar ama birakinca ayni hormon ilaclaroyla seviyeler dengelenir..pconunda asama ve duzeyleri mevcut pco tiplerde kil tuy orani cokdur ama bazi kadinlar bu oran cok fazla buda erkek hormonunun baskin kalmasi sebebiyle meydana geliyor bu tur hastalarda uzun sureli hormon tedavisi ediliyor ama tabiki sadece erkek hormonunun dusurulup kadin hormonunun artmasi icin yani yine pcoya yapilabilcek mudahele yok napalim oda bize Rabbimin verdigi bisey o bizle savasiyorsa bizde onunla savasicaz dusmanimin artmasina beni tetikleyici duruma gelmesine mudahele etmek adina onun sevdigi dort gozle bekledigi seylerden uzak durarak bir hayat yasanmali o beni mutsuz ediyorsa bende onu mutsuz ederim diyerek girdigim savasta birbirimizle ugrasiyoruz iste
Eşiniz hiç sperm testi yaptırdı mı varikosel derecesine göre sperm çıkışına etki edebiliyorYaaa ne güzel anlatmışsınızÇok haklısınız tüp bebekte şansımız bir tık önde. Ve benim yarın tüp bebek için muane randevun var Diğer türkü olacağı yok kendiliğinden olmuyor. Çatlatma iğneleri de tepki vermedi bana. Yani çatladı yumurtalarım ama gebelik olması yine anlamadım Bakalım son şansım. Tüp bebekten öte tedavi de yok. Eşim ilk istemedi tüp bebek kulağına tuhaf geldi. Yapay bebek olacakmış gibi hisse kapıldı ilk. Ama şimdi o da istiyor anlattım ben iyice. Normalden gebelikten neredeyse bir farkı yok dedim. Ben de ki tüylenmezlerse ben epilasyon la baş ettim onum haricinde düzensizlikler var. Ama kilom vs yok. Çok ileri bir pcos değilim sanırım. Doktor pcos görümlümlüsün ama değerlerin iyi dedi mesela en son muane olduğum doktor. Neden olmuyor bebem valla anlamadım kafayı yicem Eşimde biraz Varikosel çıktı. Bununla alakası var mı bilmiyorum Mücadele etmeyi pes etmeyeceğim asla. Şu an tedavi için her şeyimizi gözden çıkardık o derece gözümüz karardı. Gerekirse araçımızı satıcaz. Rabbim herkesin yardımcısı olsun
Lekelenme olursa korkma demişti benım doktorum. Pozitif , gözünüz aydın.Bugün 8.günüm transferden sonra. Dün akşam lekelenmeler oldu inanılmaz korktum olabileceğini bilmeme rağmen. Sabah test yaptım sonuç. Gün içerisinde olmadı lekelenme. Lekelenme yaşayan var mı
Sperm testi yaptırdı orta derece varikosel çıktı. Spermler değerleri de orta derece. Yani sperm yok değil. Bilmiyorum belki de spermlerden kaynaklı yaşıyoruz bu sorunuEşiniz hiç sperm testi yaptırdı mı varikosel derecesine göre sperm çıkışına etki edebiliyor
ben test günümü bekliyorum 21nde transfer oldum bu cumartesi test için kliniğe gidicem bakalımSperm testi yaptırdı orta derece varikosel çıktı. Spermler değerleri de orta derece. Yani sperm yok değil. Bilmiyorum belki de spermlerden kaynaklı yaşıyoruz bu sorunuNeyseki tüp bebekte sperm ayıklayıp seçiyorlar orada artımız olacak. Eğer sorunumuz sperm ise allahtan sıfır değil diyorum. Yani beni yumurtamı ilaç ile büyütüp eşimin de kaliteli bir spermini seçtikten sonra daha bir neden kalmıyor gibi geriye. Tabi bunlar bizim bildiklerimiz altta başka etken nedenlerde var mı bilmiyorum Çok zor bir süreç. Önceden böyle bebek için çırpınmazlardı görüyordum ama şimdi onlardan biri olunca hissettiklerini derinden hissediyorum artık. Sizin durum ne aşamadaydı bu arada
Canim benim hersey Allahtan Rabbim nasip etmeyecegi birseyin hayalini kurdurmazmis bekletiyorsa da guzellestiriyordur emin ol.Bende 3 ay klomen ve catlatma denedim 3 asilama oldu nasip olmadi pcosun ileri duzeyi gerisi yok sabit bir hastalik sadece etkileri herkeste farkli kiminde kilo kiminde tuylenme adet duzensizligi sivilce hepsi bir arada olanda var bende epilasyonla bas ettim simdi sukr tuylenmem durduYaaa ne güzel anlatmışsınızÇok haklısınız tüp bebekte şansımız bir tık önde. Ve benim yarın tüp bebek için muane randevun var Diğer türkü olacağı yok kendiliğinden olmuyor. Çatlatma iğneleri de tepki vermedi bana. Yani çatladı yumurtalarım ama gebelik olması yine anlamadım Bakalım son şansım. Tüp bebekten öte tedavi de yok. Eşim ilk istemedi tüp bebek kulağına tuhaf geldi. Yapay bebek olacakmış gibi hisse kapıldı ilk. Ama şimdi o da istiyor anlattım ben iyice. Normalden gebelikten neredeyse bir farkı yok dedim. Ben de ki tüylenmezlerse ben epilasyon la baş ettim onum haricinde düzensizlikler var. Ama kilom vs yok. Çok ileri bir pcos değilim sanırım. Doktor pcos görümlümlüsün ama değerlerin iyi dedi mesela en son muane olduğum doktor. Neden olmuyor bebem valla anlamadım kafayı yicem Eşimde biraz Varikosel çıktı. Bununla alakası var mı bilmiyorum Mücadele etmeyi pes etmeyeceğim asla. Şu an tedavi için her şeyimizi gözden çıkardık o derece gözümüz karardı. Gerekirse araçımızı satıcaz. Rabbim herkesin yardımcısı olsun
Ben 15 yasinda duzensizlik ve tuylenme şikayetiyle gittigimde ogrendim evlen felan diyen bilincsiz doktorlara denk gelmistim.Evlenince gecer cocugun olunca gecer dogumda gider cumlelerinide cok duydumBir de ben evlenmeden önce hiç bir doktor bana çocuğun olmaz erken evlen vs hiç bir şey söylemediler. Beni ne olduğu konusunda bilgilendirmediler bile. Devlet hastanelerine gittim hep. Kendim hep İnternetlerden araştırdım. Ve geç evlendim 29 yaşında. Şimdi 32 giricem işte. Yaş faktörü de insanı biraz tereddüte düşürüyor
Ayy hadi inşallah güzel haberler gelsinben test günümü bekliyorum 21nde transfer oldum bu cumartesi test için kliniğe gidicem bakalım
Cok erken test yapmissiniz yani ilaclarin etkisiylede pozitif olabilir insallah gununuzdede sonuc boyle olur bende 5.ve 6.gunde cift cizgiyi gormustum ama gunumde negatifti insallah aynisi size olmazKizlar bende cuma transfer olmusdum dayanamayip.yaptim vr degilmi szcede 3 dusugum var insalah bu sefer saglicakla kucagimiza aliriz
Ne blim canm ovtrelle kulanmadm dondrlms ya benim onceki gebeliklerimde.hep cikmisdi rabbim hepizin kucagini doldursu canmCok erken test yapmissiniz yani ilaclarin etkisiylede pozitif olabilir insallah gununuzdede sonuc boyle olur bende 5.ve 6.gunde cift cizgiyi gormustum ama gunumde negatifti insallah aynisi size olmaz
Dondurlmus embroyoda pek sanmiyorum ama.ilaclardan olcagini ovitrelle.olunca oluyorda taze transferde bundan onceki taze transferdi gene cikmsdi rabbimin dedigi olur cnm.ne diyelimmCok erken test yapmissiniz yani ilaclarin etkisiylede pozitif olabilir insallah gununuzdede sonuc boyle olur bende 5.ve 6.gunde cift cizgiyi gormustum ama gunumde negatifti insallah aynisi size olmaz