Marmara'da deprem! İstanbul'da da hissedildi

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.691
698
Marmara'da deprem! İstanbul'da da hissedildi
Marmara Denizi'nde 4,5 büyüklüğünde deprem oldu.
28 Ekim 2015 Çarşamba 19:28
http://www.ulusalkanal.com.tr/yurt/marmara-da-deprem-istanbul-da-da-hissedildi-h79539.html

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre, saat 19.20'de Marmara Denizi'nde 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

İSTANBUL'DA DA HİSSEDİLDİ

Deprem etkisini İstanbul'da da gösterdi. Bazı yurttaşlar twitter hesaplarından depremin İstanbul'da da hissedildiğini yazdı.

ulusalkanal.com.tr

hissetmedim iyi ki de hissetmemişim çok tedirgin oluyorum

zaten dün fay hattı diye bir film izledim feci etkilendim

Marmara bölgesinde yaşayan herkese çok geçmiş olsun, Allah beterinden korusun inşallah.

ben o saatte değilde gündüz sanki hissettim...

İyikide hissetmemişim ben çok kokuyorum

Marmara ve cevresindeki tum arkadaslar gecmis olsun , rabbim beterinden korusn

Normal bir kırılma arkadaşlar, panik olup da kendinizi üzmeyin. Şimdilik çok yakın bir zamanda o beklenen büyük deprem ile alakası olduğunu düşünmüyorum. Bu depremin öncü bir deprem olduğunu söyleyerek insanları korkutmaya çalışanlara itibar etmeyin bence. Öncü değil de normal, lokal bir kırılma sanırım. Belli ki bu deprem KAF'ın Marmara Denizi üzerindeki gergin olan iki bölgesinden biri olan Tekirdağ Havzası ve açıkları üzerindeki gerilmenin bir işareti. Bölgenin tarihsel deprem geçmişine baktığımız zaman da;
27 Kasım 2013 4.3, 7 Haziran 2012 5.2 büyüklüğündeki depremlerdir. Aletsel dönemde bölgenin yaşadığı en etkili deprem 1942 yılında ölçülen 5.6 değerindeki deprem ve bu bölgenin yaşadığı tarihsel en etkili deprem 7 Ağustos 1912 TEKİRDAĞ -Şarköy(Mürefte)'de meydana gelen 7.3 büyüklüğündeki depremdir. Şimdi bu bölge Marmara Batısının en aktif hattı olarak nitelendiriliyor ve hat üzerinde ve çevresinde sık aralıklarla hafif ve çok hafif şiddette depremler meydana gelmekte olup 3-4 yılda bir orta büyüklükte depremler kayıtlara geçmiş. Fay zonu üzerindeki tekli kırılmalar dönemsel olarak bu şekilde ani bir biçimde gerçekleşecek muhtemelen. En büyük değer oluşumunu tamamlamış bence.

Marmara Batı ve orta gerilimi (Tekirdağ Açıkları ve Kumburgaz Çukuru diye adlandırılan Avcılar açıkları bölgesi) bugün Marmara Denizi içindeki gerilimi en yüksek iki bölge ama Marmara Denizi içindeki gerilim ilerlemesi doğu-batı yönlü herhangi bir kilitlenmeye sebebiyet vermediği için şu an olası büyük yıkıcı bir depremi meydana getirmez diye düşünüyorum.

Herkese geçmiş olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…