• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Marmara da yasanan depremler...

weiss

Hayr-ül a-bı dıde
Kayıtlı Üye
7 Mart 2012
3.387
428
198
Almanya
Arastirma merkezlerinden enerji SIKISMASI bilgileri geliyordu uzun süredir.
Bolu ve Marmara denizinde art arda 4 ten büyük depremler meydana geldi.
Kuzey marmara fay hatti uzun süredir cok sessizdi.
Fay hattinin bir seferde kirilmasi demek oldukca büyük bir deprem demek, ama levhalarin önce kendi icinde kücük kirilmalara ugramasi, en büyük depremin 6-7 arasinda olmasi demek.
Yasanan bu kücük depremler umarim levha kirilmalaridir.
Böylece olasi bir depremin tek ve oldukca büyük bir deprem degil, 7 civarinda ve birden fazla olarak atlatilir.

Art arda Marmara da deprem olmasi, enerji SIKISMASININ aciga cikma hazirligi olma olasiligi var.
Afet hazirlik bilgilerimizi tazeleyelim, olasi afette panige kapilmadan hareket edelim.

Bugün yada yarin Türkiye deprem ülkesi bunun bilincinde olalim.Afete Hazrlk Eitim Birimi

Nedendir bilmiyorum ama son bir kaç haftadır ciddi anlamda takip ediyorum sismik faaliyetleri ve uzmanların kıyıda köşede yaptığı yorumlar çok iç açıcı değil açıkçası...

Deprem ülkesi olduğumuz gerçeğini unutmamalıyız... Bilinçlenmeli ve bu bilinci hızlı bir şekilde önce evimizde ailemize sonra da tüm topluma yaymalıyız diye düşünüyorum...

Ahder'in ( Afet Hazırlık Derneği ) bu konuda bizlere yol gösterebilecek ''7 adımda deprem hazırlığı'' adında çok güzel bir makalesi var... Afet hazırlığı bağlamında yapılması gerekenler madde madde sıralanmış... Herkes okumalı...

7 adımda deprem hazırlığı | AHDER | Afete Hazırlık ve Deprem Eğitimi Derneği

Back