Markasız et ürünleri satılmayacak

Caddy

Guru
Pro Üye
28 Mart 2012
8.170
2.003
Kasaplar, Et ve Et Ürünleri Tebliğinde yapılan değişiklik doğrultusunda bugünden itibaren hazır şekilde, markasız "kasap sucuk, köfte ve kıyma" satamayacak, bu ürünleri müşterinin yanında hazırlamaları zorunlu olacak. Bursa Kasaplar Odası Başkanı Muhsin Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Et ve Et Ürünleri Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ"in 13 Şubat 2015'te Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini ve 1 Temmuz 2015'e kadar kasaplara süre tanındığını söyledi.

Tebliğe göre, bugünden itibaren et ve ürünlerinde adeta yeni bir döneme girildiğini belirten Yıldız, kasapların markasız, açıkta kıyma, kasap sucuk ve köfte satamayacağını dile getirdi. Bursa'da kasapların satışlarının düşmemesi için bir çalışma yaptıklarını aktaran Yıldız, "Kasaplara patent ve marka aldık. Kasaplarımızın kendi markaları ve etiketleri var. İmalathanelerle sözleşme yapıp, ambalajlı, etiketli olarak sucuk, köfte satışa sunuyoruz. Etiketi olmayan ürünlerin satışı artık yasak" diye konuştu.

"4 KÖFTEYİ O ANDA NASIL YAPACAKSINIZ?"
Balıkesir Kasaplar Odası Başkanı Galip Sarıoğlu ise kendileri için en büyük sorunun köfte ve sucukta oluştuğuna dikkati çekti Tebliğe göre, bu ürünler müşterinin yanında hazırlanırsa satılabileceğini ifade eden Sarıoğlu, şunları kaydetti:

"Müşteri, kasapta köfte için beklemiyor. Ayrıca beşer onar kiloluk hazırlıyoruz. Müşteri bazen 4 köfte istiyor, 4 köfteyi o anda nasıl yapacaksınız? Sucuk için izin belgesi alınmasını ve bir imalathanede markalı üretim yapılmasını şart koşuyor. Bu zorunluluklar, 4 büyük firmanın baskısıyla çıkarıldı. Değişeceğini umuyoruz. Yeni hükümet kurulmasını bekliyoruz. Hükümet kurulduğu an bu konuda kasaplar lehine bir düzenleme olacak. Türkiye genelinde 50 bin kasap esnafı var. Bugüne kadar kimi zehirlemişiz? Bugüne kadar kötü mü yaptık da yasak getirdiniz? Herkesten önce toplum sağlığını önemsiyoruz. Hangi esnaf ayağına kurşun sıkar, müşterisini kaybeder. Bütün ürünlerimiz taze etten, hijyenik ortamlarda üretiliyor."

http://www.turkiyegazetesi.com.tr/ekonomi/284879.aspx

Son düzenleyen: Moderatör:
Adı sanı olanlara da güven yok ki.(sadece et için demiyorum) Gıda da her şeyin bir hilesi var maalesef. Her şey vicdanlarına kalmış

He yavrum. Et ağır çeksin diye içine su falan zerk eden de dedem zaten.

Hiç yakıştıramadım doğrusu dedenize, daha önce duymamıştım (pek anlamam, hatta hiç anlamam etten, ne neresi onu dahi bilmem de). ne yapacaklarını şaşırmış millet
Dedem evet maalesef, engelleyemiyoruz yapıyor

Tartarken daha ağır çıksın diye etin içine su basıyor bazı kasaplar maalesef.

Cok iyi oldu bildigimiz guvendigimiz kasap masalini unutun para icin herseyi yapıyorlar guven falan bos yani kendi akrabamiz olan yillarca guvendigimiz kasap isin icine para girince o sucugun icine hayvanin gunah olan yerlerini secip cogaltmis kasa kasa aliyor o pis etleri yillardir eve sucuk girmiyor kiymanin icine de karistirmis rasgele denk geldik uyardikda sadece sebek gibi guldu ... Daha hicbir kasaba falan guvenmem gidip en azndan kontrol ediliyor dusuncesiyle unlu markalari alirim . bu kanun gercekten iyi oldu umarım uymayanlara buyuk cezalar gelirrr

Kasaplarada güven yok bence eti az yemek hastalıktan korunmaya birebir , bol sebzeye ve bakliyata devam

hicbiri kesin guvenilir diyemiyoruz ama ozellikle et urunlerinde helal sertifikasi olayina dikkat etsinler.. ne yedigimiz belli olsun!

Benim köpek 1001 marketten aldığım köfteyi yemedi o yemeyince bende çöpe attım demek ki içinde et yoktu

Benim köpek 1001 marketten aldığım köfteyi yemedi o yemeyince bende çöpe attım demek ki içinde et yoktu
bende oradan et alıp türlüye katmıştım saman gibiydi,ama,ama hazır köftelerde çok karışım vardır bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…