Markaların Kalite Düşürmesi

prensesmihra

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2025
37
7
1
24
Kızçeler indirimleri sıkı takip eden birisi olarak Pierre Cardin olsun, US Polo olsun. Ya da lcw waikiki de facto vs her bir markadan aldığım ürünler mevcut. Kaliteli deterjan ve yumuşatıcı kullanıyorum. 10-20 yıkamada her ürün de hemen bir eskime, renk solması mevcut oluyor. Ve bu beni gerçekten sinir ediyor. Çamaşır makinem vestel. Bununla mı ilgili yoksa gerçekten artık kaliteli marka kalmadı mı? Sizin görüşleriniz nedir?

Kızçeler indirimleri sıkı takip eden birisi olarak Pierre Cardin olsun, US Polo olsun. Ya da lcw waikiki de facto vs her bir markadan aldığım ürünler mevcut. Kaliteli deterjan ve yumuşatıcı kullanıyorum. 10-20 yıkamada her ürün de hemen bir eskime, renk solması mevcut oluyor. Ve bu beni gerçekten sinir ediyor. Çamaşır makinem vestel. Bununla mı ilgili yoksa gerçekten artık kaliteli marka kalmadı mı? Sizin görüşleriniz nedir?
Kesinlikle kalite düştü. 16-17 senelik kazak , pantolonlarım taş gibi hala giyiyorum ama maviden yeni aldığım pantolonların hep likraları esnedi , çok kötü duruyor giyemiyorum.

Ben de aynı konudan muzdaribim, uzun zamandır kullandığım hiç bir tekstil ve yiyecek markasından eski verimi alamıyorum
mesela eskiden aldım nike adidas marka ayakkabıları en kötü 10 sene giyerken, yeni aldıklarım 1 senede yıpranıyor.

Örneğin H&M, zara gibi markaların yurtdışından alınan ürünleri ile
Türkiyeden aldığım ürünleri arasında ciddi bir kalite farkı var,
markaların ülkeye göre üretim yaptıklarını biliyorum mesele ama
yerli üretimde de çook ciddi oranda kalite düşüşü var.

Makineyi değiştirmeyi kafayı koyuyor idim. Bu yorumlardan sonra vazgeçtim. Bizi iyice tüketici haline getiriyorlar. Yazıktır günahtır 😡

Aldığım bir eşofman altı çamaşır suyu oldu diye yıllar sonra aynısını aldım.3-4 yıl fark var arada. Daha yıkanmadan kalite farkı o kadar belli ki. Aynı şey ayakkabılar için de geçerli. Dolabımda aynı markanın ayakkabılarından yeni olanları bir yıl dolmadan leş gibi oldu, eskileri makinada yıkadığım halde hala taş gibi.

Örneğin H&M, zara gibi markaların yurtdışından alınan ürünleri ile
Türkiyeden aldığım ürünleri arasında ciddi bir kalite farkı var,
markaların ülkeye göre üretim yaptıklarını biliyorum mesele ama
yerli üretimde de çook ciddi oranda kalite düşüşü var.
1,5 yıl önce kuzenimin annesi Almanya'dan L'Oreal markasının Türkiye'de satılmayan bir saç kremini getirmişti burada satılan aynı marka saç kremleri ile dağlar kadar fark var kalite olarak kokusu bile daha güzeldi saçımı daha çok yumuşattı içerik listesine baktığımda Türkiye'de kozmetik ürünlerin içine konulan bazı kimyasal maddeler yoktu Avrupa Birliği ülkeleri çok hassas bu konuda. Türkiye'de olmayan bir markanın parfümünü ve güneş kremini de getirmişti onlarda da bariz kalite farkı var

Son düzenleme:
1,5 yıl önce kuzenimin annesi Almanya'dan L'Oreal markasının Türkiye'de satılmayan bir saç kremini getirmişti burada satılan aynı marka saç kremleri ile dağlar kadar fark var kalite olarak kokusu bile daha güzeldi saçımı daha çok yumuşattı içerik listesine baktığımda Türkiye'de kozmetik ürünlerin içine konulan bazı kimyasal maddeler yoktu Avrupa Birliği ülkeleri çok hassas bu konuda. Türkiye'de olmayan bir markanın parfümünü ve güneş kremini de getirmişti onlarda da bariz kalite farkı var
Kozmetik ürünleri çoktan geçtim atıştırmalıklarda bile tat farkı var teyzem yıllar önce Avusturya'dan Milka'nın bir çikolatasını getirmişti burada satılanlar kadar şekerli değildi ve içinde daha çok yer fıstığı vardı çikolatayı çok seven biri olmama rağmen glikoz şurubu ve şeker oranlarının yüksekliğinden çoğu markanın çikolatasını yiyemiyorum artık

Kozmetik ürünleri çoktan geçtim atıştırmalıklarda bile tat farkı var teyzem yıllar önce Avusturya'dan Milka'nın bir çikolatasını getirmişti burada satılanlar kadar şekerli değildi ve içinde daha çok yer fıstığı vardı çikolatayı çok seven biri olmama rağmen glikoz şurubu ve şeker oranlarının yüksekliğinden çoğu markanın çikolatasını yiyemiyorum artık

Maalesef öyle, hem ülke standartları hem de fiyatlandırma işin içine girince içerikler ile oynanıyor.
Eklediğim video eski ama siz söyleyince aklıma geldi, en bilindik kahvelerde bile normalin yarısı kadar kahve kullanılıyor.
Neredeyse çoğu üründe benzer durum söz konusu, marka etiket aynı olsa da içerik farklı.

Back
X