Marka Pırlanta mı? Normal Kuyumcu Pırlantası mı?

YEKTA61

Kırdığın Yerden Kırılırsın...
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2013
9.544
10.806
498
Arkadaşlar merhaba.
Bu konu bende dahil bir çok arkadaşın kafasını karıştırıyor.Söz için pırlanta yüzük alacağız fakat marka pırlantamı yoksa normal bir kuyumcudanmı alalım konusunda ikilemde kalıyoruz.Örneğin Zen pırlantadan 3000 tl ye 30-35 crt lık bi yüzük alabilirken normal kuyumcudan 40-50 crt lık bir yüzük alabiliniyor. Ayrıca bozmak istediğinde normal kuyumcu %10 zararla alırken marka pırlantalar en az %25 zarardan başlıyorlar almaya.Sıradan kuyumcuya sorduğumuzda onlarda da sertifika varmış.Bir türlü karar veremiyorum.Yani bu fark sadece isimden markadanmı kaynaklı yoksa bizim bilmediğimiz söylemedikleri ayrıntılar varmı. Bilgili arkadaşlar yardımcı olursa çok mutlu olurum benim gibi tereddütte olan arkadaşlara da bilgi olur netten araştırdım ama hiç bir bilgi bulamadım.

Onların sertifika dedikleri kuyumcu sertifikasıdır, yani kendileri basıyorlar o sertifikaları ve istediklerini yazıyorlar. Üzerinde yazan taşın bilgilerinden hiç bir zaman emin olamazsın. Diğer firmalar genelde 30 crt üstü pırlantalar için uluslararası sertifika verirler. Ama bunu sormak gerekiyor tabi ki.

İyica öğrenmek lazım iyide karar vermek lazım 3000 tl az para değil

ben tanıdık kuyumcudan aldım yanı tasta sahtecılık olması gbı bı durumda yok.. ayrıca aldıktn sonra gotur baska yere goster.. ben markalı seylere dunya para verılmesına karsıyım. zaten Allah nasıp ederse bi ömür sennle olcak o yuzuk ekstra 2-3 mılyar vermeye degmez ha bıde kuyumcu magaza farkın gec , marka marka bıle delı farklar var.. mesela atasay a gıttık 5500 tl dedi 30 karata.. aynı ozellıge zen 4300 dedi... simdi ben pırlantamı aldım atasaya gttım aynı boydakı aynı ozellıklerdekı urunlerle aradakı ucurumu gordum ıyı kı yok yere dunya para verdırmemısım dedim.. bı de dedıgn gbı kuymcu %10 zararla alıyor...

Evet canım ama bizdede tanıdık kuyumcuda yok ama iyi araştırmak lazımm

Baktım canım oraya.Ordada aynı şeyleri yazıyo.Şimdi şikayet var a baktımda zenle ilgili baya şikayet varmış ama bilmiyoruom ya kararsızm hala

canım benim çok kötü bir huyum var beğendiğim bir şey olursa onu almadan aldırmadan duramam yani malesef beğendiğim istediğim şeyden fedakarlık yapamıyorum amaa yüzük konusunda bu huyumu kırdım zenden tek taş yüzük beğenmiştim onu alacaktık kapalı çarşıda gezerken aynı görünüm büyüklükteki ürünü yarı fiyatına pat diye aldık . bu konularda takıntılı olduğum halde hiç pişman olmadım . ama iyi bi yerden almak lazım benm yüzükte 0.30 büyüklükte daha sonra bi kaç yere de götürdüm hepsi taşı parlaklığı iyi dedi paramızda cebimize kaldı 1 seneden fazladır misler gibi takıyorum

Canım kesinlikle uluslararası sertifikası olan bi pırlanta al. Bu olduktan sonra ister marka olsun ister normal kuyumcu. Biz ankarada kızılayda kuyumcular çarşısından aldık 0.40ct marka değil gia sertifikalı aldığımız yerde de üstüne basa basa söylediler kendi kuyumcu sertifikalarına güvenmeyin diye

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Kesinlikle markalı almalısın geçen sene zenden aldı eşim 4500 lira pırlantanın cok özelliği var sadece karat olarak bakılmamalı rengi leke sayısı bılınmesı gereken cok özellik var mesela genel olarak H kodlu pırlantalar gosterılır musterılere anck bunun Bı üstü G iki üstü F dir yani nadir bulunan bi taştır cok daha pahalıdır kuyumcular bunları özel kaslarında tutar ve özel müşterilerine verir benim aldığım F 'di 6 ayda bir bakıma gidio ücretsiz sertifika ve garantisi de var bunlara dikkat et derım sadece karata bakma

İyi akşamlar kızlar
Öncelikle hepinize konumla ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim.Normalde nişanımıza baya var erkek arkadasim askerden geldiginde ailem ne zaman onay verirse o zmn olucak.Ben nişana kadr iyice araştırayım ön bilgim olsun sonra kararsız kalmayayım die öyle araştırıyordum.Erkek arkadaşımda dün izne gelmisti ve sürpriz yapıp hem pırlantamı hemde alyansımı aldı :))
Aslında yine çok kararsız kaldım Ama sonra normal kuyumcudan aldık ama iyice arastirip aldik.Sonucta bozulacak birsey degil uluslar arasi sertifikasi var kuyumcu sertifikasi degil. 37,5 karat E renk SI berraklıkta 3300 tlye aldık alyansımda 450 tl tuttuu ikisinide çoook beğendimm şuan yüzüklerime küçültme yapılıyo alınca resimlerini koyarım insaAllah buraya

Hayırlı olsun tatlımm güzel günlerde tak :) mutlaka ekle fotoğraflarını :)

tüh geç görmüşüm konunu,kapalı çarşıda güvenilir tavsiye edeceğim bir kuyumcu vardı,serena williams geçen geldiğinde ordan yüzük almıştı hatta güvenilir ve de pırlanta da marka yolundalar.aklında olsun set alacağın zaman gidersin mehmet cümbüş

foto beklıyoruz canım

Canım Trabzonda olduğum icin Trabzondan aldık yinede tesekkur ederim tatlımm

foto beklıyoruz canım
Tesekkur ederim kizlar alinca hemen ekleyecegimmm

Canım özelliklerini biliyorum dikkat ederek aldım E colour tek kotu yanı IS olmasi oda buyutecle sadece anlasilir oda cok onemli degil bukadrlik icin berraklik daha onemli benim icin

foto beklıyoruz canım

Kızlar tektaşımı bugün kuyumcumdan aldım iste size fotolar :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…