MARDİN'DE petlerle ilgilenen Veteriner arıyorum...

patiska

Guru
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2009
2.367
78
merhaba bayanlar....
Bilen bilir çocukların elinden kurtardığımız miniklerimin biri aşı olduğu esnada şoka girerek ölmüştü, diğer miniğim evde bizimle. ama geçmeyen bir ishali var :KK43:
İzmirdeki Veterinerimizle telefonda bişeyler yapmaya çalıştık ancak durduramıyoruz. bu miniğime de bişey olsun istemiyorum... üstelik bulaşıcı bişeyse diye de korkuyorum, diğer kedimiz için de risk söz konusu.
Mardin yakınlarında bir ilçeye tayinle geldik. mardinle burası 3 saat falan ve ben orayı pek bilmiyorum.
özellikle Mardinli arkadaşlardan ricam, gördükleri ya da bildikleri pet veterineri varsa bana yazmaları...

durmayan ishal bulaşıcı olabilir..
kakada kan var mı acaba?
antibiyotik içmeli diye düşünüyorum..
sende evde pirinç lapası ve pirinci kaynattığın suyu içirebilirsin kakayı durdurması için..
bol su içmeli..
aynen çocuklardaki gibi yani..

aynı tuvalet kumunu kullanıyosa pisiler,tuvalet kaplarını ayırmalısın..
ilk etapta aklıma bunlar geldi..

mardinli arkadaşlar yazarlarsa ne güzel olur..

Son düzenleme:
Ben de korkuyorum canım, bulaşıcı olmasından... Ama kan falan yok bakıyorum sürekli... Miniğim de pek bi sağlıklı,hareketli duruyor.
aynı değil aslında tuvaletleri ama gidip gidip birbirlerinin kumuna yapıyorlar.
sanki akşamları gözleri kızarıyor, ateşeniyor mu acaba diye düşünüyorum.
Çok su içiyor neyse ki.
pirinç lapası falan denedim ama kesmedi. zaten nerdeyse yemiyor onu koyunca.
izmirdeki vet.imiz bi ilaç söyledi ama o ilaçta işe yaramadı
teşekkür ederim canım fikirlerin için...

rica ederim arkadaşım..
bazı profesyonel kuru mamalar,ishal olunduğunda veriliyor direkt ve başka bişey verilmiyo yanısıra mama olarak..
netten araştıralım bi..

bunu duymamıştım,araştırayım hemen. biz proplanın kitten mamasını veriyoruz.
bi ihtimal otobüsle adanaya eşimin ablasına gönderme ihtimali var. veteriner kontrolünden ve gerekirse tedaviden sonra bize geri getirecek. ama otobüste nasıl gider onu bilmiyorum. sedapet ile uyutabiiriz ama bu kadar minik olunca? veterinerimizi aradım az önce, ameliyat varmış , birazdan yine arayacağım.
Ya da Diyarbakıra mı götürsek diye konuşuyorduk eşimle. 5-6 saat falan sürermiş burdan ama daha 4 sene burdayız muhtemelenn, sürekli bir veterinerimiz olması gerek aslında ama uzak işte...

nasıl oldu bebeğin durumu arkadaşım?

Canım düzelme görünce ishalinde, adanaya götürmekten vazgeçtik. Mardindeki barınağa ulaştık, amacımız bize petlerle gerçekten ilgilenen bir veteriner tavsiye etmeleriydi. Ordaki veteriner biz ilgileniriz minikle, tedavisini yaparız deyince,bugn için oraya gitmeye karar verdik. ama iki gündür geçmiş gibiydi ishali (bir de çok güzel kilo aldı) böye olunca burdaki tarım ilçe müd.deki veteriner arkadaşlarımızla da konuşup parazit ilacını verdik.
Bu arada izmirdeki vet. ile görüşüyoruz sık sık, bugn de öğrendim ki ishali durdursun diye verdiğini sandığım ilaç , bi çeşit antibiyotik ve bağırsaktaki yararlı bakterileri düzenleyen bir ilaçmış. yani sanırım bu durumda ilacı bıraktıktan bi süre sonra geçmesi normal...
İlgin için çok teşekkür ederim Meg'cim... :KK48:

Patiskacım çok sevindim miniğin iyileşmesine..
antibiyotik devası olmuştur eminim ve senin sevgin tabii..
öporum miniği ve seni:KK70:
geçmiş olsun..

Patiskacım çok sevindim miniğin iyileşmesine..
antibiyotik devası olmuştur eminim ve senin sevgin tabii..
öporum miniği ve seni:KK70:
geçmiş olsun..

Gerçekten çok teşekkür ederim ilgine.... :KK70:
Miniğim de şu an kocaman göbüşüyle yanıbaşımda yatıyor.Kocaman bi kutu yaş mamayı indirdi mideye, çok obur vala :) bir ara resimlerini yüklerim kızlarımın :)))

evet bebe fotolarını bekliyoruz o zaman:emir_bebek:
benim pisilerimin fotoları da,'dostlarımızın köşesinde','megin kedileri' diye var..

X