- 18 Şubat 2014
- 170
- 22
-
- Konu Sahibi hayalmisin
arkadaşlar bir arkadışımn görümcesinine çocuğu tıbben olmaz denilmiş
sultan şeyhmus türbesine gitmişler dua etmişler orada 3 tane kuru incir almışlar eve dönmüşler
incirleri suya ıslamışlar 3 hafta yani her birini haftada 1 kullanmışlar abdest alıp namaz kılıp şeyhmusa hazretlerine dua edip ilşkiye girmşler ve o ay hamile kalmış tabiki herşey allahtan bende çok istiyorum gitmeyi inş nasip olur gitmek bu konuda bilgisi olan varmı
internetten bukonuyla ilgili yazı okudum
alıntıdır
sabah haber
Kızların ismi Sultan erkeklerin Şeyhmus
Mardin'de çocuksuz kadınlar Sultan Şeyhmus Türbesi'ne koşuyor. Bu nedenle yöredeki kızların çoğunun adı Sultan, erkeklerinki ise Şeyhmus olmuş.
Mardin'deki önemli türbelerden birisi Sultan Şeyhmus Türbesi. Ramazan ayına girilmesi ile birlikte Mardin-Diyarbakır Karayolu'nun 25'inci kilometresinde yer alan Mardin Mazıdağı ilçesine bağlı Sultan köyünde bulunan türbe ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaşıyor. Yurdun dört bir yanından buraya gelenl vatandaşlar dualar okuyor ve dilekte bulunuyor. On ikinci asırda yaşadığına inanılan Sultan Şeyhmus'un gerçek ismi Musa Bin Mahin ez -Zuhi. Doğum ve ölüm tarihleri tam olarak bilinmiyor. Mardin'de vefat eden Sultan Şeyhmus, Şeyh Musa kabristanlığına defnedilmiş. Abdulkadir Geylani'nin talebelerinden Sultan Şeyhmus'un yetişip büyük bir veli olacağının hocası tarafından önceden müjdelediği anlatılır.
'ÇOCUK SAHİBİ YAPIYOR' İDDİASI
Çocuğu olmayan kadınlar buraya geldiklerinde çocuk sahibi olacaklarına inanıyor. Bu nedenle yörede çok sayıda kızın adı Sultan, erkeğin adı ise Şeyhmus. Mardinli Şeyhmus Gazan da bunlardan birisi. Her yıl Sultan Şeyhmus Türbesi'ni ziyaret ediyor. Bir süre önce vefat eden annesi Yıldız Gazan'ın, gençliğinde çocuk sahibi olmak için bu türbeye gelip dua ettiğini belirten Şeyhmus Gazan şunları söylüyor: "Annem üç yıl art arda türbeyi ziyaret etmiş. Duasının kabul olması sonucu önce ablam dünyaya geldi ve adını Sultan koydular. İki yıl aradan sonra da ben dünyaya geldim. Benim adımı da Şeyhmus koydular. Annem ve babam vefatlarından önce benim sık sık türbeyi ziyaret etmemi ve 2 yılda bir adak kesmemi vasiyet ettiler. Bu vasiyeti yerine getirmek için ziyarette bulunuyorum. Annem ile babama tıbben çocuklarının olamayacağı teşhisi konulmuştu. Sadece benim olayım değil. Bugün Mardin genelinde bir çok erkeğe bu zatın ismi verilmiştir."
Ekrem ARSLAN-MARDİN/MERKEZ
gitmek isteyen olur belki arkadaşlar paylaşmak istedim gidipte fayda gören olursa mutlaka yazsın lütfen
BENİMDE COCUGUM OLMUYORDU BANADA İNCİR GETİRDİLER MARDİNDEN YAPTIKTAN BİR SURE SONRA HAMİLE KALDIM SİMDİ 3 YASINDA Bİ OGLUM VAR KONYA DA OTURUYORUM İSTEYENE YARDIMCI OLABİLİRİMarkadaşlar bir arkadışımn görümcesinine çocuğu tıbben olmaz denilmiş
sultan şeyhmus türbesine gitmişler dua etmişler orada 3 tane kuru incir almışlar eve dönmüşler
incirleri suya ıslamışlar 3 hafta yani her birini haftada 1 kullanmışlar abdest alıp namaz kılıp şeyhmusa hazretlerine dua edip ilşkiye girmşler ve o ay hamile kalmış tabiki herşey allahtan bende çok istiyorum gitmeyi inş nasip olur gitmek bu konuda bilgisi olan varmı
alıntıdır
sabah haber
Mardin'de çocuksuz kadınlar Sultan Şeyhmus Türbesi'ne koşuyor. Bu nedenle yöredeki kızların çoğunun adı Sultan, erkeklerinki ise Şeyhmus olmuş.
Mardin'deki önemli türbelerden birisi Sultan Şeyhmus Türbesi. Ramazan ayına girilmesi ile birlikte Mardin-Diyarbakır Karayolu'nun 25'inci kilometresinde yer alan Mardin Mazıdağı ilçesine bağlı Sultan köyünde bulunan türbe ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaşıyor. Yurdun dört bir yanından buraya gelenl vatandaşlar dualar okuyor ve dilekte bulunuyor. On ikinci asırda yaşadığına inanılan Sultan Şeyhmus'un gerçek ismi Musa Bin Mahin ez -Zuhi. Doğum ve ölüm tarihleri tam olarak bilinmiyor. Mardin'de vefat eden Sultan Şeyhmus, Şeyh Musa kabristanlığına defnedilmiş. Abdulkadir Geylani'nin talebelerinden Sultan Şeyhmus'un yetişip büyük bir veli olacağının hocası tarafından önceden müjdelediği anlatılır.
Çocuğu olmayan kadınlar buraya geldiklerinde çocuk sahibi olacaklarına inanıyor. Bu nedenle yörede çok sayıda kızın adı Sultan, erkeğin adı ise Şeyhmus. Mardinli Şeyhmus Gazan da bunlardan birisi. Her yıl Sultan Şeyhmus Türbesi'ni ziyaret ediyor. Bir süre önce vefat eden annesi Yıldız Gazan'ın, gençliğinde çocuk sahibi olmak için bu türbeye gelip dua ettiğini belirten Şeyhmus Gazan şunları söylüyor: "Annem üç yıl art arda türbeyi ziyaret etmiş. Duasının kabul olması sonucu önce ablam dünyaya geldi ve adını Sultan koydular. İki yıl aradan sonra da ben dünyaya geldim. Benim adımı da Şeyhmus koydular. Annem ve babam vefatlarından önce benim sık sık türbeyi ziyaret etmemi ve 2 yılda bir adak kesmemi vasiyet ettiler. Bu vasiyeti yerine getirmek için ziyarette bulunuyorum. Annem ile babama tıbben çocuklarının olamayacağı teşhisi konulmuştu. Sadece benim olayım değil. Bugün Mardin genelinde bir çok erkeğe bu zatın ismi verilmiştir."
gitmek isteyen olur belki arkadaşlar paylaşmak istedim gidipte fayda gören olursa mutlaka yazsın lütfen
Evet ben de duydum.komsum getrdi hatta bana ama daha kullanmadm unuttum daha dogrusu.hemen yemeye basliyimarkadaşlar bir arkadışımn görümcesinine çocuğu tıbben olmaz denilmiş
alıntıdır
sabah haber
Evet ben de duydum.komsum getrdi hatta bana ama daha kullanmadm unuttum daha dogrusu.hemen yemeye basliyim
Tatlim ben şirk olarak dusunmuyorum.sonucta ALLAH dostlari onlar.sen istersin onlarda Allahtan ricaci olurlar.bir nevi elcilik gibi.Allahla kul arasina kimse giremez dogru evet ama boylesi zatlar senin icin isterler Allahtan.hersey Allahtan elbet..Sen de mi? Bazi yorumlarinda Islamiyete toz kondurmadigin halde bu şirke girmeye cesaret edecek misin?
Tatlim ben şirk olarak dusunmuyorum.sonucta ALLAH dostlari onlar.sen istersin onlarda Allahtan ricaci olurlar.bir nevi elcilik gibi.Allahla kul arasina kimse giremez dogru evet ama boylesi zatlar senin icin isterler Allahtan.hersey Allahtan elbet..
Tatlim bunun puta tapmkla alakasi yok ki.ben de turbelerde taslarin opulmesine esyalarinin turbeye surtulmesine karsiyim.eminim orda yatan zatlarda bu rahatszlardr bu durumdan.Allahla kul arasnda kimse yok evet ama bilirsn baskasinin sana ettigi dua daha makbuldur.orda zatlara fatiha okunur dualarinin kabulu icin Allahtan israrci olmalari istenir.oyle buyuk zatlar Allah dostu cunku Allahla aralarnda perde yoktur.sen birinden dua isterken şirke girmis olmuyorsun ki oyle düşün:)O zaman puta tapan insanlara neden kafir mel'un diyoruz?
Onlar icin de putlar Allahla onlar arasinda araciydi. Allaha inaniyorlardi ama putlarin Allaha rica edeceğini ve islerinin olacagini dusunuyorlardi. Ve bizim Peygamberimiz kendi elleriyle yikti o putlari.
Yani senin dediginle hicbir farki yok. Bu sirktir. Sakin ola yapmayin. Şirk asla affedilmez asla..
Ben sizi uyariyorim. Allah her yerde. Her zaman seni duyuyor ve görüyor, O, senden dua bekliyor, bir araciya ihtiyaci yok. Zaten bir kulu da araci etmek sence de sacma degil mi? Sen kimi gördün ki Petgamberin mezarina gidip Allahla araci kabul etmis?
Eger Allaha ricasi gececek biri olsaydi emin ol O, Peygamberimiz olurdu.
Yanlisa girmeyin. Sizi Islamdan boyle uzaklastirmalarina izin vermeyin. Musluman olarak hayatiniza devam edin ve sadece Allahtan dileyin. Onunla aranizda hicbir perde yok..
Tatlim bunun puta tapmkla alakasi yok ki.ben de turbelerde taslarin opulmesine esyalarinin turbeye surtulmesine karsiyim.eminim orda yatan zatlarda bu rahatszlardr bu durumdan.Allahla kul arasnda kimse yok evet ama bilirsn baskasinin sana ettigi dua daha makbuldur.orda zatlara fatiha okunur dualarinin kabulu icin Allahtan israrci olmalari istenir.oyle buyuk zatlar Allah dostu cunku Allahla aralarnda perde yoktur.sen birinden dua isterken şirke girmis olmuyorsun ki oyle düşün:)
Öyle incir değil o minik mercimek tanesi kadar sadece sultan Şeyh musa türbesinin bahçesinde yetsyor bende gittim türbeye ıncirleri de getrdm bugün yumurtlama günüm ama bana 3 perşembe aksamı yiyp eşinle beraber ol dediler fakat yumurtlama kaçar perşembeye kadar onu nasl yapcam şimdi onu düşünüyorm kullanan biri varsa yardmcı olursa sevnrmSanırım incir gebeliğe hazırlık için önemli bir yiyecek
Demek ki o incir faydaliÖyle incir değil o minik mercimek tanesi kadar sadece sultan Şeyh musa türbesinin bahçesinde yetsyor bende gittim türbeye ıncirleri de getrdm bugün yumurtlama günüm ama bana 3 perşembe aksamı yiyp eşinle beraber ol dediler fakat yumurtlama kaçar perşembeye kadar onu nasl yapcam şimdi onu düşünüyorm kullanan biri varsa yardmcı olursa sevnrm
Evet baya faydalı nete sultan Şeyh musa mardin yaz orda detaylı bilgi var :)Demek ki o incir faydali
3 perşembe aksamı yemeyi anlayamadım. Biraz turbeden çocuk beklemek gibi olmuyor muEvet baya faydalı nete sultan Şeyh musa mardin yaz orda detaylı bilgi var :)