mardin sultan şeyhmus türbesi ve gebelik

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

hayalmisin

aşkısının canı canı
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2014
170
22
arkadaşlar bir arkadışımn görümcesinine çocuğu tıbben olmaz denilmiş

sultan şeyhmus türbesine gitmişler dua etmişler orada 3 tane kuru incir almışlar eve dönmüşler

incirleri suya ıslamışlar 3 hafta yani her birini haftada 1 kullanmışlar abdest alıp namaz kılıp şeyhmusa hazretlerine dua edip ilşkiye girmşler ve o ay hamile kalmış tabiki herşey allahtan bende çok istiyorum gitmeyi inş nasip olur gitmek bu konuda bilgisi olan varmı

internetten bukonuyla ilgili yazı okudum

alıntıdır

sabah haber

Kızların ismi Sultan erkeklerin Şeyhmus

Mardin'de çocuksuz kadınlar Sultan Şeyhmus Türbesi'ne koşuyor. Bu nedenle yöredeki kızların çoğunun adı Sultan, erkeklerinki ise Şeyhmus olmuş.

Mardin'deki önemli türbelerden birisi Sultan Şeyhmus Türbesi. Ramazan ayına girilmesi ile birlikte Mardin-Diyarbakır Karayolu'nun 25'inci kilometresinde yer alan Mardin Mazıdağı ilçesine bağlı Sultan köyünde bulunan türbe ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaşıyor. Yurdun dört bir yanından buraya gelenl vatandaşlar dualar okuyor ve dilekte bulunuyor. On ikinci asırda yaşadığına inanılan Sultan Şeyhmus'un gerçek ismi Musa Bin Mahin ez -Zuhi. Doğum ve ölüm tarihleri tam olarak bilinmiyor. Mardin'de vefat eden Sultan Şeyhmus, Şeyh Musa kabristanlığına defnedilmiş. Abdulkadir Geylani'nin talebelerinden Sultan Şeyhmus'un yetişip büyük bir veli olacağının hocası tarafından önceden müjdelediği anlatılır.

'ÇOCUK SAHİBİ YAPIYOR' İDDİASI
Çocuğu olmayan kadınlar buraya geldiklerinde çocuk sahibi olacaklarına inanıyor. Bu nedenle yörede çok sayıda kızın adı Sultan, erkeğin adı ise Şeyhmus. Mardinli Şeyhmus Gazan da bunlardan birisi. Her yıl Sultan Şeyhmus Türbesi'ni ziyaret ediyor. Bir süre önce vefat eden annesi Yıldız Gazan'ın, gençliğinde çocuk sahibi olmak için bu türbeye gelip dua ettiğini belirten Şeyhmus Gazan şunları söylüyor: "Annem üç yıl art arda türbeyi ziyaret etmiş. Duasının kabul olması sonucu önce ablam dünyaya geldi ve adını Sultan koydular. İki yıl aradan sonra da ben dünyaya geldim. Benim adımı da Şeyhmus koydular. Annem ve babam vefatlarından önce benim sık sık türbeyi ziyaret etmemi ve 2 yılda bir adak kesmemi vasiyet ettiler. Bu vasiyeti yerine getirmek için ziyarette bulunuyorum. Annem ile babama tıbben çocuklarının olamayacağı teşhisi konulmuştu. Sadece benim olayım değil. Bugün Mardin genelinde bir çok erkeğe bu zatın ismi verilmiştir."
Ekrem ARSLAN-MARDİN/MERKEZ
gitmek isteyen olur belki arkadaşlar paylaşmak istedim gidipte fayda gören olursa mutlaka yazsın lütfen

mrb bizim bi akrabada gitmis bu turbeye ve benim icin 7-8 tane kucuk kucuk kruru incir getirmisti ben o aralar esimden uzak oldugum icin kullanamadim annem sakladi nereye koydugunu unuttu sonradan simdi hatirlamiyor malesef kullanamadim

BENİMDE COCUGUM OLMUYORDU BANADA İNCİR GETİRDİLER MARDİNDEN YAPTIKTAN BİR SURE SONRA HAMİLE KALDIM SİMDİ 3 YASINDA Bİ OGLUM VAR KONYA DA OTURUYORUM İSTEYENE YARDIMCI OLABİLİRİM

Arkadasim siz şirk ile hayırlı bir evlada sahip olabileceginizi mi düşünüyorsunuz? Ne yani Allah vermedi de bi de turbelerde mi umut ariyorsunuz?
Sizi anliyorum, evlat acisi size olur olmadik seyler yaptirabilir. Ama sakin ha evlat icin imaninizi satmayin. Siz imaninizi sattiktan sonra tabiki cocugunuz olur, çünkü artik sizi imtihan eden Rabbiniz olmaz.
Yapmayin. Bu çok ama çok büyük bir şirktir.
Kesin bir dille sizi uyariyorum. Şirk asla affedilmeyen bir günahtır. .

Evet ben de duydum.komsum getrdi hatta bana ama daha kullanmadm unuttum daha dogrusu.hemen yemeye basliyim

Sen de mi? Bazi yorumlarinda Islamiyete toz kondurmadigin halde bu şirke girmeye cesaret edecek misin?
Tatlim ben şirk olarak dusunmuyorum.sonucta ALLAH dostlari onlar.sen istersin onlarda Allahtan ricaci olurlar.bir nevi elcilik gibi.Allahla kul arasina kimse giremez dogru evet ama boylesi zatlar senin icin isterler Allahtan.hersey Allahtan elbet..

O zaman puta tapan insanlara neden kafir mel'un diyoruz?
Onlar icin de putlar Allahla onlar arasinda araciydi. Allaha inaniyorlardi ama putlarin Allaha rica edeceğini ve islerinin olacagini dusunuyorlardi. Ve bizim Peygamberimiz kendi elleriyle yikti o putlari.
Yani senin dediginle hicbir farki yok. Bu sirktir. Sakin ola yapmayin. Şirk asla affedilmez asla..
Ben sizi uyariyorim. Allah her yerde. Her zaman seni duyuyor ve görüyor, O, senden dua bekliyor, bir araciya ihtiyaci yok. Zaten bir kulu da araci etmek sence de sacma degil mi? Sen kimi gördün ki Petgamberin mezarina gidip Allahla araci kabul etmis?
Eger Allaha ricasi gececek biri olsaydi emin ol O, Peygamberimiz olurdu.
Yanlisa girmeyin. Sizi Islamdan boyle uzaklastirmalarina izin vermeyin. Musluman olarak hayatiniza devam edin ve sadece Allahtan dileyin. Onunla aranizda hicbir perde yok..

Tatlim bunun puta tapmkla alakasi yok ki.ben de turbelerde taslarin opulmesine esyalarinin turbeye surtulmesine karsiyim.eminim orda yatan zatlarda bu rahatszlardr bu durumdan.Allahla kul arasnda kimse yok evet ama bilirsn baskasinin sana ettigi dua daha makbuldur.orda zatlara fatiha okunur dualarinin kabulu icin Allahtan israrci olmalari istenir.oyle buyuk zatlar Allah dostu cunku Allahla aralarnda perde yoktur.sen birinden dua isterken şirke girmis olmuyorsun ki oyle düşün:)

Ben birinden dua istiyorum evet. Yasayan birilerinden. Olmuş kemikleri toz olmuş birinden dua istemek sence de putlarla ayni şey degil mi? Kendisine faydasi olmayan o şahsın sana nasıl faydasi olsun? Allah madem ölmüş büyük zatlarin tek duasini kabul ediyor da neden benden kulluk bekliyor?
Madem onlarin hatrina duami kabul ediyor neden namaz kilayim oruc tutayim ki? Giderim bi dua ederim gunahlarin affi için tamamdir.
Yapmayin Allah askina. Aksi halde Islamla ilgili bir sey dediginizde bana asla samimi gelmeyeceksiniz.
Simdi diyeceksiniz ki peki neden hemen insanlar hamile kalıyor o turbeye gidince?
Cunku artik Rableriyle aralarinda olan imtihan, o bağ kopuyor. Imanlari gidiyor. Bir Ebu Cehilden farksiz oluyor. Iste o yuzden de hemen oluyor.
Ebu Cehil muthis zeki bir insandi. Allah'a da inanirdi. Bakin derdi ben Allaha inanıyorum ama putlar aracıdır onlar bizim değerli büyük zatlarimizin temsilidir. Ve Tanri onlarin duasiyla bize yardim eder. Beni onlardan alikoyamazsiniz.
Yani ayni senin düşüncen.
Ebu Cehile ne oldu? Sonu Cehennem.
Ebu Cehil olmayin...
Lütfen. Imaninizdan olmayin. Cok buyuk hataya dusuyorsunuz. Bu öyle pis bir gunah ki sizin bütün gecmis iyiliklerinizi sifirliyor. Siz sifir kaliyorsunuz.
Yazik, bunu kendinize yapmayin.. kendisine faydasi olmayan adamin size nasil faydasi olsun Allah askina?

Sanırım incir gebeliğe hazırlık için önemli bir yiyecek
Öyle incir değil o minik mercimek tanesi kadar sadece sultan Şeyh musa türbesinin bahçesinde yetsyor bende gittim türbeye ıncirleri de getrdm bugün yumurtlama günüm ama bana 3 perşembe aksamı yiyp eşinle beraber ol dediler fakat yumurtlama kaçar perşembeye kadar onu nasl yapcam şimdi onu düşünüyorm kullanan biri varsa yardmcı olursa sevnrm

Demek ki o incir faydali

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…