Marc Jacobs Daisy Serisi

Mascara

like a chalk outline
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2009
18.527
3.908
448
Merhaba arkadaşlar

Marc jacobs un daisy serisi parfümlerinin şişeleri beni çok cezbediyor :)
Kokuları hakkında bir fikrim yok. En kısa sürede denemeyi düşünüyorum. Sizin içlerinden kullandığınız, sevdiğiniz, sevmediğiniz var mı? Yorum yaparsanız çok sevinirim :)

Marc Jacobs Daisy

Marc Jacobs Daisy Eau So Fresh

Marc Jacobs Daisy Dream

Marc Jacobs Daisy Sunshine

Marc Jacobs Daisy Sorbet

Temiz ve çiçeksi bir kokusu var. Şekerli değil.Çokta kalıcı ilkbahar ve yaz için ideal

Daisy eau so fresh kullandım geçen yaz. Çok fazla soruluyordu ve övgü almıştım. Klasik daisy olan ile çok benziyor kokusu zaten bunda bir tık daha meyve kokusuyla ferahaltılmış parfüm. Ama öyle bildiğin bariz bi meyve kokusu yok. Ben kokusunu chanel chance eau tendre'ye çok benzettim. Klasik daisy ile daisy eau so fresh zaten çok benziyorlar.
Daisy dream biraz daha farklı meyvemsi bir koku. Yani onu pek sevmezsin sanırım. Ama diğer iki çeşidini öneririm.

Ben de Marc Jacobs Violet var.. Oldukça güzel ve kalıcı bir koku.. geçen yıl Almanya'dan dönerken freeshoptan almıştım iyi ki de almışım diğer parfümümle dönüşümlü olarak kullanıyorum... türkiyede parfümlere servet bayılıyoruz resmen

klasik daisy olan ( sarı şişeli) aldım kullanıyorum. Güzel ferah yazlık bir koku ama hayatımın parfümü olmadı malesef. Sıradan bir koku. Zaten şişesine vurulup almıştım.

İlk şişe (Daisy) eski iş yerimdeki müdürümün parfümünü beğenip izini sürmem sonucu bir ihtimal üzerine abime Yunanistan'da sordurduğum bir koku. İstanbul'da yaşadığım için ailem buraya gelip parfümümü getirene kadar ne hasret çektim! Parfümün satışı Türkiye'de yok. (Nişantaşı'nda Sevil Parfüm'e sordum bizzat, üretici firması odur) Dolayısıyla internettekiler çakma cancağızlarım. Yunanistan fiyatı 270- 300 TL'ye karşılık geliyor. Evet abim hadi bir kere alıyoruz bir sene boyunca kullanırsın rahat rahat diyerek kendini de beni de avuttu ama parayı verdikten sonra parfüm şahane de olsa insan bir dumura uğruyor "ben ne yaptım ulan bir aylık faturalarımın tamamının fiyatından fazla" diyerek. Yine de almış bulundum. Kokusuna gelince, müdürümün parfümü değil kesinlikle. Hatta şunu da söyleyeyim, müdürümün parfümü Lc Waikiki'de Etriel diye çakma bir parfüm var ona benziyordu. Muhtemelen onun parfümünün birebir çakmasıydı Etriel. Onu evde tesadüfen buldum . Abim anneme öylesine almış çok beğendim bir ay kullandım hep. Müdürün kokusu aynı ona benziyordu ve izini oradan sürdüm. Daisy'e ulaştım. Nette Daisy'ye benziyor yazmış birkaç kişi. Onlara kandım :) Evet Etriel ile alakası yok. Ama çok daha bana has, özel bir koku gibi geliyor kullandıkça. Hayal kırıklığına uğradım çünkü tamamen farklı bir koku çıktı. Ama kokudan dolayı pişman oldum mu? Hayır. Bazı parfümlerin esansı, az güzel olan çok çekici insanlara benziyor. Çok daha güzelleri vardır ama seni kendine çeken odur. Şevkatle tutku karışımı bir bağlılık duyarsın. Daisy üzerimde öyle bir etki yarattı. Gerçekten çok özel bir koku, ama tabii ki içeriği sebebiyle Edt( Eau de Toilette) Edp'ye (Eau de Parfume) çok daha az kalıcı oluyor. Malum normalde de çiçek kokusu ince ince hafif hafif gelen bir kokudur. Misal baharat ya da şeker kadar yoğun kokmaz. Parfümde de maalesef Edp içerikleri çok çok kalıcı ama çok ağır kokular. Sokaktan geçerken buram buram koksa da çoğu kez ağırlığından midem bulanıyor. Çiçeksi kokular haricinde parfüm kullanamayan biriyseniz benim gibi, bir iki kere paranıza kıyıp orijinal ürün alsanız da emin olun ki sürekli olmayacak bu. Çünkü ben 50 liraya da çok güzel kokular buluyorum, aynı kalıcılıkta olduğu halde üstelik. Ve de en az 7-8 ay gidiyor bana her gün üç beş kere sıktığım halde. Demem o ki Daisy ( ve Edt olan tüm orijinal kokular) mantığa uymayan bir aşk ilişkisi gibi. Asla unutmayacağınızı bilseniz de bir noktada vazgeçmek zorunda kalıyorsunuz. Kalıcılığı arttırmanın yolları var tabii. Islak tene sıkmak, atardamar bölgelerine sıkmak, tamamen temiz cilde sıkmak gibi. Ama maalesef ki birkaç sıkmadan sonra tenim parfüme karşı reaksiyon oluşturuyor. Kaşıntı ve sivilcelenme başlıyor boynumda göğsümde. Bileğe sıksam günde yirmi kere el yıkıyorum. Kısacası kıyafet sıkmam lazım ki hiçbir Edt parfüm kıyafette kalıcılık vermez. En azından hoşunuza gidenler vermez. Mörfi yasaları bu ya, kokusu leş olan tüm parfümler hep daha kalıcı gelir insana. Çünkü hayat kısa yoldan mutlu olmak için fazla cüretkar. Esen kalın Daisy severler..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…