• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

maramara güzel sanatlar yardım acil arkadaşlar....

telliket

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2010
159
2
118
İstanbul
bu sene dgs ile marmara üniversitesi güzel sanatlar fakültesi tekstil bölümüne geçiş yapmak istiyorum. bölüm hakkında biraz bilgi verir misiniz?( bildiğim kadarıyla moda tasarım ve tekstil bölümü karışımı.)dgs ile gelen öğrencilere bakış açısı nasıl çünkü bazı okullarda pek iyi davranılmıyor diye duydum.kaçıncı sınftan başlatılıyor biliyor musunuz ? hiç biryerden bilgi bulamadım. yardımcı olursanız sevinirim...

Birinci sınıftan başlıyorsun ama ilk 2 yıl okuduğun bölüme göre muaf olduğun dersler oluyor. (İçeriği buradakiyle aynı olan dersler) Ders programlarına buradan bakabilirsin http://dosya.marmara.edu.tr/gsf/ts/2013/belgeler/mu_f-tekstil.pdf

Diğer konuda ise; ben öyle dgs li diye kötü davranılan birini görmedim valla olur mu öyle şey:)
Senin bitirdiğin bölüm ne? Çiziyor musun? Eğer çizim yapmadığın bir bölüm ise modelden çizim, temel sanat gibi derslerde zorlanabilirsin ama yapılmayacak şey değil elbette.

Birinci sınıftan başlıyorsun ama ilk 2 yıl okuduğun bölüme göre muaf olduğun dersler oluyor. (İçeriği buradakiyle aynı olan dersler) Ders programlarına buradan bakabilirsin http://dosya.marmara.edu.tr/gsf/ts/2013/belgeler/mu_f-tekstil.pdf

Diğer konuda ise; ben öyle dgs li diye kötü davranılan birini görmedim valla olur mu öyle şey:)
Senin bitirdiğin bölüm ne? Çiziyor musun? Eğer çizim yapmadığın bir bölüm ise modelden çizim, temel sanat gibi derslerde zorlanabilirsin ama yapılmayacak şey değil elbette.

ben kütahya da dumlupınar üniversitesi tekstil bölümünü bitirdim. çizim olarak 3 sene önce stilistlik kursuna gitmiştim. istanbulda tasarı kurslarına, orada hazır silüetler kullanarak aydınger kullanarak çizimler yapıyoduk falan... ama tabiki çok bi bilgim yok. sizde dgsli misiniz?hangi bölümde okuyorsunuz? zor bi okul mu? cevap yazmanız beni çok mutlu etti... :)

Son düzenleme:
ben kütahya da dumlupınar üniversitesi tekstil bölümünü bitirdim. çizim olarak 3 sene önce stilistlik kursuna gitmiştim. istanbulda tasarı kurslarına, orada hazır silüetler kullanarak aydınger kullanarak çizimler yapıyoduk falan... ama tabiki çok bi bilgim yok. sizde dgsli misiniz?hangi bölümde okuyorsunuz? zor bi okul mu? cevap yazmanız beni çok mutlu etti... :)

Ben söylediğiniz okulda ve bölümde okuyorum, dgs li değilim ama sınıfta bir kaç dgsli arkadaş var. Başta onlar da korkuyorlardı yapamazsak diye ama hiç öyle olmadı. Başarı açısından da sosyal ilişkiler anlamında da diğer öğrencilerle aralarında bir fark yok, içiniz rahat olsun.

Son düzenleme:
çok mutlu oldum midwinter :) çok teşekkür ederim gerçekten bu okulda bu bölümde okuyan birisinden bunları duymak beni daha rahatlattı. çünkü dgs liler normal girişliler gibi olmadığı için arada çok fark oluyodur gibi bi düşünce oluşmuştu ben de...aslında daha tercih bile yapamadık ama yine de bazı şeyleri başından öğrenmek lazım... :) okulda çan eğrisi mi var yoksa geçme notu mu uygulanıyo?

çok mutlu oldum midwinter :) çok teşekkür ederim gerçekten bu okulda bu bölümde okuyan birisinden bunları duymak beni daha rahatlattı. çünkü dgs liler normal girişliler gibi olmadığı için arada çok fark oluyodur gibi bi düşünce oluşmuştu ben de...aslında daha tercih bile yapamadık ama yine de bazı şeyleri başından öğrenmek lazım... :) okulda çan eğrisi mi var yoksa geçme notu mu uygulanıyo?

çan eğrisi yok. rica ederim yardımcı olabildiysem ne mutlu:16:

midwinter çan eğrisi yoksa nasıl ders geçiliyor? benim okuduğum okulda çan vardı. başka bi sistem bilmiyorum da acaba anlatabilir misin? ya sanada çok soru soruyorum rahatsız ediyosam özür dilerim :)

Olur mu hiç:) Aslında ben de bu not işlerinden değerlendirmelerden pek fazla anlamıyorum ama geçme notu ile geçiliyor. Çoğu ders için bu not 50. Vize notunun %60'ı finalin %40'ı alınıyor.

öyleyse çok güzel. inş. bende kazanbilirim. kazanırsam sanada müjdemi veririm :) çok yardımcı oldun Allah razı olsun valla... :) çok teşekkürler. sana da derslerinde başarılar dilerim. kaçıncı sınıftasın?

öyleyse çok güzel. inş. bende kazanbilirim. kazanırsam sanada müjdemi veririm :) çok yardımcı oldun Allah razı olsun valla... :) çok teşekkürler. sana da derslerinde başarılar dilerim. kaçıncı sınıftasın?

rica ederim, inşallah alırım güzel haberini:) ikinci sınıftayım ben de:)

çok güzel inş. bende senin gibi kazanırım ve okumak nasip olur... çok tatlı birisin sabırla sorularımı yanıtladın, çok teşekkür ederim. eğer kazanırsam ilk sana haber vericem çünkü yazdıkların sayesinde kafamda iyice tercihlerim netleşti. çok sağol. iyi geceler... :))

Back