Manuel vites

ezo26

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2015
4.915
5.291
İyi akşamlar hanımlar,kısa bir süre manuel vites kullandiktan sonra uzun bir süre otomatik araç kullandım.Ama şimdi ev kredisi için aracımızı satıp manuel bir araç aldık.2 gün oldu, kızımı okula getirip götürüyorum günlük işlerimizi halletmek için kullanıyorum fakat,otomatik araç alışkanlığından dolayı arada ilk çalıştırdığımda stop ediyor bazen.Pratik çözüm önerisi olan var mı.Rampalarda bayırlarda ve şehirlerarası yolculukta püf noktaları nedir?

Ben hala zorlanıyorum 2 senedir sürdüğüm halde tek püf noktası da dikkatli şekilde daha fazla sürmek daha çok zaman ayırmak yoksa unutuluyor

Ben direk Manuel kullanmaya başladım. Hatta otomatik araç kullanmaya çekiniyorum 😅 hafif rampa olan sakin bir yere gidip yarım saat pratik yapın. Gaz debriyaj dengesi, yarım debriyaj ile yokuş desteği sağlamak gibi. 💕

Yokuslarda bir ayak debriyajda bir ayak frende diyelim ilk debriyajdan kaldirip kavrama sesini duydugunuz an frenden kalkip hafif gaz verin.ben iki defa stop ettire ettire oyle çözdüm

Ben hala zorlanıyorum 2 senedir sürdüğüm halde tek püf noktası da dikkatli şekilde daha fazla sürmek daha çok zaman ayırmak yoksa unutuluyor
İster istemez vakit ayırıyorum.Elim ayağım çünkü şuanda araç 2006 model 🙂 yokuş kalkış desteği olsa biraz rahat ederdim ama bayırlarda tedirgin oluyorum suan

Yokuslarda bir ayak debriyajda bir ayak frende diyelim ilk debriyajdan kaldirip kavrama sesini duydugunuz an frenden kalkip hafif gaz verin.ben iki defa stop ettire ettire oyle çözdüm
2 gündür yarım saat çalışıyorum.Arabaya alıştım.Askeri lojmandayiz zaten pratik yapma yeri tam alan geniş.2 3 tür geziyorum mecbur.

Ben direk Manuel kullanmaya başladım. Hatta otomatik araç kullanmaya çekiniyorum 😅 hafif rampa olan sakin bir yere gidip yarım saat pratik yapın. Gaz debriyaj dengesi, yarım debriyaj ile yokuş desteği sağlamak gibi. 💕
Yarın da rampada calisicam biraz.Otomatikte hicbirsey yapmiyormusum meğer.

Otomatik kolay; manuel el, göz ve hatta vites atma zamanınızı anlamanız açısından kulak koordinasyonu istiyor. Sık sık araçla çıkarak alışacaksınız, yapacak başka bir şey yok.

Nefret ediyorum manuel vites arabadan. Kabusumdur resmen. Uzun suredir kullanana, aliskin olana tuhaf gelebilir ama cok zorlandim ben. Manuel araba surmek zorunda kalmaktansa otobus, taksi vs ile giderim:)
Tr'de oglumu okula goturmek icin otomatik aldik yoksa surmezdim/suremezdim ben. Defalarca pratik yaptim, ozel ders aldim hayir olmadi..
Otomatik candir,
Simdi Abd'deyiz burda nerdeyse butun arabalar otomatik, cok cok az manuel var. Memnunum:))

İyi akşamlar hanımlar,kısa bir süre manuel vites kullandiktan sonra uzun bir süre otomatik araç kullandım.Ama şimdi ev kredisi için aracımızı satıp manuel bir araç aldık.2 gün oldu, kızımı okula getirip götürüyorum günlük işlerimizi halletmek için kullanıyorum fakat,otomatik araç alışkanlığından dolayı arada ilk çalıştırdığımda stop ediyor bazen.Pratik çözüm önerisi olan var mı.Rampalarda bayırlarda ve şehirlerarası yolculukta püf noktaları nedir?

Yumuşak hareket edin debriyaj- gaz, debriyaj-fren geçişlerinde.
Yokuş yukarı çıkarken devir yüksek vites düşük olsun. Yokuş aşağı inerken çoğu kişi boşa atıyor ama riskli bence 2. vites kafi.
Şehirler arası daha kolaydır sık sık vites atmanıza gerek yok.

İster istemez vakit ayırıyorum.Elim ayağım çünkü şuanda araç 2006 model 🙂 yokuş kalkış desteği olsa biraz rahat ederdim ama bayırlarda tedirgin oluyorum suan

Fren kontrolünü bırakmayın. Araç devir alınca el frenini bırakabilirsiniz. O koordinasyon zamanla oturur.

Ceza sebebiyle yanıt verememiştim hanımlar.2 gün yarım saat gezindim.Simdi otomatiği kullanmayı unuttum manuele alıştım.Çok da hoşuma gitti pratikle oluyormuş teşekkür ederim.🤗

X