nasıl bi karar?Ortak bir karara varmanız ikinizin yararına. .
ev haricinde herşey ayarlandı bu imkansız bi seçenek şu durumda.Seneye evlwnin olmaz mı
Bu kadar sert ifadeler kullanmaniz beni fazlasiyla uzdu. Saglik sorunlarimdan dolayi isimden ayrildim. Dediginiz gibi gonul farkli ister. Burda da bi simarik cocuk edasiyla anlatmadim aslinda durumlari olmasa seve seve kabul ederim. Ama durum baska cocuklari icin cok farkliyken bu problemleri yasamanin uzuntusunu paylastim sizleYa ev bile kuramiyosaniz evlenmeyin yani. Ana babaya guvenip evlenirsen oyle olur. 1 sene gec evlen kendi paranla evlen o ne oyle hicbi seye karisamiyosunuz. Baskalarina minnet etmenin sonu iste
Oncelikle yorumunuz uslubunuz icin tesekkur ederim. Birikim yapma gibi bi sansimiz yok malesef. Tek maasiz ve kiradayiz.Öncelikle hayırlı olsun şöyle söyleyeyim ki cimri mi falan diye yanlış anlamayın şahsen cimri insandan koşa koşa kaçarım ve çok müsrif bir kişiyim öncelikle
1.ben kendi açımdan söylüyorum düğün paketi tercih ederim ki planlarım o yönde güzel parçalar var neden tercih ederim çünkü ben mobilya beyaz eşya işini şansa bağlarım kumar gibi çizilir kırılır taşınırken bir şey olur ya da ben çabuk sıkılan biriyim şöyle 1-2 yıl sonra değiştirdiğimde en azından verdiğim paraya yanmam ki siz tayinci olacaksınız tam sizlik bence
2. eğer gideceksek bende beyaz eşyada 2. el tercih ederim 1 yıla kadar da birikim yapar gittiğim sabit yerimde en iyisini alırım şimdilik beni idare etsin yeter derim siz 2-3 bin nakliye falan diyorsunuz ama ben pimpirikliyim adamlara güvenemem hem seneye kadar elim daha rahat eder daha rahat alırım ki öğrenciyken ben çamaşır mka. bulaşık mak ve dolabı 500 tl aldığımı bilirim yani
3.takı mevzusu belli değil demişsiniz ama bence elini her şeyin altına koymuşlarsa onu düzgün bir şekilde yaparsınız çok mobilya alıp çok borçla evlenmediğiniz için seneye mobilyalar içinde o takılar bir nevi garanti olur
4.tekrar diyorum tayin meselesi canımı sıktı diyorsunuz ama çok kaliteli şeyler alıp birden borca sıkışıp ya da onlara zarar geldiğinde üzülmek yerine 1 yıl birikim yapıp gittiğiniz yerde almak daha mantıklı
5.önceki geline her şey yapılmış ama belki o zamanla şimdiki zaman bir değil ya da belki o gelinin ailesi de elini taş altına koydu ya da o gelin tayinci miydi yoksa kalıcı düzen mi???
bence kendi kendinizi aileye karşı doldurmayın stresli zamanlar bunlar sıkmayın canınızı
Ya ev bile kuramiyosaniz evlenmeyin yani. Ana babaya guvenip evlenirsen oyle olur. 1 sene gec evlen kendi paranla evlen o ne oyle hicbi seye karisamiyosunuz. Baskalarina minnet etmenin sonu iste
rahatsızlığınız sadece işinizde mi çalışmaya engel yoksa başka bir iş yapabilir misinizOncelikle yorumunuz uslubunuz icin tesekkur ederim. Birikim yapma gibi bi sansimiz yok malesef. Tek maasiz ve kiradayiz.
Ailemden tek teyzeme durumu acikladim ama ailem sag duyulu yine pisman oldum tabi. Bilmiyorum karismayacagim galiba. Ne olacaksa olsun. Hicbir hevesim kalmadi zaten. Keske ne olursa olsun isimden ayrilmasaydim.
aynen öyle. birde erkeğin tarafına bu kadar yüklenmek haksızlık.Bence sizin şu an evlenmeniz bile hata. Kendi kendinize bile yetemiyor, bahsettiğiniz çatal kaşık için bile birine muhtaçsanız niçin evleniyorsunuz? Evlilik nedir, neden yapılır? Evlenen birey ilk başta kendi yuvasını kurabileceğini, kendi eşiyle hayatını idame ettirebileceğini bildirmiş olur.
Hem a'dan z'ye masrafınızı onlardan beklemek, hem de arayıp takı için şart koşmak artık görgüsüzlük olur. Ne demek "önceki gelininize ne yaptıysanı aynısını yapın"? Zorla mı bu işler? Tamamen onlara gebe kalarak evlenip ev kuran size öyle bir cevap verirler ki bir daha karşılarına çıkamazsınız utancınızdan. Öyle söyleyeyim size. Kusura bakma hoşunuza gitmez cevabım ama, doğruya doğru. Çalışın, kazanın, başınız dik evlenin, kimseden de böyle beklentilere girmeyin. Taşıma suyla değirmen dönmez, böyle evlilik olmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?