• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mantıklı mı sizce ?

Aynen bu hiç aklıma gelmemişti.Hem avukat tutuyor hem de utanmadan nafakayı kaldırın diyor
Sorsan yuvam yıkılmasın, çocuğum babasız büyümesin diye der. Bunu düşünen adam baştan böyle şeyler yaşatmazdı. İlk karısı bastırmasa ona da o kadar nafaka vermezdi, eminim. Kendinden başkası umrunda değil. Umudu kes.

Insan beyni bu sekilde calisiyor malesef, oz farkindalik yaratmadigimiz surece hayatimiz boyunca kurdugumuz butun iliskiler cocukluk donemi iliskilerimizin tekrari oluyor.

Cogumuz da mutsuz evliligi yurutmeyi basari sanan ebeveynlerle buyudugumuz icin baska yol bilmiyoruz. Saglikli iliski kurmayi, iliskilerde ihtiyaclarimizin karsilanmasi gerektigini bilmiyoruz. Insan olmanin en minimum gerekliliklerini yaptiginda karsimizdaki kisi iyi bir iliski saniyoruz vs.

Toplumca alacak cok yolumuz var saglikli aile dinamiklerini ogrenme hakkinda.
Off ya benim de yaramı kabugu kalktı.
Bi zamanlar garip Bi ilişkim oldu ve sonlandı. Garip sevgisiz saygısız değersiz yani güzel birşey yoktu bitti. Ve ben o gün karar verdim, tüm kalbimle istemedikçe asla adım atmam diye.
Sırf bu kararından ötürü ailemden baskı gördüm. Hatta değil tüm kalbimle güvenmek, onu geçtim ilişkisi sonlanmış Bi nevi defektli oldugum için daha azına, eski garip olandan daha berbatına razı olmam beklendi.

Sevgili kadınlar. Bitiren kadın güçlüdür bence. Sakın Kendinizi değersiz görmeyin.

Günaydın arkadaşlar,kafam o kadar karışık ki akıl akıldan üstündür, fikirlerinizi deneyimlerinizi istiyorum.

Ben 4 yıllık evliyim ama iki yıldır ayrı yaşıyorum.2 yaşında oğlum, annem ve babamla yaşıyorum çalışıyorum.

Gecen ay çekişmeli boşanma davası açtım, anlaşmaya yanaşmadığı için.Bosanma sebebim öfke patlamalari yaşayıp beni evden kovmalari,hakaret ve aşağılamaları.Biz iki yıl içerisinde ara ara barıştık.Bunlari yapıyor çıkıyorum pişman oluyor ısrarla barışmak istiyor geri dönüyorum fakat sonunda yine aynı noktaya geliyoruz.

Boşanma davama karşılık olarak kendisi de karşı dava açtı ve boşanmak istemediğini, çocuğun da kendisi gibi ailesiz büyümesini istemediği gerekçesiyle.Davanin reddini istiyor.Bunun için de bana olmadık iftiralar attı dilekçesinde, psikolojimin bozuk olduğunu iddia ediyor ve uzman raporu istiyormuş hatta.

Bunlar olurken benimle barışmak için tekrar yalvarıyor.Dava devam etsin ama biz yine denemeye devam edelim diyor,tabiki kabul etmedim edemem çünkü davanın reddine sebep olur bu.Davanin reddi demek üç yıl dava acamamak demek.

Oğlumla birbirlerine çok düşkünler,oğlum için çok üzülüyorum,babasını çok özlüyor,bazen ona haksızlık mu ediyorum ben fedakar bir anne değil miyim diye bile düşünüyorum bazen 🙄 Neyazikki onunla aynı ortamda olmaya bile tahammülüm yok artık,tek düşüncem oğlum..

Dilekçelerde doğruları da yazsam sinir olacağını ve uzulecegini düşünerek canım yanıyor.Gercekten de çekişmeli boşanma yıpratıcı bi seymis.

Önümüzde en az iki yıl çekişme bir yıl da istinaf süresi var dedi avukatım.Acaba şöyle bir teklif sunsam çok mu mantıksız olur diyorum : Anlaşmalı bosanalim boşanma olayını sağlama alayım,deneyeceksek öyle deneyelim.Oglum için ve çekişmeli olayından kurtulmak için böyle bir şey geldi aklıma ama bir yanımda diyor ki bunu düşünmen bile saçma unuttun mu yaşadıklarını...
Oğlunuz için dönmek değil, oğlunuz için dönmeyin. Şu an kaç yaşında bilmiyorum ama büyüdükçe evli kalmaya devam ettiğiniz için size kızacaktır. Şayet eşiniz anlattığınız gibiyse.
Yok bende de hatalar vardı, eşimin bu davranışları kadar ben de suçluyum vicdanım rahat değil diyorsanız dönün, ama gerçekten değişerek dönün. Belki hem sizin hem oğlunuz için yepyeni sıcacık bir başlangıç olacaktır

Anneniz kendi cekmis cunku baska yol bilmiyor, gokkusagini hic gormemis birine gokkusaginin renklerini anlatabilir misiniz?

Siz ailenizin devami degilsiniz, bu toksik iliski dongusunu bir yerde kirmazsaniz cocugunuz da 20 sene sonra ayni dongude bir iliski icinde bulacak kendini. Bizim ulkemizin siddet icerikli bir toplum olmasinin en buyuk sebebi bu-- donguyu kirmayi bilmiyoruz. Ya daha iyisi gelmezse diye -sanki hayatinizdaki su an cok iyi- elimizde bildigimiz tek secenege aksa da koksa da yapisiyoruz. Sonuc mutsuz evlilik, mutsuz cocuklar...

Halbuki hic denemediniz. Siz de henuz gokkusaginin renklerini gormediniz ama annenizden farkiniz gorebileceginizi biliyor olmaniz olmali.

Hem uc kisilik yalnizlik cekeceginize oglunuzla iki kisilik hayat kurmaniz daha iyi degil mi? Zaten toksik bir evlilikten cikip bir sonraki potansiyel iliskiyi dusunmek baslica hata sebebi.
Üç kişilik bir yalnızlık yaşattı gerçekten.Cocukla ikisi var ben yokum gibi.Cocugu giydirir çıkarır,ben evde..Çocukla oynar,çocuğun ihtiyacı çıktığında bana yollar,vs..

Oglum için kötü bir model aslında,kadına nasıl davranilmazin örneği...

Ayy ben bekarken evlen baskısı yaparlardı.
Kim oldugunun önemi yok nasılsa cefa cekeceksin diye de eklerdi.
Annem 50 senedir kan kusuyor. Hayır huzur da vermiyor huzur da görmüyor. Ayrılmayı düşünmemiş ama razı da değil. Ve yaptığını basardı sanıyor. İui kötü evlilik sürmüş diyor. Bence bu tam bir hastalıklı düşünce
Bekarken evlen baskısı, bosanirken de boşanma baskısı..Bitmedi gitti..Benim annem de öyle, yıllarca çekti.Hem bizi hem kendini üzdü,şimdi de bırakamıyor ama laf sokup kavga çıkartıp kenara çekiliyor,yine üzüyor ,bu sefer annem üzüyor

Bekarken evlen baskısı, bosanirken de boşanma baskısı..Bitmedi gitti..Benim annem de öyle, yıllarca çekti.Hem bizi hem kendini üzdü,şimdi de bırakamıyor ama laf sokup kavga çıkartıp kenara çekiliyor,yine üzüyor ,bu sefer annem üzüyor
Bir ömür bunu mu yaşamak istiyorsun geri dönüp? Oğlun da babasına benzesin, 3.evliliği böyle bitsin mi istiyorsun? Kocan sana nasıl görünüyor bilemiyorum ama benim midem kalkıyor öyle adamlardan.

bu adam kesin hasta Emin’im

Ee bulmuş çalışan , düzgün bir kadın daha böyle birini bulamayacağını da biliyor.

Ayrılmamak için yalvarır tabi

Bence geri dönme inceldiği yerden kopar uzasa ne kaybedersin ki çok çok biraz daha geç boşanırsınız zaten ayrı yaşadığınız için o da size bir şey kaybettirmez.

Off ya benim de yaramı kabugu kalktı.
Bi zamanlar garip Bi ilişkim oldu ve sonlandı. Garip sevgisiz saygısız değersiz yani güzel birşey yoktu bitti. Ve ben o gün karar verdim, tüm kalbimle istemedikçe asla adım atmam diye.
Sırf bu kararından ötürü ailemden baskı gördüm. Hatta değil tüm kalbimle güvenmek, onu geçtim ilişkisi sonlanmış Bi nevi defektli oldugum için daha azına, eski garip olandan daha berbatına razı olmam beklendi.

Sevgili kadınlar. Bitiren kadın güçlüdür bence. Sakın Kendinizi değersiz görmeyin.
Evlenmeden önce bir nişan atmıştım ve senin karşına artık boşanmış kişiler çıkar demişti annem 🙄 Kadın üzerinde ne kötü bir algı var ve kabullenmislik..

Bir ömür bunu mu yaşamak istiyorsun geri dönüp? Oğlun da babasına benzesin, 3.evliliği böyle bitsin mi istiyorsun? Kocan sana nasıl görünüyor bilemiyorum ama benim midem kalkıyor öyle adamlardan.
Kesinlikle aynı yalnızlığı yaşamayı göze alamam.Zaten dönüşlerde anlıyorum ki beni değil çocuğu istiyormuş.

Ne iyi geliyor yorumlariniz arkadaşlar,sis perdesi aralanıyor sayenizde..

Bu arada evet önceki eşi dava ile alıyor nafaka haklarını yoksa bu adama kalsa kuruş vermez

bu adam kesin hasta Emin’im

Ee bulmuş çalışan , düzgün bir kadın daha böyle birini bulamayacağını da biliyor.

Ayrılmamak için yalvarır tabi

Bence geri dönme inceldiği yerden kopar uzasa ne kaybedersin ki çok çok biraz daha geç boşanırsınız zaten ayrı yaşadığınız için o da size bir şey kaybettirmez.
Avukatım da öyle söylüyor hemen hemen.Bekleyen biri olmadığı sürece davanın uzaması size sıkıntı değil diyor.

Üç kez boşanmış olacak iki çocuğa da nafaka.. Birimizi tutamadı yanında,hasta kesin

Avukatım da öyle söylüyor hemen hemen.Bekleyen biri olmadığı sürece davanın uzaması size sıkıntı değil diyor.

Üç kez boşanmış olacak iki çocuğa da nafaka.. Birimizi tutamadı yanında,hasta kesin
aynen öyle

Boşverin size bir zorluğu yok ki geçici nafaka istersiniz mahkemeden mahkemeye de görüşürsünüz.
Biraz yıpratıcı olur ama kazanacaksınız Emin’im

Eşinize karşı gereksiz bir merhamet duygunuz var.
Deseniz ki uzun yıllar evli kaldık, iyi günlerimiz de oldu, belki diyeceğim.
4 yıllık evliliğin iki yılı ayrı geçmiş zaten, denemissiniz olmamış.
Kendine acımayana siz neden acıyorsunuz?
Sizinle barışmak istediğinden değil, nafaka ödememek için yapıyor ne yapıyorsa.
Çok borcu var demiştiniz sanırım.

Kendinizi ve evladınızi düşünün artık. Evladınız için iyi olan da evliliğinize devam etmeniz değil kesinlikle.

Günaydın arkadaşlar,kafam o kadar karışık ki akıl akıldan üstündür, fikirlerinizi deneyimlerinizi istiyorum.

Ben 4 yıllık evliyim ama iki yıldır ayrı yaşıyorum.2 yaşında oğlum, annem ve babamla yaşıyorum çalışıyorum.

Gecen ay çekişmeli boşanma davası açtım, anlaşmaya yanaşmadığı için.Bosanma sebebim öfke patlamalari yaşayıp beni evden kovmalari,hakaret ve aşağılamaları.Biz iki yıl içerisinde ara ara barıştık.Bunlari yapıyor çıkıyorum pişman oluyor ısrarla barışmak istiyor geri dönüyorum fakat sonunda yine aynı noktaya geliyoruz.

Boşanma davama karşılık olarak kendisi de karşı dava açtı ve boşanmak istemediğini, çocuğun da kendisi gibi ailesiz büyümesini istemediği gerekçesiyle.Davanin reddini istiyor.Bunun için de bana olmadık iftiralar attı dilekçesinde, psikolojimin bozuk olduğunu iddia ediyor ve uzman raporu istiyormuş hatta.

Bunlar olurken benimle barışmak için tekrar yalvarıyor.Dava devam etsin ama biz yine denemeye devam edelim diyor,tabiki kabul etmedim edemem çünkü davanın reddine sebep olur bu.Davanin reddi demek üç yıl dava acamamak demek.

Oğlumla birbirlerine çok düşkünler,oğlum için çok üzülüyorum,babasını çok özlüyor,bazen ona haksızlık mu ediyorum ben fedakar bir anne değil miyim diye bile düşünüyorum bazen 🙄 Neyazikki onunla aynı ortamda olmaya bile tahammülüm yok artık,tek düşüncem oğlum..

Dilekçelerde doğruları da yazsam sinir olacağını ve uzulecegini düşünerek canım yanıyor.Gercekten de çekişmeli boşanma yıpratıcı bi seymis.

Önümüzde en az iki yıl çekişme bir yıl da istinaf süresi var dedi avukatım.Acaba şöyle bir teklif sunsam çok mu mantıksız olur diyorum : Anlaşmalı bosanalim boşanma olayını sağlama alayım,deneyeceksek öyle deneyelim.Oglum için ve çekişmeli olayından kurtulmak için böyle bir şey geldi aklıma ama bir yanımda diyor ki bunu düşünmen bile saçma unuttun mu yaşadıklarını...
Evet çok mantıksız olur. Çekiş 3 yıl ne olacak sonun bahar sonuçta ..

Doğru tespitler.Nafakanin kaldırılmasını ya da azaltılmasını talep etti.

Ben mutsuz ailede büyüdüm.

Mutlu bir ilişki nedir bilmiyorum,sanki kırk kere evlensem kırkı da böyle olurmus gibi geliyor.Annem de buna çanak tutuyor.Bizi düzgün biri bulmaz attan inip eşeğe binmek var bir de diyor 🙄ve beni iyice karamsar yapıyo
huzursuz bir aile evladıyım, huzursuz bir evliliğim olmasın diye eşimi seçerken de son derece titiz davrandım. 12 yıldır mükemmel giden bir evliliğim var, benim yaşadığum sıkıntıların hiçbirini evlatlarımın yaşamasına izin vermedim vermeyeceğim de. Burada da ikinci evliliğini yapıp çok çok mutlu olan bir çok insan var. Annenize kulak asmayın, işiniz nedir bilmiyorum ama gerekirse annenize yakın küçük bir ev tutun anneniz yine çocuğunuza baksın ama siz kendi yuvanızda yaşayın, anneniz aklınızı bulandırıyor. Mutsuzluk kader değildir, felaket çağırmayın.
Huzursuz bir ailedense boşanmış bir ailenin tercih edilmesi gerektiğini aklınızdan çıkarmayın. Kimse elin adamının kaprisini kahrını çekmek için doğmaz, el adamına hizmetçilik yapacağınıza kendi hizmetinizş yapın

Kendinle çelişiyorsun. Kimseye kolay kolay boşan boşanma demem. Ama bir yola girmişsin geri dönme. Bu adamla anlaşabilecek olsan 2 yıldır olurdu değil mi? Defalarca şans vermişsin. Oğluna huzurlu bir ev ortamı sunmak için kendi akıl sağlığını korumalısın. Oğlunun ihtiyacı olan şey anne babanın bir arada olmasından ziyade huzur.

Siz evlendiğiniz günden beri eşinizle hep sorun yaşamışsınız. Üstüne çocuk yapmışsınız şimdi de çocuk için vicdan yapıyorum diyorsunuz.

Lütfen çocuğu bahane etmeyin kendi zayıflığınıza. Olan zaten hep çocuklara oluyor. Siz eşinizden boşanabilecek güçte ve kararlılıkla birine benzemiyorsunuz lütfen çocuğunuza barı kendinize verdiğiniz zararı vermeyin artık

Siz evlendiğiniz günden beri eşinizle hep sorun yaşamışsınız. Üstüne çocuk yapmışsınız şimdi de çocuk için vicdan yapıyorum diyorsunuz.

Lütfen çocuğu bahane etmeyin kendi zayıflığınıza. Olan zaten hep çocuklara oluyor. Siz eşinizden boşanabilecek güçte ve kararlılıkla birine benzemiyorsunuz lütfen çocuğunuza barı kendinize verdiğiniz zararı vermeyin artık
Boşanma yolundayım boşanma fiili gerçekleşecek bundan dönüşüm yok,bir an önce olsun bitsin istiyorum aksine

Back
X