• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mantik Evliligi yapacagim ve cok korkuyorum :(

sugarfree

1,2,3 TIP Fakültesi ;)
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2009
94
0
86
Almanya
Bir sene biriyle birlikteydim,olayli bir sekilde bitti,cok üzüldüm yiprandim.Biri sene birlikteydik dediysem,altini cizerek belirtmek isterim beraberlik esnasinda sadece bir kere görüsebildik,hep telefonlastik.Aramizdaki mesafe 3 saatlik yoldu,ama beni görmeye gelmiyordu,sonunda olayli bir sekilde bitti.Bende bana aylardir evlenme teklifi eden cocukluk arkadasimla evlenmeyi kabul ettim,ani bir karar ile.Bir ay icinde evlenecegiz.Söyle birsey var,ben ama müstakbel esimi sevmiyorum ona asik degilim,yani cok iyi bir insan,sevilmeyi hak ediyor.Ama yapamiyorum asik olamiyorum.Dügüne kadarda olacagimi sanmiyorum.Dügün gecesi gerdege nasil girecegim,yani insan sevmedigi biriyle yapabilirmi.Bilmiyorum,yani o an istemezsem,o zaman esimde üzülür.Ne yapabilirim,cinsel iliski icin istegim olmazsa ne olur.Ya ona hic asik olamazsam o zaman ne yaparim.Cünkü simdi bile bazen öpmeye calisiyor,geri cekiyorum kendimi.Icim birden fena oluyor,sanki sözlüm degilde bir yabanci beni öpmeye calisiyor gibi oluyorum.Oda cok üzülüyor,ama belli etmiyor.
Eski Sevgilim bana cok haksizlik yapti,cok yiprandim,ondan nefret ediyorum,ama hala kalbimde tasiyorum onu.Sözlümle ilerde cok mutlu olacagimdan eminim.Cok anlayisli cok iyi kalpli biri.Evet ondan hoslaniyorum,onu görünce kalbim hizli atiyor cok heyecanlaniyorum,görmedigim zamanlar onu özlüyorum ama ortada ask veya sevgi yok.29 gün kaldi dügüne gerdek gecesi ne olacak.Ama onu özlüyorum,onun yaninda olunca kendimi cok güvende hissediyorum,tam hayalimdeki erkek diyorum,ama hala ortada ask yok,ilerde olur insallah.Onu bakinca icim bi hos oluyor,yani bende birseyler var,ama sevgi veya ask mi bilmiyorum emin degilim bundan.Evlilik kararini alali 4 gün oluyor.Tabi onu yillardir taniyorum,huyunu suyunu biliyorum,ama hep arkadas olarak görüyordum onu,o ama beni hep sevdigini söylerdi,cok kez evlenme teklifi etmisti,hep reddediyordum cünkü o serefsiz vardi hayatimda.dügünden vazgecmek istemiyorum,onunla gercekten evlenmek istiyorum ama gerdek gecesi fikri beni cok korkutuyor acikcasi.Yardim lütfennnn ...Dügün aceleye gelmis diyenlere: Kayinpederim rahatsiz,bir an önce oglunun dügününü görmek istiyor :(

Son düzenleme:
Neden evleniyorsunuz? Yazık değil mi o insana, neden oynuyorsunuz onunla? Şimdi bir öpücükte bile üzüldüğünü hissediyorsanız, yıllar içinde adamcağız neleri neleri içten içe farkedip üzülecek. Yol yakınken dönün, kimsenin hayatına mal olmayın. Öpmek bile istemedğin adamla evlenmek ne demek?

zor işler .. Allah yardımcın olsun .. ona karşı hissettiğin " yanında iyi ve güvende hissetmenin nedeni " bir önceki ilişkinde haksılığa uğramış olman " olabilir mi ??
bir insan bir ilişkiyi bitirip çok kısa üsrede başka birine ilgi duyabilir mi onu özleyecek , kalbi hızlı atacak kadar ??? bir boşluk oldu , derin bir boşluk ve sen bunu o 2. kişiyle doldurmaya çalışıyorsun ..
bence dürüst ol karşındakine karşı .. ona yaşadıklarını anlat ve zaman vermesini iste .. ne olur sanki , 29 gün sonra evlenmeyiverin .. hem kim kovalıyor ardınızdan , birbirinize karşı açık olursanız yarın öbür gün karşılaşacağınız sorunları baş etmekte birbirinize de destek olursunuz , gereksiz suçlamalarla daha da acıtmazsınız canınızı .. hem belki zamanla gerçek hislerinin ne olduğunu sen daha iyi tayin edersin , sevgi mi bu sığınılacak liman arayışı mı diye .. bence öncelikle sen şapkanı koy ortaya ve sonra ondan koymasını hatta bu konuda sana yardımcı olmasını ve zaman tanımasını iste , eminim o da anlayışla karşılayacaktır ve bu şekilde ona gittiğin için de minnettar olacaktır .. sonuçta evlilkte evlenen 2 taraf var , kurulan ve yıkılan hayaller tek kişilik olmayacak , o yüzden enkaz üzerine yeni bir yapılanmaya gitmeden önce güzelce bir derinden temizlik yapmalı ve geçişe dair kafaları karıştıracak ve ikilemlerde bırakacak noktaları hard diskten silmeli bence , ne dersin yerimseniben
hakkınızda hayırlı olması dileğiyle ....

Mesajınızdan alıntı yapmadığım için ispatlayamam tabi ama "Ondan hoşlanıyorum, kalbim atıyor." gibi kısımları sonradan eklediniz. O eklediğiniz kısımlar olayın yönünü değiştirecek şeyler ve bu nedenle ben size çok sert bir mesaj yazmışım durumuna düştüm. Bu konuda biraz saygılı olmalıydınız.
Herneyse, ben gene de sözümdeyim; dokunamadığınız, öpmesinden goşlanmadığınız bir adamla evlelnip günahına girmeyin. Hem evlilik kararını vereli 4 gün olmuiş, 29 gün sonra da düğün var. Toplamda 33 gün eder. Madem böyle teredüütleriniz var bari bu kadar acele etmeseydiniz. Neden bu kadar çabuk olmak zorunda? Biraz zaman verin, bakın bakalım aşık olacak mısnız, bir ölçüp tartın.

Mesajınızdan alıntı yapmadığım için ispatlayamam tabi ama "Ondan hoşlanıyorum, kalbim atıyor." gibi kısımları sonradan eklediniz. O eklediğiniz kısımlar olayın yönünü değiştirecek şeyler ve bu nedenle ben size çok sert bir mesaj yazmışım durumuna düştüm. Bu konuda biraz saygılı olmalıydınız.
Herneyse, ben gene de sözümdeyim; dokunamadığınız, öpmesinden goşlanmadığınız bir adamla evlelnip günahına girmeyin. Hem evlilik kararını vereli 4 gün olmuiş, 29 gün sonra da düğün var. Toplamda 33 gün eder. Madem böyle teredüütleriniz var bari bu kadar acele etmeseydiniz. Neden bu kadar çabuk olmak zorunda? Biraz zaman verin, bakın bakalım aşık olacak mısnız, bir ölçüp tartın.

Yazdiklarima bi kac seyler daha ekledim,cünkü eksik yazdigimi farketmisim,yani olayi dahada netlestirmek istedim,acele olma kismina gelince,kayinpederim rahatsiz,israrla dügünü bir an önce görmek istiyor.

tamamen katılıyoruz hem ewlenecegınız kısının yerıne kendınızı koyun bakalım sewmedıgı bırı sız olsanız ne hissederdiniz bıraz erteleyın bu sekılde ewlılık cok zor....

Valla siz kararınızı vermişsiniz, onay bekliyorsunuz ne diyeyim. Umarım birgün eşinize aşık olabilirsiniz. Yoksa her iki tarafa da eziyet bu.
ılk geceye gelince, bir şekilde olur o, gözlerinizi kapatır yaparsınız. Zorla evlendirilen kadınlar bile yapıyor, içiniz ferah olsun. Ama bunun duygusal yükü nerde patlar bilemem.

Arkadaşım, bu konudan başka 10 konu daha açmışsın.
-Bunlardan 4'ünün konu başlığı farklı olsa da mesaj içeriği aynı tek cümle "Geçmişi unutmak istiyorum çünkü evleniyorum."
-Bir başka konuda eski ilişkinizden dert yanmışsınız.
-Hatta nişan kıyafeti ile ilgili konunuzda bile laf arsında bir şekilde eski ilişkinizin adı geçmiş.
-Bir konunda da "çok kararsızım acil yardım" demişsin ama içeriği silmişsin. Ama alttaki mesajlardan anladığım kadarıyla evlilik konusundaymış bu da.
Allah aşkına kendini de o insanı da yakma. Böyle evlenilmez. Kayınpederim hasta diyorsun ama bu o adamcağıza da iyilik değil kötülük olur. Sen emin değilsin kararından. Evlilik bir deneyeyim bakayım denecek birşey değil. Görücü usulünde bile kanın ısınmadıysan o nişanı atmana müsade ederler. Tenini istemedğin bir adamla evlenilmez. Yürümez, evlilik arkadaşlık değildir.

Not: Bu şekilde içeriği aynı farklı konular açmak ve mesaj içeriği boşaltmak ve verilen cevaba göre ekleme yapmak yasak bu sistede.

Arkadaşım, bu konudan başka 10 konu daha açmışsın.
-Bunlardan 4'ünün konu başlığı farklı olsa da mesaj içeriği aynı tek cümle "Geçmişi unutmak istiyorum çünkü evleniyorum."
-Bir başka konuda eski ilişkinizden dert yanmışsınız.
-Hatta nişan kıyafeti ile ilgili konunuzda bile laf arsında bir şekilde eski ilişkinizin adı geçmiş.
-Bir konunda da "çok kararsızım acil yardım" demişsin ama içeriği silmişsin. Ama alttaki mesajlardan anladığım kadarıyla evlilik konusundaymış bu da.
Allah aşkına kendini de o insanı da yakma. Böyle evlenilmez. Kayınpederim hasta diyorsun ama bu o adamcağıza da iyilik değil kötülük olur. Sen emin değilsin kararından. Evlilik bir deneyeyim bakayım denecek birşey değil. Görücü usulünde bile kanın ısınmadıysan o nişanı atmana müsade ederler. Tenini istemedğin bir adamla evlenilmez. Yürümez, evlilik arkadaşlık değildir.

Not: Bu şekilde içeriği aynı farklı konular açmak ve mesaj içeriği boşaltmak ve verilen cevaba göre ekleme yapmak yasak bu sistede.

Simdi söyle bisey var daha önceki actigim konular eski beraberligimde yaadigim konularla ilgili,her konuda farkli icerik bulunuyordu,cünkü cok sorunlu bir iliskiydi,her gün yeni birsey cikiyordu,ilk beraberligim evlilik konusuna gelmedi,sevgilim dedigim kisi,hep evlilik konusunu aciyordu ben degil,bir kez gördügünüz kisiyle evlenmeyi düsünümezsiniz,mesajlara göre eklenti yapmiyorum,sadece yalnis anlasilmalar olmasin diye düzeltiyorum.Cünkü sizin gibi düsünen cok olabilir,bende herkese teker teker alinti yapmamak icin,sonradan ekliyorum cevablari.Sunuda söylemeyi unutdum,4 konuda ayni icerik bulunuyor,gecmisi unutmak istiyorum cünkü evleniyorum yazdim sonradn,cünkü eski icerik olsaydi bazi arkadaslar hala olaya yorum yapacakti,bende artik bittigini göstermek icin o yolu sectim,bu sitede mesaj iceriklerini sonradan silen tek ben degilim,kirici olmayalim lütfen.

Son düzenleme:
Simdi söyle bisey var daha önceki actigim konular eski beraberligimde yaadigim konularla ilgili,her konuda farkli icerik bulunuyordu,cünkü cok sorunlu bir iliskiydi,her gün yeni birsey cikiyordu,ilk beraberligim evlilik konusuna gelmedi,secgilim dedigim,hep evlilik konusunu aciyordu ben degil,bir kez gördügünüz kisiyle evlenmeyi düsünümezsiniz,mesajlara göre eklenti yapmiyorum,sadece yalnis anlasilmalar olmasin diye düzeltiyorum.

Anlıyorum ben sizi, konularınızı da daha önce okumuşluğum var. Benim demek istediğim, eski izler hala içinizde ki siz onları bu sayfalarda görmek bile istemiyorsunuz. (Bu şekilde silmek yasak, sadece uyarmak istedim.) Elbetteki o bir kez gördüğünüz kişiyle evlenilmez. İyi ki bitti o ilişkiniz, takip ediyordum yorum yazmasam da. Ama bu yeni ilişkiniz hakkında tereddütleriniz var ve terüddüt ettiğiniz nokta çok hassas ve evlilikte çok önemli bir nokta. Ben sadece iyi düşünün demek istiyorum son söz olarak. Eğer sonradan severim diye evleniyorsanız, ya sevemezseniz??? Kendinize yaptığınız işkenceye mi yanalım yoksa o insanın haline mi? Ayrılın demiyorum ama erteleyin, tartın biraz kendinizi. Kaç yaşındasınız bilmiyorum ama yüksek lisans mezunu olduğunuza göre yaşınız da küçük değil. Oyun olmaz evlilikle. Sadece dostça uyarmak istedim ama siz sürekli kendinizi haklı çıkaracak mazeretler buldunuz zaten. Karar verilmiş, bize hayırlısını dilemek düşer. İlk gece ile ilgili sorunuzu cevaplamıştım yukarıda. O iş bir şekilde olur, gözünüzü kapatın yapın çok zorlanırsanız.

canım daha önceki ilişkinden haberdarsa ve seni seviyorsa sana zaman tanıyacaktır.istersen karşına al bir konuş çevremde mantık evliliği yapan bir çok kişi var ve şimdi çoğuda eşine aşık ki bir kısmı bunların yakın akrabam yada yakın arkadaşım.eğer kararlıysan nasılsa zamanla seversin ama sevemeceğenden eminsen o çocuğada yazık

kalbin küt küt atiyorsa demek asiksin zaten.. anlayamadim dogrusu... evlilik icin ilaki ask olacak diye bir sey yok benim görüsüm.. bi zaman sonra askin yerini sevgi ve saygi aliyor zaten...

Gecekten seviyorsaniz evlenin ama siz sevip sevmedinizden emin degilsiniz. Evlilikte Askdan daha cok sevgi önemlidir buda benim görüsüm. Bi cogumuz erkek arkadasiyla yillar sonra evleniyor ilk zamanlari ask olur insanin ici kipir kipir kelebekler ucusur surat kizarir ne konusacagini bilmez insan heyecandan dizleri titrer... zamanla bunlar azalir azalmasi da normal zaten kipir kipir eden bir mideyle küm küm atan bir kalple zankir zankir titreyen dizlerle yasama normal bir sekilde devam etmek zor :) Insan birbirine alisiyor uyum sagliyor ve ideal iliskilerde sevgi saygi oluyor... Ask biraz ucup gidiyor. Seviyorsan.. Ben bu adami seviyorum diyorsan kalbinden ozaman evlenmemede bir engel yok.
Diyorum ya sen herhalde sevginden de emin degilsin gibi me geldi, yaniliyor olabilirim tabi bunlar benim hisslerim

bend emantık evliliği yaptım
şuan eşimi seviyorum zamanla oluyor.
ama senin özel bir durum var eski ilişkin çok yıpratmış
ve etkileri sürüyor biraz zaman ver istersen kendine.
hakkında hayırlısı.

Anlıyorum ben sizi, konularınızı da daha önce okumuşluğum var. Benim demek istediğim, eski izler hala içinizde ki siz onları bu sayfalarda görmek bile istemiyorsunuz. (Bu şekilde silmek yasak, sadece uyarmak istedim.) Elbetteki o bir kez gördüğünüz kişiyle evlenilmez. İyi ki bitti o ilişkiniz, takip ediyordum yorum yazmasam da. Ama bu yeni ilişkiniz hakkında tereddütleriniz var ve terüddüt ettiğiniz nokta çok hassas ve evlilikte çok önemli bir nokta. Ben sadece iyi düşünün demek istiyorum son söz olarak. Eğer sonradan severim diye evleniyorsanız, ya sevemezseniz??? Kendinize yaptığınız işkenceye mi yanalım yoksa o insanın haline mi? Ayrılın demiyorum ama erteleyin, tartın biraz kendinizi. Kaç yaşındasınız bilmiyorum ama yüksek lisans mezunu olduğunuza göre yaşınız da küçük değil. Oyun olmaz evlilikle. Sadece dostça uyarmak istedim ama siz sürekli kendinizi haklı çıkaracak mazeretler buldunuz zaten. Karar verilmiş, bize hayırlısını dilemek düşer. İlk gece ile ilgili sorunuzu cevaplamıştım yukarıda. O iş bir şekilde olur, gözünüzü kapatın yapın çok zorlanırsanız.

eger gercekten sevginizden emin degilseniz o kisiyi incitmeyin lütfen. o zaman sizin önceki iliskinizde sizi yipratan kisiden ne farkiniz kalir. lütfen iyi düsünün derim ben.ama tabiki yine de sizin karariniz.

eger gercekten sevginizden emin degilseniz o kisiyi incitmeyin lütfen. o zaman sizin önceki iliskinizde sizi yipratan kisiden ne farkiniz kalir. lütfen iyi düsünün derim ben.ama tabiki yine de sizin karariniz.

Bir sene biriyle birlikteydim,olayli bir sekilde bitti,cok üzüldüm yiprandim.Biri sene birlikteydik dediysem,altini cizerek belirtmek isterim beraberlik esnasinda sadece bir kere görüsebildik,hep telefonlastik.Aramizdaki mesafe 3 saatlik yoldu,ama beni görmeye gelmiyordu,sonunda olayli bir sekilde bitti.Bende bana aylardir evlenme teklifi eden cocukluk arkadasimla evlenmeyi kabul ettim,ani bir karar ile.Bir ay icinde evlenecegiz.Söyle birsey var,ben ama müstakbel esimi sevmiyorum ona asik degilim,yani cok iyi bir insan,sevilmeyi hak ediyor.Ama yapamiyorum asik olamiyorum.Dügüne kadarda olacagimi sanmiyorum.Dügün gecesi gerdege nasil girecegim,yani insan sevmedigi biriyle yapabilirmi.Bilmiyorum,yani o an istemezsem,o zaman esimde üzülür.Ne yapabilirim,cinsel iliski icin istegim olmazsa ne olur.Ya ona hic asik olamazsam o zaman ne yaparim.Cünkü simdi bile bazen öpmeye calisiyor,geri cekiyorum kendimi.Icim birden fena oluyor,sanki sözlüm degilde bir yabanci beni öpmeye calisiyor gibi oluyorum.Oda cok üzülüyor,ama belli etmiyor.
Eski Sevgilim bana cok haksizlik yapti,cok yiprandim,ondan nefret ediyorum,ama hala kalbimde tasiyorum onu.Sözlümle ilerde cok mutlu olacagimdan eminim.Cok anlayisli cok iyi kalpli biri.Evet ondan hoslaniyorum,onu görünce kalbim hizli atiyor cok heyecanlaniyorum,görmedigim zamanlar onu özlüyorum ama ortada ask veya sevgi yok.29 gün kaldi dügüne gerdek gecesi ne olacak.Ama onu özlüyorum,onun yaninda olunca kendimi cok güvende hissediyorum,tam hayalimdeki erkek diyorum,ama hala ortada ask yok,ilerde olur insallah.Onu bakinca icim bi hos oluyor,yani bende birseyler var,ama sevgi veya ask mi bilmiyorum emin degilim bundan.Evlilik kararini alali 4 gün oluyor.Tabi onu yillardir taniyorum,huyunu suyunu biliyorum,ama hep arkadas olarak görüyordum onu,o ama beni hep sevdigini söylerdi,cok kez evlenme teklifi etmisti,hep reddediyordum cünkü o serefsiz vardi hayatimda.dügünden vazgecmek istemiyorum,onunla gercekten evlenmek istiyorum ama gerdek gecesi fikri beni cok korkutuyor acikcasi.Yardim lütfennnn ...Dügün aceleye gelmis diyenlere: Kayinpederim rahatsiz,bir an önce oglunun dügününü görmek istiyor :(

eger sevginizden emin degilseniz daha fazla incitmeyin o kisiyi lütfen. yoksa sizin daha önceki iliskinizdeki sizi yipratan insandan ne farkiniz kalir. iyi düsünün derim ben . ama yine de sizin karariniz

Back