Gebeliğe Hazırlık Mantar ve enfeksiyon

• Konu Sahibi Konu Sahibi gdd01
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

gdd01

Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2019
86
66
8
kızlar selam uzun zamandır bu sayfayı takipteyim üye olmak yeni kısmet oldu. Evleneli 4 ay oldu ve 4 aydır korunmuyoruz. Gecen ay kimyasal gebelik geçirdim. Bu ay adet olmama 5 gün var ve 1 haftadır yogun kaşıntım vardı. Dün doktora gittim. Mantar ve enfeksiyon oldugunu söyledi. Fitil verdi. Gynomax-xl. Dün alttan muayneden sonra biraz kanamam oldu. Biraz zorladm ondandır dedi doktor hanm. Dün aksam fitili kullandm ve uyandgmdan beri yogun akıntı sarı bazen pembe leke geliyor. Aynı durumu yşayan oldu mu? Hastaneyi arıyorum doktorla görüşemiyorum yokmuş başka doktora da bağlamıyorlar çaresiz kaldm :( birde sanrm enfeksiyon hamile kalmamı engellemis cnkü rahimde baska hicbir sıkıntı görünmüyor dedi

Bende aynı dertten muzdaripim kuzumm ne çekiyorum 1.5 yıldır o mantar illeti yüzünden bebeğim olmuyo

Bendede mantar var ve uxun zamandır.bende fıtıl fslan antıbıyotıkkullandım ama geri geliyor tekraradan hele ilişki sırasında kaşınınca deli oluyorum ya bu cuma dr gıtcrm

kızlar selam uzun zamandır bu sayfayı takipteyim üye olmak yeni kısmet oldu. Evleneli 4 ay oldu ve 4 aydır korunmuyoruz. Gecen ay kimyasal gebelik geçirdim. Bu ay adet olmama 5 gün var ve 1 haftadır yogun kaşıntım vardı. Dün doktora gittim. Mantar ve enfeksiyon oldugunu söyledi. Fitil verdi. Gynomax-xl. Dün alttan muayneden sonra biraz kanamam oldu. Biraz zorladm ondandır dedi doktor hanm. Dün aksam fitili kullandm ve uyandgmdan beri yogun akıntı sarı bazen pembe leke geliyor. Aynı durumu yşayan oldu mu? Hastaneyi arıyorum doktorla görüşemiyorum yokmuş başka doktora da bağlamıyorlar çaresiz kaldm :KK43: birde sanrm enfeksiyon hamile kalmamı engellemis cnkü rahimde baska hicbir sıkıntı görünmüyor dedi
Akıntı normal canım fıtıl yapıyor onu

Akıntı normal canım fıtıl yapıyor onu
Fitil dün bitti 2 gündür kanamam yoğunlaştı. Doktora gittim tekrar kanaman durmazsa 1 hafta sonra yine gel dedi. Aynı zamanda eşimle korunmuyorduk. Hastalıgıma 2-3 gün var acaba gebelik vardı da birsey mi oldu kafamda deli sorular

Bende aynı dertten muzdaripim kuzumm ne çekiyorum 1.5 yıldır o mantar illeti yüzünden bebeğim olmuyo
Her lavaboya girdikten sonra pamugu sirkeyle ıslatıp dıştan hafif pansuman yapıyorum baya azalttı kaşıntıyı. Ama bu dönemde tatlı ve unlu gida yememek lazmmıs. Besliyor mantarı

Fitil kanama yapmazki.cok fitil kullandim asiri akinti yapti ama hic kanamam olmadi.ama fitil kullanirken iliskiye girmedim hic.ondanmi oldu ki acaba sende

Fitil kanama yapmazki.cok fitil kullandim asiri akinti yapti ama hic kanamam olmadi.ama fitil kullanirken iliskiye girmedim hic.ondanmi oldu ki acaba sende
Alttan muaynede doktor biraz zorlamıs muayne bitince hafif kan geldi ama 3 günlük fitillerden sonra siddetlendi. Dün sabah bitti fitil bugun gece hala kan geliyor. Adetim yakın ama adet kanaması gibi değil yara kanaması gibi

Ah bu arada esimle 10 gündür ilişkiye girmiyorum mantar oldugum icin. Onla alakalı degildir muayneden oldu

Mantarr başımın belası illet hayattan soğudum bunun yüzünden!! Bugün yine gittim doktora 5 aydır yaptığım gibi. Doktor da diyoki çok ilaç kullanmışsın enfekte olmuş!vay arkadaş sanki kafama göre soktum o fitilleri her ay kendi yazdı bide öyle diyor. Kültür aldı korkuyorum bişey çıkacak diye :( bişe çıkmaz dmi bu testi yaptıran varsa içime su serpsin noluur. Bu sürede hiç korunmadık ama gebelik olmadı belkide bu mantar yüzünden olmadı engel oldu çok kötüyüm geçmek bilmiyor nasıl kurtulucaz bundan..

Alttan muaynede doktor biraz zorlamıs muayne bitince hafif kan geldi ama 3 günlük fitillerden sonra siddetlendi. Dün sabah bitti fitil bugun gece hala kan geliyor. Adetim yakın ama adet kanaması gibi değil yara kanaması gibi
Ondan olabilir o zaman benimde hep vajinal muayeneden sonra smear alindiktan sonra lekelenmem olur

Mantarr başımın belası illet hayattan soğudum bunun yüzünden!! Bugün yine gittim doktora 5 aydır yaptığım gibi. Doktor da diyoki çok ilaç kullanmışsın enfekte olmuş!vay arkadaş sanki kafama göre soktum o fitilleri her ay kendi yazdı bide öyle diyor. Kültür aldı korkuyorum bişey çıkacak diye :KK43: bişe çıkmaz dmi bu testi yaptıran varsa içime su serpsin noluur. Bu sürede hiç korunmadık ama gebelik olmadı belkide bu mantar yüzünden olmadı engel oldu çok kötüyüm geçmek bilmiyor nasıl kurtulucaz bundan..
Ah kuzum bende yıllardır dönem dönem çekiyorum bu mantardan içine sarımsak sokanı bile duydum Allah gerek etmesin yinede

Mantarr başımın belası illet hayattan soğudum bunun yüzünden!! Bugün yine gittim doktora 5 aydır yaptığım gibi. Doktor da diyoki çok ilaç kullanmışsın enfekte olmuş!vay arkadaş sanki kafama göre soktum o fitilleri her ay kendi yazdı bide öyle diyor. Kültür aldı korkuyorum bişey çıkacak diye :KK43: bişe çıkmaz dmi bu testi yaptıran varsa içime su serpsin noluur. Bu sürede hiç korunmadık ama gebelik olmadı belkide bu mantar yüzünden olmadı engel oldu çok kötüyüm geçmek bilmiyor nasıl kurtulucaz bundan..
Bende aynıyım canım bende aynı olmuyo bebeğim evlendiğim günden beri bu illeti çekiyorum

Bende geçen hafta idrar yolu enfeksiyonu sandım Ve acile gittim test yaptılar idrar yolunda birşey çıkmadı kadın doktoruna git dediler ayrıca fitil ve krem verdi.Kaşıntı çok fazlalaştı ilk gün Sonra azalarak geçti.Ben yurt dışındayım bütün kadın doktorları dolu ve en erken 2,5 ay sonrasına gün verdiler.Acilde ki doktor mantarda olabilir,vajinada enfeksiyonda olabilir dedi Yani bilmiyorum Ne olduğunu ama İnternette çok araştırdım lactobacillus acidophilus kültürü mantara çok iyi geliyormuş.Kapsül şeklinde hapını aldım bazı içecekler de var içinde bu kültürün bulunduğu.Bol bol yoğurt,sarımsak yemek iyi geliyormuş.

Aynı dert bendede var kasımdan beri doktorlardayım bana da cok ilaç kullanmışsın dedi. Ee napayım kasınıp durayım mı anlamadım. Sanki kafama göre kullandım, cok meraklıyım. En son bana enfeksiyona dönmüs dedi farklı fitile basladı son gün bugün geçmis gibi ama hep böyle geciyor gibi sonra tekrardan. Çözüm bulursak birbirimize söyleyelim de kurtulalım. Bezdim bezdim

Aynı dert bendede var kasımdan beri doktorlardayım bana da cok ilaç kullanmışsın dedi. Ee napayım kasınıp durayım mı anlamadım. Sanki kafama göre kullandım, cok meraklıyım. En son bana enfeksiyona dönmüs dedi farklı fitile basladı son gün bugün geçmis gibi ama hep böyle geciyor gibi sonra tekrardan. Çözüm bulursak birbirimize söyleyelim de kurtulalım. Bezdim bezdim
İçten tedavi yöntemlerini deneyin Yani beslenerek

Bugün yine gittim doktoruma,muayene etti ve biraz enfeksiyon var dedi. Ben geçtiğini sanıyordum hiç şikayetim kalmamıştı seviniyordum ki bu illet beni bırakmamış. Allah başka dert vermesin ama tekrar başladı demesi ister istemez yıkım oluyor bana . Hayır tam da yumurtlama haftam inşallah engel olmaz çok korkuyorum bu ay da olmayacak diye :( probiyotik kullan dedi çok ilaç kullanmışsın vermicem ilaç dedi bide kefir iç dedi ona uycam bakalım inşallah çoğalmaz.

mantar genelde yanlis hijyen ve düsük bagsikliga baglidir.
hijyen: özel bölgeyi sadece su ve/veya özel jellerle yikayin. sabun vs. kullanmayin.
bagsiklik sistemi icin bir doktora görünün ve kan testi yaptirin- degerlere göre beslenin.
seker ve unlu yiyeyecek tüketmeyin.
sirkeli suya oturun (günde 2 kere)
fitil harici- bir tampona ve pede yogurt sürüp gün icinde kullanin.
her antibiyotik aliminda vajinal kültür kullanmayi ihmal etmeyin.

Bugün yine gittim doktoruma,muayene etti ve biraz enfeksiyon var dedi. Ben geçtiğini sanıyordum hiç şikayetim kalmamıştı seviniyordum ki bu illet beni bırakmamış. Allah başka dert vermesin ama tekrar başladı demesi ister istemez yıkım oluyor bana . Hayır tam da yumurtlama haftam inşallah engel olmaz çok korkuyorum bu ay da olmayacak diye :KK43: probiyotik kullan dedi çok ilaç kullanmışsın vermicem ilaç dedi bide kefir iç dedi ona uycam bakalım inşallah çoğalmaz.

doktorun güzel tavisyeler vermis. kefiri hem ic hemde yogurt ile karistirip bir pede sür ve kullan- ara ara tazele. tüm vajinal florayi dengeler.
ayni sekilde PHsi uygun yikama sabunu al ve o bölgeye normal sabun vs. sakin sürme

doktorun güzel tavisyeler vermis. kefiri hem ic hemde yogurt ile karistirip bir pede sür ve kullan- ara ara tazele. tüm vajinal florayi dengeler.
ayni sekilde PHsi uygun yikama sabunu al ve o bölgeye normal sabun vs. sakin sürme
Suyla bile sadece duşta yıkıyorum, sirkeyle tuvalet temizliğine devam ediyorum. Ama yoğurdu pedle koymayı bilmiyordum geçmezse onu da deneyebilirim teşekkürler tavsiyeniz için.

Back