• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mantar mı pişik mi?

Anksiyetee

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2012
4
0
36
İstanbul
Merhaba arkadaşlar,4gün önce uçağımın rötar sebebiyle pedimi değiştirmek nasip olmadı ve ben 8 saat aynı pedle kalmak zorunda kaldım. Reglimin son günleriydi yani artık kahverengi lekem geliyordu.Normal zamanda da asla günlük ped olmadan gezmiyorum açıkçası. Eve geldikten sonra ertesi gün yoğun bir kaşınma başladı özel bölgemde dudak çevresinde.Akıntım var fakat ben regl sonrası hep yaşarım onu bir süre ve ardından keser.Bu sebeple akıntımı regle yordum.Daha önce hiç mantarda olmamıştım.Neyse bir de baktım ki özel bölgemde bir kızarıklık.Eyvah dedim pişik olmuşum. Vazalin vardı onu sürdüm ve o kaşıntıyı hafifletti. Fakat gece dayanılmaz bir kaşıntı başladı yeniden.Ertesi gün gidip bepanthene krem aldım ve onu sürdüm 2 gün.Fakat kaşıntıyı kesmedi kızarıklık hafifledi sadece. Sitede benle aynı şikayet olanlara baktım ve sanırım mantar olmuşum dedim gidip canesten krem aldım. Sürecektim ki bir baktım dudakların arasında hafif beyazlıklar var. Ayrıca bugün idrar yaptığım yerde de kaşıntı mevcut. Canesten krem sürdüm kaşıntıyı tamamen kesti.Ama emin değilim yinede acaba mantar mı oldum? İdrar yaparken yanmam falan da yok üstelik.

cnm güzelce banyo yap wc ni çamaşır suyu manyağı yap ama wc de ne var ne yoksa naştaba hortum ne varsa 2 gün üstüste banyo yap ama canım hemen geçer birşey değildir öyle abartıp krem falan sürersen alışık değilse tabe kaşınma ihtimali muhtemel

mantar olmus olabilir canim senin oraya kesinlikle sabun surmemen lazim simdi.. camasirini gunluk degistir (gunluk pedini de hatta bence gunde 2-3 kere degistir bu aralar) ve de canesteni surmeye devam et.. o bolgeyi sadece su ile yika (veya sebamed'in ozel sabunsuz temizleyicileri var mesela o tur bir urun ile)
ayni sebepten benim de basima aynisi gelmisti yillar once, berbat bir his ama neyse ki cok surmemisti... seninki de bir an once gecer umarim :)

eski moda olabilir ama en kesin cözum yazacağım metoddur cnm hemen şimdi yap bildiğin beyaz sabumla iyice köpürt yıka ama o beyazlıklardan kalmasın iyice kurula sakın ıslaklık olmasın epilasyonunuda yapmıs olmalısın kesinlikle sonra temiz camasırını iyice ütüle en sıcak ayarda birde kendine 5-6 tan e bez yap onuda ütüle ve cok sıcakken hemne soğumadan oraya koy her saat bası yap bunu hafta sonuda pazar tesiye birsey kalmaz

Çok tatlısınız çok teşekkürler dikkata alıcam mutlaka söylediklerinizi.Bu akşam duş aldım ve çamaşırlarımıda ütüledim.Umarım bir an evvel kurtulurum bu durumdan gerçekten çok sıkıntılı.

Beyazlıklar varsa kesin mantardır. Benim de başıma gelmişti. Sağlık ocağına gittim, doktora söyledim bana içinde iki tane kapsül olan sadece bir gün kullanacağım bir ilaç ve travazol krem yazmıştı hemen geçti. Ama çok dikkat etmelisin tekrar edebilir o yüzden günlük ped kesinlikle kullanma ya da kullanman gerekiyorsa %100 pamuk olanlar var onlardan kullanabilirsin. Geçmiş olsun:)

Aa eğer sağlık ocakları teşhis koyabiliyorsa yarın hemen evimin yanında var ona gidebilirim aslında. Evet haklısın günlük pedler tetikliyormuş.

Back