Mantar enfeksiyonunda lactobasiller etkilenir diye dr verdiği ovülü kullanmakta kararsızım

vajinanızda mantar enfeksiyonu (süt kesiği veya süt gibi akıntıya neden) sıklığını kaç defa yaşadız

• Hiç geçmedi

OY: 0 0,0%
  • 4 defa

• 3 defa

• 1 defa

• hiç yaşamadım

• daha fazla yaşadım

• Ankete Katılan
    1
  • Anket Kapalı .

cisemyldz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2014
145
16
48
40
İlaç detayına baktığımda mantarları ve gram + bakterileri yok eden bişey. Lactobasil bakteriler (gram + bakteriler sınıfında) azaldığından, mantarların vajinada çoğalmaları nedeniyle sorun yaşıyorum. Verilen ovül, sayısı azalan lactobasilleri de öldürmüş olucak, tekrar o denge nasıl kurulacak kararsız kaldım ve kullanamıyorum. Etkeni metronidazol, mikonazol nitrat, lidokain. İçeriği sadece antifungal olsa (mantarları öldürücü) kullanıcam. İyi bakteriler olan lactobasilleri de öldüreceğinden tereddütteyim. Bana mantığını anlatacak birisi varsa sevinirim (aile hekimimle de tekrar görüşmem gerektiğinin farkındayım).

Kullandım ve daha da güçlendirdi mantarın etkisini. Kullanmadan önce 2 defa olmuştum ve hafif geçirmiştim. Şuan ovülü kullandıktan sonra hala geçmedi. Önce küçük parçalar halindeyken peynirimsi şeyler sonrasında plak şeklini aldı. Tavsiyem kullanmamanız, vucut direncinizi yükseltmeniz.

bu sorunu bende yasamistim "gynoflour" isimli fitil vajinanin ph'ini saglamakla kalmiyor bahsettiginiz lactobasitleride oldurmuyor..internetten'de bakarsaniz daha iyi olur..
umarim faydam olur

evet onu da kullandım, tekrarladı yine, keşke ilk onu kullanmış olsaydım bu bahsettiğim oülu kullanmadan önce, şimdi sarımsak deniyorum üzerine o bahsettiğinizi tekrarlıcak olursa kullanmayı düşünüyorum tekrar

ben zolax (icinde 2 ovul olan) sonrasinda neopentoran ve gynoflour kullanarak atlatmistim..ne zaman kuruluk yada hafif kasinti hissetsem neopentoran ve gynoflour kulaniyorum..bitkisel olarakta sirkeli suyla yikamada yapmistim ve parfumlu ped kullanmiyor ve ph'ı dengeleyecek yikama jeli kullaniyorum umuyorum sizinde gecer ve takrarlamaz..

benim 8 ay kronikti, bir yıl önce geçti tamamen kurtuldum, 7 antibakteriyel antifungal vajinal tablet ve 2 kutu anti fungal hap kullanmıştım. Diğer açtığım konuda var isimleri. Uyguladığım zaman da. İşallah hepiniz kurtulursunuz.

Back