• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan Manisalılar acil yardıma ihtiyacım var.

• Konu Sahibi Konu Sahibi geronimo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi
G

geronimo

Ziyaretçi
Bu yaz nişanım var biliyorum daha çok var ama Manisalı Arnavut bir aileye gelin gidiyorum. Adetleri hiç bilmiyorum nişan bohçası aynı mı olur yoksa farklı mı? Yardım edin lütfenkafamçokkarıştı

canım manisalıyım ama arnawut olmadığım için adetleri bilmiyorum...
eltin görümcewe kayınwalidene sor canım.ayıp değil ya,böyle böyle de ben bilmiyorum adetleri öğrenmek istiyorum herşey usulüne göre olsun istiyorum de.eminim söyleyecekleridr.
buarada 4 yıl önce bi erkek arkadaşım wardı we arnawuttu.bana söylediği şey adetlerinin çok olduğı we arnawut olmayan birinin yapmakta zorlanacağıydı...

ben de manisalıyım fakat arnavut değiliz. biz de bohça bütün aileye yapılmaz. sadece damada ve geline yapılır. söz de de damada söz bohçesı verilir. daha sonradan evine giderken kayınvalideye seccade örtü götürülür. ama manisanın bi ilçesinde kuzenlerim onlar bütün aileye yaptılar hatta teyze halaya kadar. benim nişanlım trabzonlu ama adetlerimiz uydu. zaten konuştuk nişanlımla bunları. ama arnavutlarda takı çok olur onu biliyorum

he walla canım takı çok olur onlar da bi de ewler arabalar tükkanlar falan...kaydirigubbakcemile3

canım bende manisaLıyım ama arnavutLArın adetLErini hic biLmem.ama nisandan önce iki aiLenin hanımLarı kimin ne adeti var konusur ona göre yapılacak yapıLır. benim 17ekimde nisanım.biz konustuk ve sadece geLin ve damada bohca oLsun diye kararLAstırdık. bence ezbere yapmaktansa konusup sormakta fayda var.

Çok teşekkür ederim arkadaşlar:1hug: evet soracam bende ama hiç bişey bilmedende sormak istemedim. Arnavuta gelin gitmek zor diyorlar bakalım artık napacam:) opuyorumnanaktan

canım bende manisalıyım:)
bizde damada bohça yapılır içindeki havlusu bohça ile aynı olur genelde ve çorap ve beyaz mendil konulur.
damadın ailesine de bir bohça yapılır annesine bir tülbent çorap babasına havlu çorap kardeşleri erkekse havlu bayansa tülbent falan konulur ama çok abartılmaz hepsi bir bohçada veya tepside olur

Selam kızlar bende manisadanım a.s ağustos ayında sözlendim sadece onun annesi babası ve benim anne babam yani sadece aile arasında Asıl cümbüş mayısa doğru nişanım olacak onuda evde yapmayı düşünüyorum. Malum söz nişan kına gecesi kıza ait. herşeyi kız yapıyo zaten

Selam kızlar bende manisadanım ağustos ayında sözlendim sadece onun annesi babası ve benim anne babam yani sadece aile arasında Asıl cümbüş mayısa doğru nişanım olacak onuda evde yapmayı düşünüyorum. Malum söz nişan kına gecesi kıza ait. herşeyi kız yapıyo zaten oğlan alıp gidiyo kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile Evde yaparım ki ev eşyalarımı daha güzel alırım. yani bohça v.s hepsini nişanda yapmayı düşünüyorum ayrıca has gerçek arnavutum. Canm arnavutlar da en önemli şey mendil havlu patiktir. kayinvalideye mendil havlu patik bluz etek eşarp namazlık tesbih. kayın babaya çorap gömlek pantolana ektarya girer namazlık. görümceyede anneye koyduklarının genç işi olanı konur abi varsa ona tek gömlek alınır. Arnavutlarda saygı çok önemlidir o dikkat et herkez birbiylye tokalasır öperler. sende yüzük kesinlnnce bütün sülaleyi öpcen:) işte bu saygıları bohçayada sansır hepsini yani herkeze ayrı bohça yapılır. anne baba damat görümce gibi. hepsini farlı kumaşlarla sarıp üstünü tül kurdeleyle süsleyebilirsin. Ve arnavutlarda tatlıda çok önemlidir büyük bi ihtimal onlar sana söz yada bi kaç gün sonra tepsiyle baklava yapıp gönderirler. ve o kesinlikle boş çevrilmez sizde afiyetle yedikten sonra aynı şekilde tatlı yapıp tepsiyi geri göndermenz gerekir

Son düzenleme:
canım damada davb Pijama, iç çamaşırı, gömlek, kravat, kemer, traş seti, mendil, bornoz yada havlu seti, parfüm. (tabi onun yanında ben jole duş jelleri rollon jıraş jeli köpüğü kremi hepsini koyucam)

işte böyle canım. bu arada arnavutlar biraz inatçıdır üstüne gitmesen ii edersin hadi mutlulklar

Çok teşekkür ederim arkadaşlar:1hug: evet soracam bende ama hiç bişey bilmedende sormak istemedim. Arnavuta gelin gitmek zor diyorlar bakalım artık napacam:) opuyorumnanaktan

Walla canım iyilikten maraz doğuyor, asıl gelin almak zor olmalı diye düşünüyorum ben. Nedense anlayış gösteren, modern insanların kıymeti olmuyorda, zora koşanları pek bir el üstünde tutuyorlar, kıymetli oluyor zorluk çıkaran nedense?
Lütfen bu sözlerime kimse muhalefet olmasın, yaşadıklarımdan yola çıkarak konuşuyorum, tecrübeyle sabittir söylediklerimin hepsi..
Şimdi..boşver arkadaşım onların adetlerini sen kendine bak, onlar seni araştırsın bilmek istesin.

canm sende haklısın. tabiki kimse kimseyi ezemez. ben şakasına takıldım orda inatçıdırlar diye. öyle derler ya. insan ayrımcıgınada cok kızarım zaten. tabiki tecrübeye sahipsindir en başta evlisin. Ama insan nışanlı yada nişanlanacgı zaman böyle heyacanlar oluyo sende yasamıssındır. aradaşta ona dayanarak sormus bende var olan hesyerı anlattım. ama en güzeli sensin evlisin inşallah ömür boyu mutlu olursun

canm sende haklısın. tabiki kimse kimseyi ezemez. ben şakasına takıldım orda inatçıdırlar diye. öyle derler ya. insan ayrımcıgınada cok kızarım zaten. tabiki tecrübeye sahipsindir en başta evlisin. Ama insan nışanlı yada nişanlanacgı zaman böyle heyacanlar oluyo sende yasamıssındır. aradaşta ona dayanarak sormus bende var olan hesyerı anlattım. ama en güzeli sensin evlisin inşallah ömür boyu mutlu olursun
Yok canım, ben senin yazdıklarına istinaden yazmadım yanlış anlamışsın,
Sadece fazla ayrıntıcı falan olmayın diye okuyan herkese yazdım,
Çünkü kusur bulacak olan herşeyden buluyor,
Boşverin böyle şeyleri, eş adayınıza bakın, çulla çaputla mutluluk olmuyor,
Allah sizlere benimki gibi güzel bir evlilik nasip etsin.

çok doğru söyülüyosun. sözlümde aynı böle diyo çok takıyosun takıntılı diyo bana :kedi: gerçekten çok takıntılı oluyom bu konudaaa

Bencede yok kayınvalideye şu , yok ona buna bu bohça şu bohça. Onu koymadan olmaz bunu koymadan olmaz yok böyle birşey ya.
Bir bohça hazırlıcas biz. Aşkım için pijama takımı, çorap,iç çamaşırı, gömlek vs kullanabileceği ve gerçekten işine yarayabileceği şeyler olacak..ıçinde de kaynanaya kayınpedere küçük hediye konucak. Artık ozaman ne alabilirsek.Ki yapabileceğimiz herşeyi , elimden gelenin en iyisini yapmak isterim tabi
Önemli olan o mutlu anı yaşamak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Back