- Konu Sahibi kardelen33
yaklaşık 13 yıl lityum kullandıktan sonra lityum zehirlenmesi şüphesiyle hastama lityum bıraktırıldı ve yerine depakin crone verildi.ancak 6-7 ay kullanmasına rağmen depresyonu düzelmedi.ek olarak risperdal kullanıyor,ayrıca titreme için de akineton.depakini doktoru lamiktal ile değişti.diğer ilaçlar aynı kaldı.4 aydan uzun bir süre de bunları kullandı ama faydası olmadı!tekrar lityuma başladı.10 gündür 3 lityum,2mg risperdal ve 1 akineton içiyor.evden dışarı çıkmıyor.devamlı yatıyor,zorla yemek yiyor,bende kötü hastalık var herkese bulaştırdım bu yüzden hepimizi öldürecekler diyor.bunu söylemeyi bazen çok abartıyor bazende susup sadece korkuyormusun denildiğinde söylüyor.doktora gitmeye çok zor ikna olduğundan düzenli tedavi alamıyor.araştırmalarımda lityumu bırakan ve başka ilaç yada tekrar lityuma başlayanların bir kısmının lityuma bir kısmının ise hiç bir tedaviye cevap vermediğini okudum.bunun doğruluk payı varmı?çok zor durumdayız.cevap ve önerilerinizi bekliyorum.şimdiden teşekkür ederim.