• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

manik depresif ve dismorfofobi'ymisim :(

casper20

Guru
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2012
249
4
316
Denizli
Bipolar bozukluk ile ilgili bilgi verebilir misiniz internetten baktim depresyon ve mani donemine burdan okudum hastanede tedavi falan diyor ama ben kendime baktigimda bariz sorun goremiyorum.. hemen sinirleniyorum evet , cok konustugumda dogru kendimi ortamlardanda cektm telefon rehberimde 1o kisi kaldi , disari ciktigimdada cok rahat arkadaslik kurabiliyorum ben kendime dengesiz derdm ama abartilacak bi boyuta gelmedm intihari dusunmedim.. ilerleyen asamalari nelerdir bunun neden dolayi bu hastaliga yakalaniyor ki insan..

Bipolar bozukluk ile ilgili bilgi verebilir misiniz internetten baktim depresyon ve mani donemine burdan okudum hastanede tedavi falan diyor ama ben kendime baktigimda bariz sorun goremiyorum.. hemen sinirleniyorum evet , cok konustugumda dogru kendimi ortamlardanda cektm telefon rehberimde 1o kisi kaldi , disari ciktigimdada cok rahat arkadaslik kurabiliyorum ben kendime dengesiz derdm ama abartilacak bi boyuta gelmedm intihari dusunmedim.. ilerleyen asamalari nelerdir bunun neden dolayi bu hastaliga yakalaniyor ki insan..

Merhaba,
bu konularda çok araştırma yaptığım için biraz bilgi sahibiyim. Bir yakınım manik depresifti, bir cok manik depresif kişiler böyle olduklarını bilmezler, bu sonradan yakalanılan bir hastalık değil,bir kişide var olan bir şey, genetik yatkınlık olabilir. Sizdeki durumun ne olduğunu yespit etmek için ve sizi zorlayan donemleri daha kolay atlatmak icin ilaç kullanabilirsiniz, tabi rahatsız edici bir durum varsa siz ve etrafınızdaki ilişki kurduğunuz insanlar için. Bu tanıyı ancak psikiyatr koyabilir, psikologlar sadece yönlendirir.

Psiyatr koydu zaten yoksa ne ben ne ailem anormal bi durum sezinlemedik bende 2 aydir tedregon kullaniyorum 5 yilda doktor kontrolunde olacakmisim onemli bi hastalikmis takip edilmeli imis doktor surekli gel diyor.. ilacin bi faydasini hissediyor muyum hayir ekstra zarar oldh halisilasuon ve elde titreme var.. hastaneye yatirinlar ne yasiorda hastanelik oluyo yada intihari niye dusunuyo bu hastalar ben o derece kotu bir sey gormuyorum kendimde... Donem gelecek ve o dereceye gelecekmiyim asiri tepkiler vermek o derece mi yapacak zamanla olan sey o mu ilaclar alinmaza

Psiyatr koydu zaten yoksa ne ben ne ailem anormal bi durum sezinlemedik bende 2 aydir tedregon kullaniyorum 5 yilda doktor kontrolunde olacakmisim onemli bi hastalikmis takip edilmeli imis doktor surekli gel diyor.. ilacin bi faydasini hissediyor muyum hayir ekstra zarar oldh halisilasuon ve elde titreme var.. hastaneye yatirinlar ne yasiorda hastanelik oluyo yada intihari niye dusunuyo bu hastalar ben o derece kotu bir sey gormuyorum kendimde... Donem gelecek ve o dereceye gelecekmiyim asiri tepkiler vermek o derece mi yapacak zamanla olan sey o mu ilaclar alinmaza

Uzman değilim ama tabi risk varsa kontrol altında olmak gerekir, fakat su anda durum vahim değilse , ilaç kullanmak ne kadar dogru bilemiyorum, bir kac uzmandan gorus almakta fayda var bence.

canim baska bir doktora daha gorun.hemen sinirlenmek ve rehberinde 10 kisinin kalmasi disinda neler yasiyorsunki bu taniyi koydu doktor.ilaclarin yan etkisi azimsanmayacak derecede ciddi bence.birde daha ortada fol yok yumurta yok bende oylemi olacam vesveselerini birak kotuyu cagirma.tepkiler ogrenilebilir davranislardir hemen sinirlenmek gibi onada mizac diyoruz sonrada.vitamin eksiklikligin varmi b12 gibi mesela.ben yorgun ve gergin odugum zamanlar alirim iyi gelir mesela.

Back