Manasiz bir aci

Salon Kadini

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2023
8.303
22.870
Arkadaslar, bu sabah sag bacağımın on yuzunde, kasiktan bir karis asagida onden arkaya dogru uzanan bir yanmayla uyandim.

Bacagimi actigimda herhangi bir yara, darbe, sivilce vs yoktu onemsemedim.

Sabah yuruyusum sirasinda sanki o bolgede bir cekme, cekilme, kramp gibi bir his vardi ama zorlamadi da, anlayamadim ancak birsey dikkatimi cekti, her zaman ciktigim yokuslari yorularak ciktim, sanki tikanmis gibiydim.

Neyse dedim bir suredir evde surekli hastalik var, bende oksuruyorum, herhalde dedim oksuruk kaynakli tikanma yasiyorum.

Simdi bu bacagimdaki aci, yanma hissi gecmiyor, esofmanim surttukce sanki daha cok aciyor diye esofmani cikardim baska birsey giydim acaba icinde goremedigim birsey mi var diye ama yok aci gecmiyor.

Daha once zona gecirmisligim var, zona mi donuyor diye dusundum ama bildigim kadariyla zona heryerde çıkmıyor ve zona gecirirken buna benzer aci baslar baslamaz bir leke olusmustu ayni bolgede sonra kisa surede yara benzeri bir goruntuye donmustu, simdi bu bahsettigim aciyan yerde hicbir yara / iz yok.

Psikolojik olabilir diye dusundum ama su ara hayatim oldukca stabil ve guclu bir karakterimdir kolay kolay birseye uzulup dertlenmem.

Fikri olan?

Kac gunde gecmezse doktora gitmeliyim ve hangi doktora gitmeliyim?

Ortopedi diyorum. Kas ya da lif yırtılması gibi mı sanki? Zorlayıcı bir durum oldu mu öncesinde?

Arkadaslar, bu sabah sag bacağımın on yuzunde, kasiktan bir karis asagida onden arkaya dogru uzanan bir yanmayla uyandim.

Bacagimi actigimda herhangi bir yara, darbe, sivilce vs yoktu onemsemedim.

Sabah yuruyusum sirasinda sanki o bolgede bir cekme, cekilme, kramp gibi bir his vardi ama zorlamadi da, anlayamadim ancak birsey dikkatimi cekti, her zaman ciktigim yokuslari yorularak ciktim, sanki tikanmis gibiydim.

Neyse dedim bir suredir evde surekli hastalik var, bende oksuruyorum, herhalde dedim oksuruk kaynakli tikanma yasiyorum.

Simdi bu bacagimdaki aci, yanma hissi gecmiyor, esofmanim surttukce sanki daha cok aciyor diye esofmani cikardim baska birsey giydim acaba icinde goremedigim birsey mi var diye ama yok aci gecmiyor.

Daha once zona gecirmisligim var, zona mi donuyor diye dusundum ama bildigim kadariyla zona heryerde çıkmıyor ve zona gecirirken buna benzer aci baslar baslamaz bir leke olusmustu ayni bolgede sonra kisa surede yara benzeri bir goruntuye donmustu, simdi bu bahsettigim aciyan yerde hicbir yara / iz yok.

Psikolojik olabilir diye dusundum ama su ara hayatim oldukca stabil ve guclu bir karakterimdir kolay kolay birseye uzulup dertlenmem.

Fikri olan?

Kac gunde gecmezse doktora gitmeliyim ve hangi doktora gitmeliyim?
Ay dun ben
bugunde eşim aynı seyi soyluyor 😳 Sımdı de sen

Retroluk bısey mı acaba😂 üçümüz bı anda nıye bu derde tutulalım ki

Ortopedi diyorum. Kas ya da lif yırtılması gibi mı sanki? Zorlayıcı bir durum oldu mu öncesinde?
Yok yahu sanki yanmiş gibi bir aci var merve ya da pisik acisi gibi tarif de edemiyorum asiri sacma cunku, hem ciltteymis gibi hem icteymis gibi.

Yinede ortopediye mi gitmek lazimki?

Ay dun ben
bugunde eşim aynı seyi soyluyor 😳 Sımdı de sen

Retroluk bısey mı acaba😂 üçümüz bı anda nıye bu derde tutulalım ki
ay yok artik bebekli, astrolojiden hic anlamam ama oladabilir bilemedim ki.

Isin kotusu su an diger bacagimda da aci basladi.

Yok yahu sanki yanmiş gibi bir aci var merve ya da pisik acisi gibi tarif de edemiyorum asiri sacma cunku, hem ciltteymis gibi hem icteymis gibi.

Hayır nöropatik bir agrı bu
Yangıda denir ortopedi bakmıyor
buna nörolog lazım

1. Sinir Sıkışması veya Tahrişi: Kasık bölgesine yakın sinirlerde, özellikle "meralgia paresthetica" denilen femoral sinir sıkışması, bacağın ön yüzünde yanma ve ağrıya neden olabilir. Uzun süre oturmak, dar kıyafetler giymek veya bölgeye baskı uygulayan başka bir durum bu siniri sıkıştırabilir.
2. Zona: Daha önce zona geçirmiş olmanız, tekrar yaşama olasılığını artırır. Zona başlangıcında belirtiler ciltte görünmeden önce ağrı veya yanma ile kendini gösterebilir, ancak lezyonlar tipik olarak kısa sürede ortaya çıkar. Eğer birkaç gün içinde kızarıklık veya döküntü gelişirse zona olabilir.
3. Kas Zorlanması veya Gerilmesi: Spor yaparken veya yürüyüş sırasında oluşmuş bir kas zorlanması da böyle bir ağrıya neden olabilir.
4. Dolaşım Sorunları: Bacakta ağrı, yanma ve yorulma hissi bazen damar tıkanıklığı gibi dolaşım sorunlarına işaret edebilir, ancak genellikle bu durumda bacakta şişlik, renk değişikliği gibi belirtiler de eşlik eder.
Öncelikle Nöroloji veya Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon bölümlerine başvurabilirsiniz, çünkü sinir sıkışması veya sinir kaynaklı bir ağrı olup olmadığını değerlendirebilirler.
Eğer bacakta kızarıklık, şişme gibi belirtiler gelişirse, damarlarla ilgili bir sorun ihtimaline karşı Kalp ve Damar Cerrahisi bölümüne de danışılabilir.

Ben kas mas filan diye ısrar ediyorum ya. Bi gözük bence.

Magnesium eksikligi?
Kas acisi gibi degil, deri alti acisi gibi sanki ama yinede olabilir mi?
1. Sinir Sıkışması veya Tahrişi: Kasık bölgesine yakın sinirlerde, özellikle "meralgia paresthetica" denilen femoral sinir sıkışması, bacağın ön yüzünde yanma ve ağrıya neden olabilir. Uzun süre oturmak, dar kıyafetler giymek veya bölgeye baskı uygulayan başka bir durum bu siniri sıkıştırabilir.
2. Zona: Daha önce zona geçirmiş olmanız, tekrar yaşama olasılığını artırır. Zona başlangıcında belirtiler ciltte görünmeden önce ağrı veya yanma ile kendini gösterebilir, ancak lezyonlar tipik olarak kısa sürede ortaya çıkar. Eğer birkaç gün içinde kızarıklık veya döküntü gelişirse zona olabilir.
3. Kas Zorlanması veya Gerilmesi: Spor yaparken veya yürüyüş sırasında oluşmuş bir kas zorlanması da böyle bir ağrıya neden olabilir.
4. Dolaşım Sorunları: Bacakta ağrı, yanma ve yorulma hissi bazen damar tıkanıklığı gibi dolaşım sorunlarına işaret edebilir, ancak genellikle bu durumda bacakta şişlik, renk değişikliği gibi belirtiler de eşlik eder.
Öncelikle Nöroloji veya Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon bölümlerine başvurabilirsiniz, çünkü sinir sıkışması veya sinir kaynaklı bir ağrı olup olmadığını değerlendirebilirler.
Eğer bacakta kızarıklık, şişme gibi belirtiler gelişirse, damarlarla ilgili bir sorun ihtimaline karşı Kalp ve Damar Cerrahisi bölümüne de danışılabilir.
Zona gecmisim var, hatta aklima da geldi ama bu aci basladiginda coktan dokuntum vardi, aci daha once baslayabiliyor diyorsaniz zonaya yoruyorum o halde ama daha once ayni aci popomda olusmus birkac gune gecmisti, hicbir sey cikmamisti.

Yani aci sanki tahriş acisi gibi, pişik acisi gibi tam yorumlayamiyorum aslinda.

Ben kas mas filan diye ısrar ediyorum ya. Bi gözük bence.

O halde ortopediye de görünmek gerek.

Sirayla gidecegim bu durumda.

Noroloji, ortopedi, fizik tedavi baska seyler cikarsa da kalp damar cerrahisi.

Bilmiyorum ki onun eksikligi ciddi kas agrisi yapar ama supheye dustum simdi
Bence fizik tedaviden basla

lipodem var bende ondan olabilir diye dusunmustum ama dedigin oldukca mantikli geldi. Birkac gune gecerse ustune dusmesem mi hic?
Bence de dusme
Zaten gıdınce doktorlar
eee? Der gibi suratına bakıp geçiştirerek muamele edıyor
Sen ustune dussen bıle
Yandım bittim öldüm olmadan onlar ustune dusmuyor 🤭 eline ne geccek😞

Gitme gerekirse eger

İlk Nörolojiye git ve gittiğinde benlik bısey yok derse ortopediye gidersin.
Hepsine birden randevu alıp peş peşe girme.

Bence de dusme
Zaten gıdınce doktorlar
eee? Der gibi suratına bakıp geçiştirerek muamele edıyor
Sen ustune dussen bıle
Yandım bittim öldüm olmadan onlar ustune dusmuyor 🤭 eline ne geccek😞

Kilit tanımlama bu zaten ıste bak. Nöropatik tanısı koymak ıcın

Zonada nöropatiye dahil👍 hemen kırmızılık ve leke, yara dökmez bu arada her seferinde.

Gitme gerekirse eger

İlk Nörolojiye git ve gittiğinde benlik bısey yok derse ortopediye gidersin.
Hepsine birden randevu alıp peş peşe girme.

Yani gorunen hicbir sey yok ki doktora gitsem ne diyecegim diye de dusundum, hadi zonayken ciddi ciddi bir yara vardi ortada, gozle muayene edip teshis koymustu.

En iyisi 3-5 gün bekleyip gecmezse norolojiyle baslayan bir seruvene yelken acmak🤣

Yorum yazan herkese teşekkür ediyorum ♥️💕

Kas acisi gibi degil, deri alti acisi gibi sanki ama yinede olabilir mi?

Zona gecmisim var, hatta aklima da geldi ama bu aci basladiginda coktan dokuntum vardi, aci daha once baslayabiliyor diyorsaniz zonaya yoruyorum o halde ama daha once ayni aci popomda olusmus birkac gune gecmisti, hicbir sey cikmamisti.

Yani aci sanki tahriş acisi gibi, pişik acisi gibi tam yorumlayamiyorum aslinda.

Olabiliyor.

Dolaşım bozukluğu acısı o, kılcal damarlarınız çatlamış. Deriye sanki sıcak bir madde değmiş de yanmış yara acısı gibi ama yarası yok, içten olur.
Temas edince cozlar sanki bir şey var gibi.
Damarlarım her çatladığında böyle hissederim.

X