Annemi doktora götürünce öğrendim, dayımın kızında çıkmış doktor söyledi duydum gibi değil de, radyoloji uzmanının ağzından bilgi alın gerçekten objektif bilgi almak istiyorsanız. Elbette insan işine gelene inanmak ister sizi de anlıyorum ama tıpta bir kar zarar hesabı vardır hep ve karı zarardan çoksa o zarar göz ardı edilir. Evet radyasyon çok zararlı, mr alternatif olabilseydi mamografiye, devletler yasaklatmaz mıydı mamografiyi?
Ek bilgi alıntı:
Meme M.R.'ı meme kanseri taramasında rutin olarak kullanılmaz mamografi ve ultrasonu tamamlayıcı olarak kullanılabilir. Düzenli yıllık taramalarda mamografinin yerine kullanılması önerilmemelidir. M.R.I çok hasas bir tarama yöntemi olmakla birlikte, özellikle mikro kireçlenme ile tanınabilen bazı meme kanseri türlerinde faydalı olmayabilir. Meme M.R.I’nın önerildiği durumlar şunlardır
Kaynak:
http://www.cankatklinik.com/kadin_merak_edilenler/kimlere-meme-mri-gerekir.html Bir bilgi paylaşıyorsanız biz öyle duyduk, biz böyle gördük şeklinde değil kaynak linki ile paylaşın. Bırakın insanların içi rahatlasın gönül rahatlığı ile silikon taktırsınlar diye yanlış bilgi vermeyi. Bilsin doğruyu, kendi için kar zarar hesabı yapsın bile bile yaptırsın riski. Belki riske rağmen psikolojisi için çok büyük bir artısı olacak ve değer diyecek zaten. Bir insanın bilgisini karalamak çok kolay, sizin yaptığınız gibi ama yanlış yere karalayıp insanları yanlış yönlendirmek? Değer mi?