• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mamografi şartmı

Karmagul

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2017
1.878
1.195
133
Bayanlar aranizda dr olam, yada yakini olam vardır belki diye aklıma geldi. Yanımdaki hastanede mamografi kampanyasi yapılmış fiyat çok uygun. Yaşım da 42 olduğu için gideyim dedim. Ama mamografi yatıranlar çok çektiklerini ve bastirdiklarini söylemişti. Birde radyasyon alicam. Buna degermi bilemedim. Bişey olsa elime gelmezmi sonuçta. Her sene öneriyor dr lar bide. Birde benim memeler küçük iyice bastirirlar mi. Kafam karıştı doğrusu. Ultrason derseniz o yeterli değilmiş. Kontroller illede mamografi diyolar.

Annem 2 yilda bir duzenli olarak meme ve rahim için gider, bir kere bile çok sıkıyorlar canım acıdı dediğini duymadım. Sizin arkadaşlarınız abartıyor olabilir mi?
Ki denildiği kadar can yaksa da göze alınıp gidilmeli bence. Kanser bu kadar yayginken bir mamografi gözümüzde bu derece büyümemeli.

Ben de mamografi istedim ama 40 yaş altına yapmıyorlarmış.

Şimdiye kadar hic cektirmediyseniz cektirin derim. ozellikle 40 tan sonra öneriliyor. meme kanseri oranı çok yükseldi 10 kadında 1 gorulmeye basladı. ayrıca elinize gelecek kadar buyumesiyle daha başlarda teshis konması arasinda daglar kadar fark var.

Boyle hastalıklarfa erken teshis cok önemli. unutmayın erken teshis hayat kurtarır.

Şart degil ama erken teşhis icin çok önemli . Ben ilk kez 35 yaşımda yaptırmıştım . Öyle korkulduğu gibi bir durum yok. Büyük yada küçük göğüs farketmiyor ikisindede işlem aynı . Yeni geliştirilen cihazlar çok acı hissettirmiyor . Ayrıca telefonların günlük salgıladığı radyasyonu düşünürsek cokta farkı olmadığını düşünüyorum .

42 yaşındasınız, hiçbir sorun yaşamasanız da, ki yaşamayın inşaallah mamografiye girmenizi tavsiye ederim, ultrason kafi değil, 35 yaşından beri fibrokistik meme ve süt kanallarında genişleme nedeniyle hem ultrason hem mamografi çektiriyorum, evet bastırıyorlar ama acır diye korkuyorsanız acıma vb bir sorun yaşamıyorum, radyasyonu evdeki elektronik cihazlardan da alıyoruz, mikrodalga fırın, tv, telefon, çevremizdeki baz istasyonları.
Sağlık için alacağınız 2 dakikalık radyasyon her gün aldığımızdan daha az etkili.

Şart degil ama erken teşhis icin çok önemli . Ben ilk kez 35 yaşımda yaptırmıştım . Öyle korkulduğu gibi bir durum yok. Büyük yada küçük göğüs farketmiyor ikisindede işlem aynı . Yeni geliştirilen cihazlar çok acı hissettirmiyor . Ayrıca telefonların günlük salgıladığı radyasyonu düşünürsek cokta farkı olmadığını düşünüyorum .
Acıdan korkmuyorum meme dokularının zarar görmesi kötü demişti dr.rasim küçükusta. Radyasyon da her alanda malesef evet. Ama direk memeye uygulaınca direk orası alır gibi geldi.

Back